Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na tym jednym zdjęciu to wtula się w niego kot czy szczeniaczek :cool3:?
Czy on jest takiej wielkości do kolana - bo tak mi się cosik widzi ze zdjęć
ale smutny jeszcze jest w oczkach :crazyeye: pewnie nadal się zastanawia "czego oni ode mnie chcą?....."

• 2 weeks later...
Posted

Tak na tym zdjęciu szczeniak.Na dzień dzisiejszy wszyscy razem śpią,a Puszek wychodząc na dwór myśli o tym, by jak najszybciej wrócić z powrotem.Chyba już mu się Staszów nie marzy ?

Posted

znalazła ten wątek przypadkowo, ale nie powiem, zeby mi nie spadł z nieba:) Ciesze się, że w Staszowie są jakieś wolontariuszki, bo tego raczej się nie spodziewałam, a teraz do rzeczy.
Czy mogłabym kogoś z wątku poprosić o podejscie w jedno miejsce i sprawdzenie stanu psów?

Zacznę od początku. Moja babacia mieszka w Staszowie niedaleko targowicy, ja już ze Staszowa zabrałam trochę zwierzaków, ale mieszkam od jakiegos czasu w UK i sprawa się trochę komplikuje, bo moge pomagac okazjonalnie. Ostatnio byłam w październiku i udało mi się odłowić dwa psiaki ze stada mieszkającego niedaleko mojej babci. Te psy mieszkają sobie pod chmurką przy ulicy Kościuszki, dokarmia jej jakiś człowiek, a za miejsce do spania słuzy im wrak poloneza traka. Została matka, półroczny kompletnie niezsocjalizowany syn, dziki ONek i Niedaleko inna matka - dzika z całym miotem.
Musze odłowić matkę, pierwszą, bo ona rodzi 2 razy do roku! Próbowałam ja złapac ostatnio, bo wydawala sie szczenna ale mi uciekła za to złapał się inny psiak i on pojechał.
Teraz sama nie dam rady ich łapać bo jestem w 6mcu ciązy, poganiać za nimi nie dam rady, a one sa bardzo dzikie.
Czy moge liczyć na Wasza pomoc? czy ktoś może podejsć sprawdzić czy tam są i ile, bo zima była ostra:(
Przylatuję do Polski na dwa tyg na początku lutego, więc moge ją zabrac. Mam swój zaufany tymczas, więc miejsce jest , a jestem wetem, więc jesli jest szczenna lub chora to ja się tym zajmę.
Mam nadzieję, że nie zagmatwałam za bardzo

Posted

droga jogi - wolontariuszek niestety nie ma w Staszowie :shake: ten wątek był założony przez dziewczynę, której szkoda się zrobiło pewnego pieska spod balkonu i jakimś cudem udało mu się szybko znaleść azyl :multi: pamiętam że właśnie mówiła, iż brak jest osób działających na tym terenie....
nie wiem niestety jak mogłabym pomóc bo nie mieszkam blisko ...
spróbuj opisać na PW sytuację naoomi, która założyła ten wątek i jest ze Staszowa

• 2 weeks later...
Posted

Witam po prawie tygodniowej nieobecności ( niestety sprawy zawodowe, które pozwalają mi funkcjonować) .Postaram się w najbliższych godzinach uzupełnić wiadomości o Puszku i szczeniakach.:)Właśnie dowiedziałam się od sąsiadki ze w pobliskiej wsi błąka się od kilku dni psiak, jutro się tam wybiorę ,dzisiaj nie dam rady wróciłam nad ranem ,muszę to odespać.

• 2 weeks later...
Posted

a ja bardzo prosze o kontakt, bo 12 stycznia, czyli juz przeszlo miesiac temu, wplacilam pieniadze za ksiazke na bazarku i mimo obietnic nie ma ani ksiazki, ani zadnej informacji co sie dzieje; przypominam, ze na ksiazki czeka rowniez makrela :cool3:;

Posted

witam, czy ktos z was ma kontakt z marget i zna okolicznosc dla ktorych od ponad miesiaca nie wypelnia ona warunkow umowy bazarkowej (czyli, ze po zaplacie nastepuje wysylka zakupionych przedmiotow)?
pisze tu o tym bo zgloszenie na czarne kwiatki uznaje za ostatecznosc i wolalbym tego uniknac :cool3:
bede wdzieczna za informacje

Posted

[quote name='kakadu']witam, czy ktos z was ma kontakt z marget i zna okolicznosc dla ktorych od ponad miesiaca nie wypelnia ona warunkow umowy bazarkowej (czyli, ze po zaplacie nastepuje wysylka zakupionych przedmiotow)?
pisze tu o tym bo zgloszenie na czarne kwiatki uznaje za ostatecznosc i wolalbym tego uniknac :cool3:
bede wdzieczna za informacje

zapewne to jakieś jej przegapienie ale wiem że mieli tam nawał roboty :-o

• 2 months later...
Posted

Puszek to psiak bezproblemowy dużo śpi ,je i nie szczeka.Wkrótce dołączę zdjęcia Puszka z naszego gospodarstwa , wreszcie poprawiła się nasza sytuacja jeśli chodzi o dostęp do internetu.Pozdrawiam.:)