Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas jest juz długi czas prawie taki sam jak Kike ale cały brunatny - śpi cały dzień w jednym ze sklepów, nie zwraca na nikogo uwagi, nie jest agresywny, po prostu sobie śpi w cieple i czasem obserwuje kupujących; jest bardzo smutny :( niestety na noc muszą go wyganiac na dwór :-?...

• Replies 121
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Psiaków takich jest bardzo wiele.:( Jesli chodzi o psiaka spod balkonu gdyby to był Śląsk dawno już byłby u nas , niestety to jest ŚWIĘ-TO-KRZY-SKIE

Posted

naoomi czy Ty możesz coś wspomóc opłacenie transportu? Pies ma szanse na normalny byt i trzeba szybko reagować ;)
Jeśli nie całość to ile możesz - resztę wykombinujemy

marget do kiedy musisz mieć ta kaskę skoro jutro jest transport załatwiony,
czy masz kontakt z naoomi żeby wiedziec gdzie po niego jechać?

Posted

[quote name='agni']naoomi czy Ty możesz coś wspomóc opłacenie transportu? Pies ma szanse na normalny byt i trzeba szybko reagować ;)
Jeśli nie całość to ile możesz - resztę wykombinujemy

marget do kiedy musisz mieć ta kaskę skoro jutro jest transport załatwiony,
czy masz kontakt z naoomi żeby wiedziec gdzie po niego jechać?

facet jest do dyspozycji do niedzieli, wybraliśmy najbliższy możliwy termin jaki ma... z naoomi jest uzgodnione ze jak załatwimy transport to się odezwiemy i po pieska pojedziemy.

Posted

Postanowiliśmy wystawić bazarek i nie liczyć na darowiznę .To wszystko zaczyna być śmieszne i niepoważne ,a pies dalej jest pod balkonem. Chciałam wyprostować jedna sprawę którą przeczytałam na Facebooku pies nie trafia do nas na tymczas tylko wyraźnie określiliśmy się, ze jeśli nie znajdzie w ciągu miesiąca domu zostaje u nas na stałe.Większość z Was wie, że raczej takie psy rzadko znajdują domy stałe.

Posted

marget napisał(a):
Postanowiliśmy wystawić bazarek i nie liczyć na darowiznę .To wszystko zaczyna być śmieszne i niepoważne ,a pies dalej jest pod balkonem. Chciałam wyprostować jedna sprawę którą przeczytałam na Facebooku pies nie trafia do nas na tymczas tylko wyraźnie określiliśmy się, ze jeśli nie znajdzie w ciągu miesiąca domu zostaje u nas na stałe.Większość z Was wie, że raczej takie psy rzadko znajdują domy stałe.

Nie mogę za wiele ale prześlę 20 zł. Proszę o nr konta na PW

Posted

[quote name='marget']

Dziś jedziemy po psiaka:multi::multi::multi:

Dzieki życzliwości darczyńców, na dzień dzisiejszy psiak ma na swoim koncie 75zl :loveu:
DZIĘKUJEMY !!
Cieszę się :) Trzymamy kciuki za psiaka:)

Posted

ojoj biedaczek nie wiedział o co wam chodzi :nerwy:
ale myslę że teraz Wam wybaczy obławę ;)
super że udało się tak szybko mu pomóc :multi:

Posted

Po ok. 3 godz. pies został złapany i przewieziony do nas. Jest w domu i tu pozostanie. W tej chwili od wczoraj nie wychodzi spod łózka tylko obserwuje. Prawdę mówiąc widziałyśmy go tyle o ile wczoraj.

Jest to średniej wielkości do kolana pies, który musiał wiele, bardzo wiele doznać krzywd od ludzi musiał być bity, kopany bowiem każdy ruch wywołuje u niego paniczny strach.:-(
Jest to pies, który przywykł do bezdomności, który nie ufa człowiekowi. Jest nie ufny, wręcz dziki. Nie pozwala sobie założyć obroży , nie wspomnę nawet o chodzeniu na smyczy.
Podczas głaskania przybiera pozycje gotowa do ucieczki.
Wczoraj dobrze wiedział, ze coś się świeci, obserwował nas i samochód.

Pies na moje oko ok. 6 letni, dokładnie potwierdzimy to później.

Nie nadaje się napewno do adopcji, jeśli odbudujemy w nim zaufanie to chyba tylko do nas, a będzie to bardzo trudne.

Chciałam podziękować wszystkim, którzy pomagali go złapać. Dziewczynom za okazane zainteresowanie bezdomnym psiakiem, za bezinteresowna opiekę nad nim.:loveu::loveu::loveu:

Dziękuje, tez wszystkim tym którzy przyczynili się do opłacenia transportu.:loveu::loveu::loveu:

Później postaram się zrobić psiakowi zdjęcia i wkleić je na dogo, przecież kiedyś musi wyjść spod łózka.
Poki co odwiedzają go nasze psiaki :lol:

Posted

och czekałam jak na szpilkach na wieści :megagrin:
co tez musiał ten słodziak przejśc w swoim życiu skoro taki przestrach ma w sobie :( jeszcze nie wie że dobrze trafił - jego "plemię" powinno go przekonać szybko ;)

w miarę możliwości cos tam jeszcze uszczknę kasiorki ale dopiero po pensyji TZ :razz: bo ja bez dochodu niestety
a jesli się wybierzemy do Świata Bajek w Pacanowie to może odwiedzimy ???

Posted

Super że się udało i piesek jest już bezpieczny. I rzeczywiście musi byc przestraszony, skoro spod łóżka nie wychodzi. Ale myślę, że z czasem uda się w tym psiaku odbudować jakąś chociaż cząstkę zaufania do człowieka:) Trzymam kciuki za socjalizację:)

Posted

agni napisał(a):
och czekałam jak na szpilkach na wieści :megagrin:
co tez musiał ten słodziak przejśc w swoim życiu skoro taki przestrach ma w sobie :( jeszcze nie wie że dobrze trafił - jego "plemię" powinno go przekonać szybko ;)

a jesli się wybierzemy do Świata Bajek w Pacanowie to może odwiedzimy ???

Psiak wyszedł spod łózka za psami ,jest bardzo wystraszony.Podczas głaskania bardzo spięty.W południe podstępem założyłam mu pasek na szyje.Przed chwila był na dworze , w trójkę wpychałyśmy go z powrotem do domu.Zaznaczył sobie teren przed domem i po spacerze ,myślę ze juto będzie łatwiej, nie będzie tak szalał na smyczy. Póki co znów jest pod łóżkiem, :)agni tak dużo już zrobiłaś dziękujemy,myślę ze nie raz się spotkamy i będziemy w stanie Ci się odwdzięczyć, Przyszła odwilż i nas trochę podlało ,tak ze dziś przez cały dzień prace fizyczne. Przed chwila dopiero kolacja i chwila spokoju, a teraz trochę spraw zawodowych, w miedzy czasie dogomania. . Do psiaka mówimy Puszek merda wtedy ogonem ,tak ze pozostanie chyba Puszek.

Posted

No szczeniaki co chwile podchodzą i go obszczekują,a nasza strachliwa bernardyna cały dzień pilnowała chyba łózka bo siedziała, nad nim, a on pod spodem:)Kot go jeszcze nie widział,ani on kota Myślę ze dużo tu nam pomogą zwierzaki ,dzięki nim poczuje się pewniej. wapiszon dzięki za wsparcie 20 zł dotarło