Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tzn.??

Gandza zrobiła se kuku  :rolleyes:

otóż to.

choć mam ochotę mu zrobić kuku w główkę...

do tego nie mam w domu NIC, żeby napakować mu konga...

Napiszcie mi proszę, że nie tylko moje stado jak tak stuknięte w łepek... proszę...

Posted

Pocieszam cie, moje suki tez maja na bani :)

ohh już mi lepiej ;)

zwłaszcza, że Soniula położyła się na tej piłce z lidla i udawała żółwia, tzn. tak wymachiwała tymi łapami jakby pływała. Tylnymi się odpychała a przednimi ciągła do przodu.

Usiadłam i ryczałam ze śmiechu...

Że też tego nie nagrałam, ani zdjęcia nie zrobiłam, buuuuu :(

Posted

Moim też odwala, aż mnie ręka świerzbiła jak Greya :D

PS. Cena tych szarpaków to coś koło 25zł, dokładnie nie pamiętam ;)

Hahaha :D Gazik na bezrobociu i piszczy. I teraz nie wiem czy go tak boli, czy z emocji. Albo inaczej na ile to są emocje, a ile bólu.

ps. jak jest zdrowy i czasem ma coś zrobić to też piszczy.

Ja skończyłam Crossa dzisiaj, buuu i nie mam co czytać, czekam na następną część :lol:

aa to nie tak źle, myślałam, że droższe ;)

jakby ktoś chciał poczytać o wadach Owczarka ;)

wszelkie sugestie mile widziane ;)

http://www.ukalyny.blogspot.com/2015/01/owczarek-niemiecki-rasa-idealna.html

Posted

Podnieca Cię to? :P

Oczywiście :p

Że nie :p

Alinka mam wielką prośbę- mogłabyś zmierzyć długość przedniej obręczy waszych hurttach? Bo nie wiem jaki rozmiar kupować (jeśli mi się uda :p)...
Posted

Tak, w obwodzie ;) Kajka potrzebuje tak około 78cm przedniej obręczy i 27cm pasek dolny, i nie wiem czy rozmiar 100 czy już 110...

hmm jakieś dziwne te wymiary.

Napiszę tak, że widać jaką Soniula ma klatę i szczupła nie jest, waży ok 34kg i szelki są luźne z przodu. Z tyłu regulacja jest bardzo duża, także spokojnie. Soniula ma ok, 84cm. My mamy 100, a w 90 też zmieściłaby się ;)

Alina, a masz też cz.1,2 i 3 Wybór Crossa??

Bo tak głupio zacząć czytać od cz.4 :/

oczywiście, że mam :loveu:

Później Ci wyślę tzn. ok 21, bo na razie mam mały problem na głowie...

Tak, są chwile, że słowo K**** m** to za mało...

Posted

Co się stało???

A w tych co masz to jaka jest długość przedniej obręczy (ile cm ma obwód?). Tej z przodu, bo ta z tyłu to luzik ;)

Gandzia rozwalił palec. Dość konkretnie, mam przemywać ranę, antybiotyk i maść.

74, tak jak na stronie było napisane ;)

Spoko, poczekam ;) Aż tak mi się nie spieszy :P

Mam nadzieję, że problem już rozwiązany?!

wysłałam ;)

Hihihi pochłoniesz te 4 książki baaardzo szybko :P

Taaa L4 na najbliższy tydzień, dwa...

Ehh ciężka wizyta dzisiaj była u weta, baaaardzo ciężka... oby pomogło mu to co mamy przepisane, inaczej będą duże problemy...

Ogólnie to zeżarł 3 kongi, czyli jednego swojego, dokładkę i dokończył Ciapulca, co zajęło mu 1,5 godziny, zjadł kawałeczek szyjki indyczej (2 pozostałe części Ciap gwizdnął) podziamdziolił stara zabawkę Sonii, Ciapka piłkę tenisową. Wynalazł skądś starą, roboczą rękawiczkę. I wreszcie poszedł spać... z piłką i rękawiczką :P

Chyba nie będę mu zakładać opatrunku, lepiej aby rana oddychała. Poza tym nie interesuje się nią, także jestem dobrej myśli.

Posted

Boje się pytać jak to zrobił :P

Sama tego nie wiem... biegały z Sonią, szedł jakiś pies to pajacowały jak zawsze. I gdzieś tego palca wsadził... krwi nie było to nie panikowałam, ale jak dzisiaj przy dobrym oświetleniu i pomocy dojrzałam tą ranę to stwierdziłam, że i tak dobrze się trzymał. Ba dzisiaj za piłką biegał, na 3 a jakże... to co, ze dostał bounzera do dziamdziolenia... ale wyprzedzał sukę jak leciała po swoją piłkę... a suka go prześladowała i odganiała jak bounzer leżał sekundę osamotniony.

Hmm zbyt długo nie byliśmy u weta, stęsknił sie... ale dał dzisiaj taki popis, że boję się czwartku...

Posted

Ojej, biedny Gandi :( To zdrówka ;)

I wielkie dzięki ;) Są jakieś tabele z wymiarami? Muszę poszukać, dzięki ;)

Edit: Ja bardzo cię przepraszam Alinko ale mogłabyś w wolnym czasie zmierzyć jeszcze ten pasek na dole ile ma centymetrów? Ehh, tak ciężko dobrać jej rozmiar, a za taką kwotę wolałabym ten idealny...

Posted

Ojej, biedny Gandi :( To zdrówka ;)

I wielkie dzięki ;) Są jakieś tabele z wymiarami? Muszę poszukać, dzięki ;)

Edit: Ja bardzo cię przepraszam Alinko ale mogłabyś w wolnym czasie zmierzyć jeszcze ten pasek na dole ile ma centymetrów? Ehh, tak ciężko dobrać jej rozmiar, a za taką kwotę wolałabym ten idealny...

Ja bym mu rozumu życzyła...

Jak gdzieś znalazłam, ale nie pamiętam gdzie...

Hmm ten łączący przód i tył? nasze mają ok. 26cm :)

Nie ma najmniejszego problemu ;)

Łajzie życzę zdrówka ;)

Dzięki :)

dzisiaj trzymają go przeciwbólowe, od jutra zacznie się jazda z opatrunkami... :lol:

Posted

Wielkie dzięki, w takim razie najpewniej rozmiar 100 będzie pasował ;)

Oj, Gandi rozum ma... Ale używa według potrzeb :D

A jak dzisiaj?

W razie w możesz wymienić ;)

tylko dlaczego ja  tych potrzeb nie znam :lol:

Zaraz do niego idę z zestawem... do tego napadał śnieg i jest u nas białooooo :D