xxxkaluniaxxx Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Tzn.?? Gandza zrobiła se kuku :rolleyes: Quote
kalyna Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Tzn.?? Gandza zrobiła se kuku :rolleyes: otóż to. choć mam ochotę mu zrobić kuku w główkę... do tego nie mam w domu NIC, żeby napakować mu konga... Napiszcie mi proszę, że nie tylko moje stado jak tak stuknięte w łepek... proszę... Quote
angineuuka Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Pocieszam cie, moje suki tez maja na bani :) Quote
kalyna Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Pocieszam cie, moje suki tez maja na bani :) ohh już mi lepiej ;) zwłaszcza, że Soniula położyła się na tej piłce z lidla i udawała żółwia, tzn. tak wymachiwała tymi łapami jakby pływała. Tylnymi się odpychała a przednimi ciągła do przodu. Usiadłam i ryczałam ze śmiechu... Że też tego nie nagrałam, ani zdjęcia nie zrobiłam, buuuuu :( Quote
marta1624 Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Moim też odwala, aż mnie ręka świerzbiła jak Greya :D PS. Cena tych szarpaków to coś koło 25zł, dokładnie nie pamiętam ;) Quote
kalyna Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Moim też odwala, aż mnie ręka świerzbiła jak Greya :D PS. Cena tych szarpaków to coś koło 25zł, dokładnie nie pamiętam ;) Hahaha :D Gazik na bezrobociu i piszczy. I teraz nie wiem czy go tak boli, czy z emocji. Albo inaczej na ile to są emocje, a ile bólu. ps. jak jest zdrowy i czasem ma coś zrobić to też piszczy. Ja skończyłam Crossa dzisiaj, buuu i nie mam co czytać, czekam na następną część :lol: aa to nie tak źle, myślałam, że droższe ;) jakby ktoś chciał poczytać o wadach Owczarka ;) wszelkie sugestie mile widziane ;) http://www.ukalyny.blogspot.com/2015/01/owczarek-niemiecki-rasa-idealna.html Quote
*Magda* Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Moim też odwala, aż mnie ręka świerzbiła jak Greya :D Podnieca Cię to? :P Quote
*Magda* Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Cytuję Twojego bloga: "Często odnoszę wrażenie, że Owczarki Niemieckie rodzą się z piłką w pysku" i w przypadku Tory to na bank jest prawda :D Quote
marta1624 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Podnieca Cię to? :P Oczywiście :p Że nie :p Alinka mam wielką prośbę- mogłabyś zmierzyć długość przedniej obręczy waszych hurttach? Bo nie wiem jaki rozmiar kupować (jeśli mi się uda :p)... Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Spoko, zmierzę, ale dopiero po południu ;) hmm a ile on ma w obwodzie? Quote
marta1624 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Tak, w obwodzie ;) Kajka potrzebuje tak około 78cm przedniej obręczy i 27cm pasek dolny, i nie wiem czy rozmiar 100 czy już 110... Quote
*Magda* Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Alina, a masz też cz.1,2 i 3 Wybór Crossa?? Bo tak głupio zacząć czytać od cz.4 :/ Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Tak, w obwodzie ;) Kajka potrzebuje tak około 78cm przedniej obręczy i 27cm pasek dolny, i nie wiem czy rozmiar 100 czy już 110... hmm jakieś dziwne te wymiary. Napiszę tak, że widać jaką Soniula ma klatę i szczupła nie jest, waży ok 34kg i szelki są luźne z przodu. Z tyłu regulacja jest bardzo duża, także spokojnie. Soniula ma ok, 84cm. My mamy 100, a w 90 też zmieściłaby się ;) Alina, a masz też cz.1,2 i 3 Wybór Crossa?? Bo tak głupio zacząć czytać od cz.4 :/ oczywiście, że mam :loveu: Później Ci wyślę tzn. ok 21, bo na razie mam mały problem na głowie... Tak, są chwile, że słowo K**** m** to za mało... Quote
marta1624 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Co się stało??? A w tych co masz to jaka jest długość przedniej obręczy (ile cm ma obwód?). Tej z przodu, bo ta z tyłu to luzik ;) Quote
*Magda* Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Spoko, poczekam ;) Aż tak mi się nie spieszy :P Mam nadzieję, że problem już rozwiązany?! Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Co się stało??? A w tych co masz to jaka jest długość przedniej obręczy (ile cm ma obwód?). Tej z przodu, bo ta z tyłu to luzik ;) Gandzia rozwalił palec. Dość konkretnie, mam przemywać ranę, antybiotyk i maść. 74, tak jak na stronie było napisane ;) Spoko, poczekam ;) Aż tak mi się nie spieszy :P Mam nadzieję, że problem już rozwiązany?! wysłałam ;) Hihihi pochłoniesz te 4 książki baaardzo szybko :P Taaa L4 na najbliższy tydzień, dwa... Ehh ciężka wizyta dzisiaj była u weta, baaaardzo ciężka... oby pomogło mu to co mamy przepisane, inaczej będą duże problemy... Ogólnie to zeżarł 3 kongi, czyli jednego swojego, dokładkę i dokończył Ciapulca, co zajęło mu 1,5 godziny, zjadł kawałeczek szyjki indyczej (2 pozostałe części Ciap gwizdnął) podziamdziolił stara zabawkę Sonii, Ciapka piłkę tenisową. Wynalazł skądś starą, roboczą rękawiczkę. I wreszcie poszedł spać... z piłką i rękawiczką :P Chyba nie będę mu zakładać opatrunku, lepiej aby rana oddychała. Poza tym nie interesuje się nią, także jestem dobrej myśli. Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Boje się pytać jak to zrobił :P Sama tego nie wiem... biegały z Sonią, szedł jakiś pies to pajacowały jak zawsze. I gdzieś tego palca wsadził... krwi nie było to nie panikowałam, ale jak dzisiaj przy dobrym oświetleniu i pomocy dojrzałam tą ranę to stwierdziłam, że i tak dobrze się trzymał. Ba dzisiaj za piłką biegał, na 3 a jakże... to co, ze dostał bounzera do dziamdziolenia... ale wyprzedzał sukę jak leciała po swoją piłkę... a suka go prześladowała i odganiała jak bounzer leżał sekundę osamotniony. Hmm zbyt długo nie byliśmy u weta, stęsknił sie... ale dał dzisiaj taki popis, że boję się czwartku... Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 edit. już się chyba wyspał, bo łazi, łazi i łazi... Quote
marta1624 Posted January 26, 2015 Posted January 26, 2015 Ojej, biedny Gandi :( To zdrówka ;) I wielkie dzięki ;) Są jakieś tabele z wymiarami? Muszę poszukać, dzięki ;) Edit: Ja bardzo cię przepraszam Alinko ale mogłabyś w wolnym czasie zmierzyć jeszcze ten pasek na dole ile ma centymetrów? Ehh, tak ciężko dobrać jej rozmiar, a za taką kwotę wolałabym ten idealny... Quote
kalyna Posted January 26, 2015 Author Posted January 26, 2015 Ojej, biedny Gandi :( To zdrówka ;) I wielkie dzięki ;) Są jakieś tabele z wymiarami? Muszę poszukać, dzięki ;) Edit: Ja bardzo cię przepraszam Alinko ale mogłabyś w wolnym czasie zmierzyć jeszcze ten pasek na dole ile ma centymetrów? Ehh, tak ciężko dobrać jej rozmiar, a za taką kwotę wolałabym ten idealny... Ja bym mu rozumu życzyła... Jak gdzieś znalazłam, ale nie pamiętam gdzie... Hmm ten łączący przód i tył? nasze mają ok. 26cm :) Nie ma najmniejszego problemu ;) Łajzie życzę zdrówka ;) Dzięki :) dzisiaj trzymają go przeciwbólowe, od jutra zacznie się jazda z opatrunkami... :lol: Quote
marta1624 Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 Wielkie dzięki, w takim razie najpewniej rozmiar 100 będzie pasował ;) Oj, Gandi rozum ma... Ale używa według potrzeb :D A jak dzisiaj? Quote
kalyna Posted January 27, 2015 Author Posted January 27, 2015 Wielkie dzięki, w takim razie najpewniej rozmiar 100 będzie pasował ;) Oj, Gandi rozum ma... Ale używa według potrzeb :D A jak dzisiaj? W razie w możesz wymienić ;) tylko dlaczego ja tych potrzeb nie znam :lol: Zaraz do niego idę z zestawem... do tego napadał śnieg i jest u nas białooooo :D Quote
Recommended Posts