Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='naimax']Przeczytalam wszystkie Twoje posty i ponawiam pytanie.[/quote]

Chodzi mi o właściciela o nicku Wind. W moim poście jest odnośnik do fotek suni.

Zresztą proszę bardzo.
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f67/waga-wzrost-yorka-29117/index170.html#post11531300[/url]

Posted

[quote name='czlowiek']Chodzi mi o właściciela o nicku Wind. W moim poście jest odnośnik do fotek suni.

Zresztą proszę bardzo.
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f67/waga-wzrost-yorka-29117/index170.html#post11531300[/URL][/quote]
Aaa... No to trzeba było tak od razu...

Posted

no teraz jak już wytłumaczył o co chodziło z Wind;D to już zrozumiałam bo wstyd się przyznać w tej niewiedzy aż w google szukałam york wind :oops::oops::oops::oops:

Posted

[quote name='Wind']Dzieki Ci wielkie za pomoc. Mam tylko metryczke, bo po rodowod jeszcze sie nie pokwapilam. Tak, ze dziadkowie Majeczki sa dla mie czarna magia.
Metryke bede wysylac w przyszlym miesiacu bo chcialabym na wiosne sprobowac wystawic suczke w klasie szczeniat ... chyba, ze nie bedzie rokowala :(

Napisz cos o rodzicach Lady, z jakiej hodowli pochodza. I jeszcze jedno - kupujac Maje bylam zupelnym laikiem, jesli chodzi o prawidlowy wyglad szczeniaka yorka. Kupowalam wiec bardziej na wyczucie i kierujac sie warunkami jakie panuja w hodowli. A jak to z Toba bylo???

Pozdrawiam[/quote]

Tu jest odpowiedź.;)

Posted

[quote name='Chefrenek']Człowiek ma pewnie wątpliwości czy jego pies to prawdziwy york. Z tego co pamiętam york Wind ma rodowód więc jest rasowym yorkiem.;)[/quote]

Trafiony w dychę.
Jestem kompletnie zielony w tym temacie, a oglądając Wasze pociechy miałem mieszane odczucia.

Posted

[quote name='czlowiek']Trafiony w dychę.
Jestem kompletnie zielony w tym temacie, a oglądając Wasze pociechy miałem mieszane odczucia.[/quote]
A widziałeś rodziców???
Może po prostu włoski uszkach są za dużo przycięte (powinny być na 1/3 ucha)...
Masz może jakieś fotki jak miał np.8 tyg i był malutki???
No i jakie ma wymiary???

Posted

[quote name='mTa']no teraz jak już wytłumaczył o co chodziło z Wind;D to już zrozumiałam bo wstyd się przyznać w tej niewiedzy aż w google szukałam york wind :oops::oops::oops::oops:[/quote]
Heh:evil_lol: Nie jesteś sama:oops: Ja też w google wpisywałam:evil_lol::oops:

Posted

[quote name='***Paulina***']A widziałeś rodziców???
Może po prostu włoski uszkach są za dużo przycięte (powinny być na 1/3 ucha)...
Masz może jakieś fotki jak miał np.8 tyg i był malutki???
No i jakie ma wymiary???[/quote]

Z wymiarem nie jest tak prosto, wykręca się jak spirala.
Ale mniej więcej: 28 cm od szyi do dupci i 25 obwód klaty.

Sunia w wieku 12 tygodni. Właścicielka twierdziła, że matka zmarła po porodzie.
Był jeszcze jej brat, ale inaczej wyglądał. Wielkościowo to samo, ale pyszczek zupełnie inny.

[URL="http://img72.imageshack.us/my.php?image=obraz008ot5.jpg"][IMG]http://img72.imageshack.us/img72/2011/obraz008ot5.th.jpg[/IMG][/URL]

[URL="http://img230.imageshack.us/my.php?image=obraz010df7.jpg"][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/8687/obraz010df7.th.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[quote name='czlowiek']a po czym wnosisz jeśli można zapytać ?[/quote]

Po wyglądzie to raz a po drugie w miocie aż takich rozrzutów w wyglądzie nie ma. Owszem jeden maluch może być bardziej urodziwy a drugi nie. Tylko u mieszańc[I]ów rodzą się różne szczeniaki w miocie.

Paulina też myślę, że to bajeczka.

Człowieku, kupiłeś tego malca z allegro albo innego portalu? Jeśli tak to podaj linka.
[/I]

Posted

Sunię kupiłem od ludzi mieszkających w okolicach Lubawy w W-M.
W domu były cztery psy: sznaucer (sami twierdzili, ze mieszaniec), york suczka (podobno ciocia) i dwa szczeniaki.

Wypatrzyłem ją na allegro. W ogłoszeniu było o sprzedaży ostatniej suni. Pojechałem na miejsce i okazało się, że na zdjęciach w aukcji były nie zdjęcia suczki a jej brata (podobno brata). Chciałem odpuścić sobie zakup i jeszcze raz przemyśleć, mój błąd, że pojechałem z synem i dałem się namówić.

No, ale nic, jest z nami, kochamy ją, jednak pozostaje niedosyt i złość, że dałem się zrobić w balona.
Jednakże chodzi mi po głowie to, aby dać popalić tym oszustom.

Z drugiej jednak strony jeżeli miałbym porównywać moją suczkę a suczkę wind, śmiałbym twierdzić, że moja bardziej przypomina yorka niż suczka Pani czy Pana Wind.
Waga tutaj widzę nie ma większej zależności co do tej rasy, bo niektórzy mają yorka mini inni większe, w ok. 4 kg (piszę tu o psach rodowodowych).
Na necie znalazłem również suczkę, która w wieku 3 miesięcy (a jest z rodowodem) waży 1,7 kg gdzie moja ważyła 1,65 kg.

PS. Niektórzy być może zastanawiają się, skoro mam tego psiaka to po co teraz wnikam czy to york czy nie york.
Otóż znajoma, która prowadziła schronisko a teraz współpracuje z wetem, na widok suni właśnie wtedy kiedy miała 12 tygodni odparła "... ale śliczny yoreczek". Więc dlatego głupieje.
Poza tym, napewno są tacy ludzie, dla których tylko i wyłącznie rodowód świadczy o tym czy to ta rasa czy inna. Taki sam psiak, ale już bez rodowodu to już kundel. Zgodzę się z faktem, że rodowód daje nam pewność pochodzenia psa.
Czytam forum o wiatrówkach i stąd wiem, że dla niektórych liczy się ilość wydanej kasy na pukawkę bo to "świadczy", że mam wiatrówkę.
Tanie to tylko imitacje. Jednak niejednokrotnie udowadniano tym ludkom, że sprzęt za 150 zeta może strzelać całkiem fajnie a czasami lepiej.

Konkluzja z tego taka, że sunia "Wind" ma rodowód a wcale nie przypomina mi innych szczeniaków w tym samym wieku, które rodowód posiadają.
Więc w czym tkwi diabeł, czy w papierach czy w wyglądzie.

Posted

[quote name='czlowiek']Sunię kupiłem od ludzi mieszkających w okolicach Lubawy w W-M.
W domu były cztery psy: sznaucer (sami twierdzili, ze mieszaniec), york suczka (podobno ciocia) i dwa szczeniaki.

Wypatrzyłem ją na allegro. W ogłoszeniu było o sprzedaży ostatniej suni. Pojechałem na miejsce i okazało się, że na zdjęciach w aukcji były nie zdjęcia suczki a jej brata (podobno brata). Chciałem odpuścić sobie zakup i jeszcze raz przemyśleć, mój błąd, że pojechałem z synem i dałem się namówić.

No, ale nic, jest z nami, kochamy ją, jednak pozostaje niedosyt i złość, że dałem się zrobić w balona.
Jednakże chodzi mi po głowie to, aby dać popalić tym oszustom.

Z drugiej jednak strony jeżeli miałbym porównywać moją suczkę a suczkę wind, śmiałbym twierdzić, że moja bardziej przypomina yorka niż suczka Pani czy Pana Wind.
Waga tutaj widzę nie ma większej zależności co do tej rasy, bo niektórzy mają yorka mini inni większe, w ok. 4 kg (piszę tu o psach rodowodowych).
Na necie znalazłem również suczkę, która w wieku 3 miesięcy (a jest z rodowodem) waży 1,7 kg gdzie moja ważyła 1,65 kg.[/quote]

mój yoreczek waży ponad 4 kilo, proszę spojrzeć jaki jest śliczny :)

Posted

Nie nigdy tam nie dzwoniłem.
Sunię przywiozłem na początku listopada. Teraz aukcji już nie znajdę, chociażby po to, żeby dorwać do nich nr telefonu i zadzwonić.

Nie wiem czy to fakt istotny, ale pierwsza pieczątka weta jest z Kutna, a druga już z Lubawy. No i czy wet w rubryce rasa psa wpisuje to co mu właściciel powie ??