ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lady ma ok 22-23 cm w kłębie i waży obecnie coś 2850g, zaś Inka 20-21cm i waży obecnie 1600g - co do wzrostu różnicz niewielka ale do wagi kolosalna. Obciełam ją bo nie miałam ją zamiaru wystawiać:shake:, teraz żałuje bo włos już nie ten:cool3:,chociaż jak byłam kiedyś znią na wystawie to pewien hodowca spytał mnie się czemu jej nie wystawiam bo jest bardzo ładna i kolory ma przepiękne :loveu:(Przestrzegam wszystkim przed jednorazowym obcięciem, gdyż niszczymy w ten sposób włos- zmienia się jego struktura). Quote
Upiór Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hm... ja tez parękrotnie slyszalam, ze tak niszczy się struktura, ale więcej ludzi mowili, ze jak raz lepszy odrasta :lol: ach, te tajemnicze yoreczki :evil_lol: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 ladyyork- chciałam napisać, że Twoja Inka jest bardzo podobna do mojej Szyszki, a tu się okazuje, że to miotowe siostry :razz: Quote
skarbie85 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Hej. Moja Myszka ma 7 miesięcy. Wazy 3.1 kg :cool3: Ma 30 cm. dlugosci ( od karku i bez ogonka oczywiscie) I wysoka na 25 cm. Taki grubasek nam urósł, ale nigdy nie bylo z nia problemów z jedzonkiem. [URL]http://img147.imageshack.us/img147/7175/113zo2.jpg[/URL] [url]http://img255.imageshack.us/img255/3706/116xn5.jpg[/url] Quote
Jofka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: Quote
Jofka Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='skarbie85']Hej. Moja Myszka ma 7 miesięcy. Wazy 3.1 kg :cool3: Ma 30 cm. dlugosci ( od karku i bez ogonka oczywiscie) I wysoka na 25 cm. Taki grubasek nam urósł, ale nigdy nie bylo z nia problemów z jedzonkiem. [URL]http://img147.imageshack.us/img147/7175/113zo2.jpg[/URL][/quote] to jest w wieku Tolka,który waży 2,5...oj tam grubasek, po prostu nie anorektyczka:lol::lol:....ja mam problem z jedzonkiem suchym,ktorego nie lubi,a tak poza tym to łakomczuch. RC mieszam z Animondą. Quote
skarbie85 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 My nie mamy problemów z jedzonkiem. Mycha wcina RC bez niczego, po zatym od czasu do czasu pucha z kurczakiem, bo z królikiem jej nie smakuje :lol: No i z indykiem jak ma dobry humor to też wejdzie :lol: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Estera']ladyyork- chciałam napisać, że Twoja Inka jest bardzo podobna do mojej Szyszki, a tu się okazuje, że to miotowe siostry :razz:[/quote] To żle , moja Inka jest z 8 pażdziernika z przydomkiem Z kociego dworu mama Inki to [B]SUSZKA z Kociego Dworu[/B] tata Inki to [B]JASKIER Takor "Krawa"[/B] [B]jEŻELI TO SIOSTRY TO SUPER:loveu:[/B] Jofka - Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: W JAKIEJ ZAGRODZIE:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O CZYM TY MÓWISZ Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='ladyyork']To żle , moja Inka jest z 8 pażdziernika z przydomkiem Z kociego dworu mama Inki to [B]SUSZKA z Kociego Dworu[/B] tata Inki to [B]JASKIER Takor "Krawa"[/B] [B]jEŻELI TO SIOSTRY TO SUPER:loveu:[/B] [/quote]dlaczego źle? Szyszka w domu jest tak wołana w rodowodzie jest ISMENA z Kociego Dworu :) Mama to Suszka a tata Jaskier :razz: urodziła się 8 października, tylko do nas trafiła dużo, dużo póżniej :) Ważyłam dzisiaj Szyszolca, całe 2,5 kg żywego psa :evil_lol: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Estera']dlaczego źle? Szyszka w domu jest tak wołana w rodowodzie jest ISMENA z Kociego Dworu :) Mama to Suszka a tata Jaskier :razz: urodziła się 8 października, tylko do nas trafiła dużo, dużo póżniej :) Ważyłam dzisiaj Szyszolca, całe 2,5 kg żywego psa :evil_lol:[/quote] Oj żle mnie zrozumiałaś chciałam powiedzieć że się ciesze:loveu: i tak szczeże zazdroszcze że twoja ma taką wage bo ja dzisiaj moją ważyłam i ma 1700g chyba jakiś chuderlak z niej rośnie bo ma21 cm w kłębie:crazyeye: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ja chciałam dużą suczkę i od razu powiedziałam o tym hodowcy :) Szczeniak zostal "dobrany" idealnie :loveu: Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='Estera']Ja chciałam dużą suczkę i od razu powiedziałam o tym hodowcy :) Szczeniak zostal "dobrany" idealnie :loveu:[/quote] Ja też mówiła że chce o wadze docelowej 2800-3000g ale cóż, ryzyk fizyk czasami urośnie czsami nie. Spodziewała się że będzie większa jednak w pewnym momęcie staneła na wadze ,a teraz bardzo powoli tyje Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='ladyyork'] Jofka - Ladyyork Twoje sunie są cudne!...jeszcze trzymasz je w takiej zagrodzie?:razz: W JAKIEJ ZAGRODZIE:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: O CZYM TY MÓWISZ[/quote]Pewnie o tym co widać na 2 zdjęciu Inki.. co to jest? Quote
ladyyork Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 :evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ten kojec jest w moim salonie dla królika by nie siedział cały czas w klatce:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:. Moje pytanie dlaczego miałabym je w kojcu trzymać ??:lying::lying::lying: Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 1. może nie jestem modem w tym dziale- ale proszę o nienadużywanie emotikon, o wiele lepiej czyta się posty bez ich nadmiaru. 2. nie wiem po co. Dlatego pytałam. Quote
Estera Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ale nie tak, że w ogóle nie :evil_lol: Tylko bez przesady ;) Quote
Magda Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 hihi:evil_lol: Ja bym chętnie obejrzała zdjęcia małej Szyszki:razz: EDIT Znalazłam Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='Magda_Miki']hihi:evil_lol: Ja bym chętnie obejrzała zdjęcia małej Szyszki:razz: EDIT Znalazłam[/quote]Magda ja przepraszam, że tak wpadłam z innego działu i się rządzę :diabloti: Quote
Magda Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='Estera']Magda ja przepraszam, że tak wpadłam z innego działu i się rządzę :diabloti:[/quote] Ależ ja się nie gniewam:eviltong: Róbta co chceta byle dobrze. Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Mierzyłam dzisiaj Szyszkę- ma 29 cm długości i 27 cm wysokości :cool3: Chyba, że coś mi źle wyszło :cool3: Quote
dzajf Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='ladyyork']Oj żle mnie zrozumiałaś chciałam powiedzieć że się ciesze:loveu: i tak szczeże zazdroszcze że twoja ma taką wage bo ja dzisiaj moją ważyłam i ma 1700g chyba jakiś chuderlak z niej rośnie bo ma21 cm w kłębie:crazyeye:[/quote] lady czytam o twojej Ineczce i moj dżajf ur sie 13 pazdiernika czyli 5 dni po twojej ineczce, ma 19 cm wys w kłebie i 1800 :)) ciekawa jestem jakie nam Yoreczki wyrosna beda śledzic twoja modelkę:PP pozdrawiam Ania i Dżajf:D Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='Estera']Mierzyłam dzisiaj Szyszkę- ma 29 cm długości i 27 cm wysokości :cool3: Chyba, że coś mi źle wyszło :cool3:[/quote] No Estera nie żartuj nie może być aż tak duża chyba że z głową mieżyłaś, a nie w kłębie. Moja ma pi razy oko 21 w kłębie i 23 długości od kłębu do nasady ogona i tylko 1600 wagi. Jednak znalazłąm przyczyne że nie tyje i już od jutra musi zacząć przybywać:loveu: no to już niedługo dogoni wagowo twoją:diabloti: Quote
Estera Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 [quote name='ladyyork']No Estera nie żartuj nie może być aż tak duża chyba że z głową mieżyłaś, a nie w kłębie. Moja ma pi razy oko 21 w kłębie i 23 długości od kłębu do nasady ogona i tylko 1600 wagi. Jednak znalazłąm przyczyne że nie tyje i już od jutra musi zacząć przybywać:loveu: no to już niedługo dogoni wagowo twoją:diabloti:[/quote]Oczywiście, że źle mierzyłam :angryy: Długość 26 cm, wysokośc 23 cm :eviltong: No tak pi razy oko, bo ona się wierci :eviltong: Jak ją trzymam to siostra nie umie mierzyc, jak ja mierzę to siostra nie umie trzymać :lol: A jaka przyczyna nie tycia? :razz: Szyszka dzisiaj 2,6, tyje, tyje :loveu: Quote
ladyyork Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 Była 5 razy odrobaczana i wszystko wyglądało że jest ok, a dostawała różne środki nawet te na płucniaki. Dzisiaj dałam jej jeszcze inną tabletke którą dostałam od weta i trafiony zatopiony ta działa na te wstrętne robale. Już tak się bardzo martwiłam że nie przybiera więcnażucałam troche sfoje zdanie wetowi i kazałam dawać różne środki odrobaczające i udało się. Od dziś zaczynamy tyć:loveu: Quote
Recommended Posts