szafranekm Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='Atomowka']Ja uważam,że można psiaka dać, ale musi ktoś koniecznie tam pojechać osobiście i zobaczyć wszystko na żywo, a nie tak,że on sobie przyjedzie jutro i psa zabierze Tattoi jak będzie jutro do Ciebie dzwonił,weź dokładny adres i powiedz,że ktoś się odezwie w sprawie wizyty. Im szybciej się wizytę zrobi tym lepiej, może psiaka wziąć nie szczepionego ale z obowiązkiem drugiego szczenienia i oczywiście kastracji w późniejszym wieku No i Tattoi proszę zapytaj Pana czy jak psiak podrośnie to ona będzie cały czas tam siedział, czy tylko nie wiem kilka godzin a tak będzie normalnie wychodził na spacery itp[/QUOTE] Popieram wypowiedź Atomowki, należy wcześniej zobaczyć jakie ten potencjalny właściciel ma warunki, bo może się okazać, że mówi co innego, a zrobi i postąpi inaczej, a za parę lat psa się pozbędzie...Chętnie bym tam pojechała i pomogła Wam sprawdzić, ale za daleko mieszkam, gdyby to było w moich okolicach Lubelszczyzny, na razie mogę pomóc deklaracjami tkj. pisałam. Quote
Salo Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 CatAngel zrobiła ogłoszenia psiaków na różnych stronach internetowych, właśnie wszystkie zaktywowałam, więc myślę, że teraz więcej osób zajrzy na pieski i zdecyduje się na jednego z nich. Quote
Tattoi Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Szczeniaki poszczepione- wyszło po 48 złotych od łebka. Teraz sprawa adopcji- ja nie zrobię wizyty przedadopcyjnej, wybaczcie, ale nie mam czasu juz żadnego- od rana do nocy jestem w lecznicy i hotelu, zaniedbuję własne psy w porywach. I rzecz kluczowa- jeśli ja mam rozmawiać z tymi potencjalnymi kandydatami na szczeniaki to nastąpi konflikt interesów, bo: jeśli zastosuję swoje kryteria (jak w mojej hodowli) to szczeniaki mogą siedzieć dłuuugo; wtedy ktoś mi może zarzucić, że specjalnie tak robię, żeby mieć kase za hotel; Z drugiej strony niby kto je ma wyadoptowywać, jak nie ja? Sytuacja troche idiotyczna się wytworzyła. Poradźcie coś. Quote
Salo Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Nie wiem co zrobić, bo w ogłoszeniach podałam Twój numer telefonu i nazwę Twojej kliniki w Józefowie. Troszku bez sensu by było, aby podawać moje dane, skoro ja z tymi psami nie mam już nic do czynienia, a więc jakby padły wszelakie pytania dotyczące ich stanu zdrowia, charakterów, itp, to ja za cholerę nic nie powiem, bo ja z nimi nie przebywam na co dzień. No a druga sprawa - ludzie na dogomanii też wiecznie nie będą płacić na szczeniaki; na ich utrzymanie. Niby to niewiele, ale to ja jestem związana z tą umową, a nie stać mnie na płacenie 300 zł i usług wet., zwłaszcza, że teraz mam mieć dużo wydatków związanych z moją szkołą. Quote
Tattoi Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Ano właśnie o tym piszę. A Ty sie nie powinnaś uczyć, albo co? :mad: Quote
Salo Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Uczę się, ale nie teraz. Jutro do kliniki idę po południu, więc mogę sobie w necie na w nocy trochę posiedzieć :D . Quote
Salo Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Sorki, dzisiaj jadę, ale około 15-ej :D :D :D . Quote
Tattoi Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 jeszcze nie było spania, więc jest "dzisiaj" :-))) Quote
Salo Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 Kasa za szczepienie już wysłana. Tattoi, zrób tak, aby szczeniaki poszły w dobre ręce w miarę szybko, ale niech z kolei nie siedzą tam u Ciebie w hoteliku całą wieczność, bo też nie mogę tak ciągle zbierać od dogomaniaczek datków :). Na razie jeszcze zostało u mnie na koncie ponad 300 zł, ale to za opłacenie w marcu hoteliku, a co będzie potem?? Nawet nie chcę o tym myśleć. Quote
Luzia Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 [quote name='salo']Kasa za szczepienie już wysłana. Tattoi, zrób tak, aby szczeniaki poszły w dobre ręce w miarę szybko, ale niech z kolei nie siedzą tam u Ciebie w hoteliku całą wieczność, bo też nie mogę tak ciągle zbierać od dogomaniaczek datków :). Na razie jeszcze zostało u mnie na koncie ponad 300 zł, ale to za opłacenie w marcu hoteliku, a co będzie potem?? Nawet nie chcę o tym myśleć.[/QUOTE] Miejmy nadzieję że do tego czasu wszystkim psiakom uda się znaleźć nowe domy! Quote
katarzyna09 Posted January 12, 2011 Posted January 12, 2011 Salo,czy Ty w ogóle śpisz?:evil_lol: Quote
Salo Posted January 12, 2011 Author Posted January 12, 2011 No pewnie :D . Chodzę spać tak między 1 a 3 rano ostatnio, a do kliniki to jeżdżę na 15-stą i do 21 siedzę tam sobie, pomagam. Wracam, uczę się, męczę i piszę prace kontrolne, hehe. No i przy okazji zajmuję się moją koleżanką, która ma dość spory problem, ale nie wnikajmy w szczegóły, zwłaszcza, że to publiczny wątek :D. Quote
Tattoi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 Szczenietom kończy się karma. Kupicie, czy ja mam cos kupić i doliczyć? Mam tanio w hurtowni Purinę, Brita, Ariona, Boscha. A Misio ma spuchniete powieki i nie wiemy, czy go karma nie alergizuje. Myślałam, że go któryś brat zadrapał w zabawie, ale okazało się, że na drugi dzień spuchła druga powieka, więc to nie to. Narazie zrobiłyśmy test, czy nie ma uszkodzonej rogówki, dostaje kropelki i zobaczymy. Quote
Salo Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Kup Ty, a my hajs Ci damy, bo ja nie wyobrażam sobie przesyłać pocztą, czy kurierem karmy ważącej parę kilo, to by było bez sensu. Powieki u psa mogły też spuchnąć jeśli w pobliżu były jakieś środki chemiczne rozpylone w powietrzu, ale to tam u Ciebie mało prawdopodobne. Quote
zeppi Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [quote name='salo'][FONT=Trebuchet MS]*[/FONT][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=4][COLOR=navy] [/COLOR][/SIZE][/COLOR][/COLOR][COLOR=red][COLOR=red][SIZE=4][SIZE=5] [B][SIZE=4][COLOR=red][COLOR=darkgreen]Może ktoś by zrobił nowy bazarek na rzecz piesków?[/COLOR][/COLOR][/SIZE][/B][COLOR=red] [/COLOR][/SIZE][/SIZE][/COLOR][/COLOR][/QUOTE] Salo, chętnie. Ale z Niemiec za wysokie porto na pojedyncze przesyłki/ Ale mogłabym komuś podesłać np. pakę z książkami... Quote
Kava Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 moglabym dolozyc pare drobiazgow ( DVDx2) jak bedziesz miala kuriera daj znac, podeslalbym do ciebie Quote
Yana Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 czy pieniązki na szczeniaki nadal zbieramy na konto salo ? Quote
Ingrid44 Posted January 13, 2011 Posted January 13, 2011 [INDENT]Proszę Was dziewczynki podpiszcie tą petycję, STRASZNE BESTIALSTWO ! ! ! :-( [URL="http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=6148#butt"][COLOR=#4444ff]http://www.petycje.pl/petycjePodglad...jeid=6148#butt[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
zeppi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Kava']moglabym dolozyc pare drobiazgow ( DVDx2) jak bedziesz miala kuriera daj znac, podeslalbym do ciebie[/QUOTE] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Od nas raz w tygodniu jeździ spedycja Barbara Lazar. DVD-s mogłabym dorzucić do paki. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Jednak najpierw musi zgłosić się osoba chętna do prowadzenia bazaru i podać adres, na który ma być przesłany towar.[/FONT][/COLOR] Quote
Luzia Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='zeppi'][COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Od nas raz w tygodniu jeździ spedycja Barbara Lazar. DVD-s mogłabym dorzucić do paki. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Jednak najpierw musi zgłosić się osoba chętna do prowadzenia bazaru i podać adres, na który ma być przesłany towar.[/FONT][/COLOR][/QUOTE] Tak jak pisałam już wcześniej, ja mogę wystawić bazarek. Jak będziesz chciała to na PW podam adres :) Niech dziewczyny zadecydują. Quote
zeppi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 [quote name='Luzia']Tak jak pisałam już wcześniej, ja mogę wystawić bazarek. Jak będziesz chciała to na PW podam adres :) Niech dziewczyny zadecydują.[/QUOTE] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Świetnie. Samochody firmy Lazar są u nas w piątki. Kava zdąży dosłać mi płytki. Pakę wyślę w przyszłym tygodniu. [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Luzia, a Ty poza adresem podaj też numer telefonu. Po Polsce paczki rozwożą kurierzy i kontaktują się najpierw telefonicznie z odbiorcą/[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]No to co? Czekamy jeszcze na decyzję dziewczyn? [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma] [/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Ale jakich?[/FONT][/COLOR] [COLOR=#3e3e3e][FONT=Tahoma]Sylwia pewnie słupki odrabia.:lol:[/FONT][/COLOR] Quote
katarzyna09 Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Zastanawiam się co z sunią...mam nadzieję,ze sobie jakoś radzi. Quote
Salo Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Pieniążki na konto nadal możecie do mnie przesyłać, to akurat nie jest problem. Mamy ponad 300 zł, a ja musiałam 192 zł za szczepienia zapłacić za maluchy. Ale to i tak zostało ponad 300 zł, więc spoko, żeby tylko starczyło za marzec, bo luty już opłacony. I co tu jeszcze napisać... ja mam zapierdziel okrutny w klinice i egzaminy, więc ten tydzień jest okrutnie zawalony i nie mam czasu praktycznie na nic. W lutym będę mieć luz, bo praktyki u mnie w Ostrołęce, więc mogę się rozejrzeć za Pimą. Acha, potrzeba nam dalej zbierać pieniążki na hotelik; deklaracje na szczeniaczki. Kurdę, a w ogóle ten facet "napalony" na naszego szczeniaka się odzywa, czy już ma to w dupie? Tylko powiedzieć ludziom o kastracji zwierzaka, to się wycofują. Chcieliby wszystko za darmo, kuźwa, a potem kolejne potomstwo psów do ratowania; wkurzają mnie takie akcje. Najpierw dupę zawracają telefonami, a potem cisza grobowa. Quote
Kava Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 masz calkowicie racje Salo, to jest problem i uswiadamianie spoleczne klania sie tutaj. Nigdy dosyc oswiaty. Ucz sie pilnie.... i jak wrocisz bedziemy sie dalej martwic o Pimpe Narazie bedzie Luzia robial bazarek.... podeslemy z Zeppi pare rzeczy na rozkrecenie... Quote
Tattoi Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Może zadzwoni jutro, on taki "sobotni". A oprócz tego nie było ani jednego telefonu. Quote
Recommended Posts