Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Anetaa woli przesyłać nr konta na priva :)

Jutro Jola bedzie rozmawiac w sprawie przetrzymania psiaków na posesji...Podobno wczoraj suczka usiłowała się tam dostać w szczelinie w ogrodzeniu...:(

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='agusiazet']Całą nie, tutaj wpłacę tylko 20 zł:([/QUOTE]

Moja droga jakby dodać to wszystko +Bira to wyjdzie niezła sumka, więc nie badź taka skromna! :razz:

Posted

[quote name='iwop']Moja droga jakby dodać to wszystko +Bira to wyjdzie niezła sumka, więc nie badź taka skromna! :razz:[/QUOTE]

Dla Bisi warte są wszelkie starania, to kochana sunia:) Żeby tylko znalazła najwspanialszy domek!!!

Posted

[quote name='agusiazet']Dla Bisi warte są wszelkie starania, to kochana sunia:) Żeby tylko znalazła najwspanialszy domek!!![/QUOTE]

Wiem o tym agnieszko...:(

Posted

Jola była rano u tej osoby, pod płotem której siedza psiny... Ponieważ nie podchodzi entuzjastycznie do tego aby zabrać psy na posesję, mam pytanie do Anety - w ciągu jakiego czasu mogłabys przyjechać po bidulki, gdy zostałyby złapane..?

Jeżeli zaproponujemy babie pieniądze (my z Jolą to załatwimy) to może zgodzi się przetrzymać je 1 - 2 dni...:(

Posted

[quote name='Anetaaa']gdyby akcja odbyła się na dniach, to myślę ze w tym samym dniu albo dnia następnego.[/QUOTE]

Anetaa a możesz mi dac na priva swój telefon? Bo jak psy będą to kontaktowanie się przez dogo będzie niewygodne...

Posted

[quote name='Viris']Boję się tylko żeby te psiaki nie nawiały z nowego miejsca :( Skoro tak razem się trzymają.[/QUOTE]

Agata nie ma innego wyjścia... Są zżyte, ale co zrobić?

Posted

[quote name='Ulka18']Z Ostrowca trafia duzo psow do Mielca i niestety nie ma ze strony mieszkancow tego miasta zadnej pomocy, nawet w ogloszeniach nie mozna liczyc na 5 minut uwagi. Ostatnio trafil do schronu starszy cocker spaniel, nie wierze, zeby komus nie zginal, to domowy pies.[/QUOTE]To nie jest tak Ulka18 - jest w ostrowcu trochę osób które starają się zrobić wszystko co w ich mocy żeby jak NAJMNIEJ psów trafiło do Mielca - obecnie mamy pod opieką bezpośrednią około 20 (jako tworzące się stowarzyszenie) potencjalnych przybyszów do schroniska, od listopada jak mniej więcej jako tako działamy sporo zwierząt zostało wyadoptowane. Zwierzaki z mojego podpisu (zanim zdecydowałam o dołączeniu do stowarzyszenia) tez trafiłyby do schronu gdyby nie Iwop, Jola i kilka osób. Płacimy na ich utrzymanie właśnie dlatego żeby nie dopełniać już przepełnionego Mielca!

Nie zmienia to jednak sytuacji że niewiele osób w Ostrowcu wie gdzie są wywożone psy z naszego miasta - ja robiłam przecież plakaty uświadamiające ze "nasze" trafiają do Mielca, były też podawane numer konta i dane schroniska. Gdzie tylko się da informuję że to w Mielcu należy szukać psa zaginionego itp.

Owszem są to czyny drobne, myślę że oczekujesz większych - ale to niestety ponad nasze siły. Ja nie mam czasu ogłosić wszystkich psów które udało się uchronić przed schronem - jak tylko będę miała więcej chętnych wolontariuszy do ogłaszania - dowiem się o psiaki w Mielcu którym trzeba zrobić również.

Mogę zaproponować że jeśli dostanę informację na maila ze zdjęciami - na stronie www - [url]http://animals.ostrowiecnr1.pl/[/url] - powstającego stowarzyszenia dodamy zakładkę o zwierzętach z ostrowca które trafiły do schroniska w Mielcu - myślę że to może sporo pomóc.

Posted

[quote name='animalon'];)... 20 zł - niestety tylko rano zostały wysłane[/QUOTE]

animalon, Aga, gdyby każdy przelał po 20 i 10 zł to wiecie ile byłoby kasy???

Dziękujemy z całego serca!
Anetta mogłabyś zrobić jakieś podsumowanie - ile osób zaofiarowałao ci deklarację?

Posted

Kurcze szkoda że one takie dzikawe, bo ja będę transportować psy (3 sztuki) do Katowic chyba w piątek. Jakoś by się upchnęło towarzystwo do autka, tylko niestety nie wiem jak by się zachowywały, klatek nie mam ;/

Posted

[quote name='Viris']Kurcze szkoda że one takie dzikawe, bo ja będę transportować psy (3 sztuki) do Katowic chyba w piątek. Jakoś by się upchnęło towarzystwo do autka, tylko niestety nie wiem jak by się zachowywały, klatek nie mam ;/[/QUOTE]

Płakac mi się chcę :( Ta baba która przygarnęla staruszka, nie tylko nie za bardzo chcę pozwolić na przetrzymanie 1 dnia psów, ale teraz staruszek też jej zaczyna przeszkadzać! Jestem załamana...

Anetaaa ja cię bardzo proszę miej cierpliwość - trzymaj te dwa miejsca - my w ciagu tygodnia coś z Jolą wymyślimy.

Szukamy teraz tymczasu dla kulawego staruszka!

Viris ta baba (wiesz o kim myślę) to k... taka, że znac jej nie chcę!

Posted

Na koncie jest 60 zł. Popołudniu napisze dokładnie co, kto i za ile.
Moja propozycja jest otwarta do skutku.
Słuchajcie a może umówimy się na konkretny dzień, Wy spróbujecie złapać psiaki a my w ciągu 3-4 godzin będziemy na miejscu. Wtedy żadne bezduszne babsko nie będzie nam robiło łaski.