ostatniaszansa Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Przekonam sie jutro bo poprosiłam o założenie opiekuna. Jak nie ma, osobiście założę bo calkiem sporo fajnych obroży i smyczy dostaliśmy od Belua( jeżeli czegos nie pomyliłam ) . Ewa Quote
mgie Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='ostatniaszansa']W zalaczeniu nowe zdjecia Vegusi. Sporo sie za nia nachodzila, nie szukala towarzystwa, ale jak juz ja dopadlam i zaczynalam glaskac, to zatrzymywala sie. Nie maw niej cienia agresji, nawet jej do glowy by nie przyszlo, aby okazac niezadowolenie. Slodka jest. Dla Vegusi tylko DT najlepiej bezpłatny!!! ( pobożne życzenie) żeby się otworzyła i zapomniała o schronisku !!! Quote
ostatniaszansa Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 e tam dt :) mądrych,cierpliwych, kochających ludzi i może iść do ds, Obrózka założona, Była bardzo zdziwiona co ja robię. Ona ma w sobie ZERO agresji .Ewa Quote
mgie Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 Napiszcie proszę w wolnej chwili tekst do ogłoszeń. Quote
ostatniaszansa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 do licha taki ładny tekst napisałam i zniknął buuuuuu. Może vena przyjdzie wieczorem . Ewa Quote
ostatniaszansa Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 No ladna i tak siedzi bidula :( /Agnieszka Quote
mgie Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Tablica.pl dla Vegi http://tablica.pl/oferta/najsmutniejszy-owczarek-niemiecki-vega-6-lat-czy-to-za-duzo--IDf1F7.html Quote
ostatniaszansa Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Znowu się zaszywa w ciemne kąty , nawet na smaczek nie przyszła :( Przytulałam ja , głaskałam , gadałam a ona patrzy tymi smutnymi ślepkami i ani drgnie. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 no i dzisiaj przełom, ogromna niespodzianka, Vegunia przywitała mnie szczekaniem i machaniem ogona :) I z przyjemnościa przyjmowała moje głaski :) Ewa Quote
*Gajowa* Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Czyli zachowanie jak przystało na ONeczkę. Quote
ostatniaszansa Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 oj Gajowa , Gajowa a mnie sie marzy taki super domek dla Veguni, z ogrodem choć wcale nie jest powiedziane ,że poczułaby się dobrze w mieszkaniu . Czy ona ma sie zestarzeć w tych Boguszycach ? :( Ewa Quote
*Gajowa* Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Nie wierzę, że nikt sie Vegą nie interesuje :shake: jest piękna, no może powinna zadbać trochę o sylwetkę. Quote
ostatniaszansa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Zadbać to muszą pracownicy- opiekunowie ,bo pasą na te nasze psiaki jak świnki ,a potem problemy zdrowotne mają . Po ponad rocznych rozmowach jak się okazalo bez efektu rozstaliśmy sie bez bólu z wieloletnią pracownicą. Twierdziła, ze psy maja ... zaburzenia hormonalne po sterylkach/kastracjach i dlatego tak tyją :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Zasada jest prosta jak się za przeproszeniem żre to sie tyje, zwłaszcza z wiekiem. Teraz bierzemy Vegunię do szkolenia, wyczesywanie i będzie wraz z dwoma innymi psiakami z nadwagą na specjalnej diecie, dzięki darczyńcom ,mamy specjalną karmę. musi ją tez dokładniej zbadac wet bo cos mi sie nie podobają jej przednie łapy. wierz mi Gajowa to piękna,mądra sunia , łagodna, spokojna. Ewa Quote
*Gajowa* Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 To trzymam kciuki za szkolenie Vegi no i za dietę :thumbs:. Quote
ostatniaszansa Posted September 12, 2011 Posted September 12, 2011 Pierwsza lekcja odbyła się w sobotę, na smyczy wyszła z pomieszczenia ale juz na wybiegu stanęła i ani drgnie. No to wykorzystałam sytuacje i ja wyczesałam. Bardze cierpliwie to znosiła a potem miziaki. nieomal padłam z wrażenia jak zobaczyłam pazury jak u niedźwiedzia brunatnego. Wet miał je ciut obciąc a za tydzien kolejny raz. Ktoś kto nie skacze na bungee, nie fruwa na lotniach ,ale lubi spokojne spacerki , Vega jest idealnym psem. Ona juz może iśc do domku. Super gdyby jeszcze ciupenkę schudła. tu w Boguszczyach jest b.spokojna, smutna, łagodna. Nie ma w niej cienia agresji, nie startuje do innych psów. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted September 17, 2011 Posted September 17, 2011 I kolejne miłe zaskoczenie Vegunia wraz z innymi budryskami przybiegła sie ze mna przywitać . :) niestety kiepsko nam idzie nauka chodzenia na smyczy, ale tylko ode mnie brala paróweczkę. Z inną osoba zamierała przy ziemi i nawet nie spojrzała na smaki. Ewa Quote
*Gajowa* Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 ostatniaszansa napisał(a):I kolejne miłe zaskoczenie Vegunia wraz z innymi budryskami przybiegła sie ze mna przywitać . :) niestety kiepsko nam idzie nauka chodzenia na smyczy, ale tylko ode mnie brala paróweczkę. Z inną osoba zamierała przy ziemi i nawet nie spojrzała na smaki. Ewa Widocznie Ci juz zaufała... niedługo sie przełamie i polubi spacery. Quote
ostatniaszansa Posted September 18, 2011 Posted September 18, 2011 a bo ja taki upierdliwiec jestem i łażę za Vegunią gadam do Niej, delikatnie miziam ,paróweczkami częstuje, a inne na plecy mi wskakują bo one też chcą . Kochała mnie Majka ,ale od trzech miesięcy nic tylko Pan Jóżef i Pan Józef ( opiekun ) owszem cieszy sie , łasi , łapę podaje, ale co rusz luka a gdzie Józef ? no zazdrośc mnie bierze :) Ewa Quote
*Gajowa* Posted October 16, 2011 Posted October 16, 2011 Gdzie Vega mieszka ? W budynku czy na zewnątrz w budzie ? Quote
ostatniaszansa Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 W budynku, z grupą psów w tym 4 swoich już dorosłych dzieci. Wiem od opiekunki,że utrzymuje czystość, robi się nieśmiała jak nas przyjeżdza cała grupa. Ciut schudła . Czasami wychodzi na wybieg i chowa się do budy, stoją 4, ale śpi w pomieszczeniu. W tej grupie mamy 22 psy. Mam kolejna kumpelke w schronisku - Osa :) od czasu szkolenia przybiega i radośnie wita juz nie jest taka nieśmiała. Z Vegunią to będzie dłuższa sprawa, raz bez nachalności przychodzi ,macha ogonkiem inny razem dyskretnie robi myk w jakiś kącik. Nie, nie ucieka w panice ale tak po angielsku. Ewa Quote
*Gajowa* Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Spytałam bo mam bardzo fajne posłanie dla psa tego rozmiaru i jeżeli Vegunia sypia w budynku chciałabym jej podarować. To jest taki psi tapczan, dość ciężki ale stabilny. Czy by sie przydał ? Quote
Recommended Posts