euryka Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 9 grudnia 2010r. niedaleko Gimnazjum w Żukowie znalazłam [B]rudą suczkę[/B]. Suczka jest młoda i przypomina psa Dingo. Umaszczenia rudo-białego, sterczące uszy i długi ciemny ogon. Wielkość średnia (około 25kg). Ma dwie obroże i jest bardzo dobrze wychowana. Widać że bardzo tęskni za właścicielem. Wiadomość pod nr tel.kom. [B]605 042 377[/B] Quote
Kana Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Porozwieszaj plakaty, na pewno bedą jej szukali. Zadzwon także do kościerskiego schroniska p. Dewo i poinformuj że gdyby ktoś szukal takiej suczki to jest u ciebie. Quote
euryka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Dzięki, porozwieszałam ogłoszenia ze zdjęciem po całym Żukowie. Pojeździłam z nią po schroniskach Trójmiejskich -w dwóch sprawdzali i nie wykryli chipa a w Gdańsku okazało się że jednak go ma i namierzyłam właściciela. Niestety dla suni właściciel z Gdańska już jej nie chce.:shake: Suczka jest tak miła że ją zatrzymam, muszę poczekać tylko na paiery adopcyjne. Mam już jednego psa to i drugi się wyżywi.;) Pozdrawiam, Euryka P.S.Wesołych Świąt Quote
Kana Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Ale fajnie :) Jakie papiery adopcyjne potrzebujesz? Tylko zrzeczenie psa musisz mieć od tego faceta :) Quote
euryka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 No właśnie na te czekam i mam nadzieję na książeczkę szczepień, choć pewnie jej nie dostanę Pozdrawiam Quote
wszpasia Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Gratuluję decyzji:multi: Podziel się nowym szczęściem - chętnie zobaczę prawie dingo:cool3: Quote
wszpasia Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Coś Wam powiem, ale pewności nie mam.. Była to zima, ale bij-zabij nie pamiętam czy ubiegła, czy 2 lata temu (ale chyba dawniej niż ubiegła).. Do mojej suki przyplatała się ta suczka, lub podobna. Wzięłam ją do domu, nakarmiłam ale potem mi czmychnęła. A parę godzin później na trojmiasto.pl pojawiło się ogłoszenie, że jej szukają. Miałam potworne wyrzuty sumienia. Byłam w właścicielami w kontakcie, wkrótce pies się znalazł. Minęły 2-3 tygodnie, znowu ogłoszenie, że ta suka uciekła. Szukałam jej spacerując ze swoim psem, dowiadywałam się czy w końcu się odnalazła. Właściciele wykazywali zniecierpliwienie jej zachowaniem. Może to ta uciekinierka? Może jej nie chcą, bo taką ma naturę wolnego ducha? Pamiętam tylko, że właścicielka psa miała na imię Ola czy Olga. Czy ona ma ciemną smugę biegnącą przez środek ogonka? Quote
Betbet Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 wszpasia, Ty masz mistrza widze w psach uciekinierach itp:P Quote
Miła od Gucia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Witam, ja troszkę poza tematem wątku, ale pokierujcie mnie. Mam rodzinę, której niedawno psinka odeszła za Tęczowy Most. Chętnie adoptują jakąś psinę, tyle, że chcą żeby to była suczka z małych piesków. Byli w schronisku, są psiaczki, oczywiscie, ale z wiekszych. Moze macie jakąś sunieczkę, która potrzebuje domku. Domek jest sprawdzony przez naszą koleżankę z forum bassety. Quote
Miła od Gucia Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Zapomniałam napisać - rodzina jest z Gdańska. Quote
Betbet Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 To w jakim oni schronisku byli??? Bo raczej wszędzie są i te mniejsze... Niech wejdą na forum, porozgląają się, psiakó Ci u nas pod dostatkiem. A i basseta jakiegoś w ogłsozeniach widziałam Quote
Miła od Gucia Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Moja prośba już nieaktualna dostałam informację: Bogusiu sorki że dopiero teraz, Znajoma była w schronisku w Sopocie i tam adoptowala sunie . Daga Quote
Betbet Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 A dowidz sie, jaką sunię wzieli hmmm? Bardzo lubimy to schronisko i ciekawam któa to taka szczęściara!!! MOże jakieś foto?:) Quote
otita Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Dwie psiuńki adoptowane przez fajnych ludzi!!! Bardzo optymistyczny wątek! Quote
Recommended Posts