chrupcia Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Kurczę już nie wiem co o tym myśleć.. śledze wątek cały czas i jakieś to dziwne :roll: Tak jak Jola napisała, zaczynam myśleć że to Ty wystawiasz tak swoją sunie.. :roll: Quote
paulina200 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Ja już wiem kto to wystawia. Na allegro można sprawdzic wszystko. Dziękuję wam bardzo !! Quote
*Agnieszka* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 paulina200 napisał(a):Ja już wiem kto to wystawia. Na allegro można sprawdzic wszystko. Dziękuję wam bardzo !! Paulina to nie tak...tylko nie powinnaś pozwolić tej osobie na takie zachowanie,wiem,wiem,też trochę mam takie podejście żeby gówna nie ruszać bo zacznie bardziej śmierdzieć i najlepiej machnąć ręką i dać sobie spokój..ale wiem że to nie jest dobra metoda,z własnych nawet doświadczeń,nie wolno chować głowy w piasek i udawać że nic się nie stało,ta osoba jest bezczelna i na bezczelnego posługuję się Twoimi zdjęciami,zapewne zagląda na ten wątek i w duchu się śmieję grając Ci na nosie!Takie coś może spotkać każdego z nas i takim ludziom powinno się dać nauczkę i lekcje na przyszłość że za swoje czyny się odpowiada!!! Quote
Karolina. Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Tam na Allegro jest podana miejscowość Turek. Kojarzysz może gdzie to jest, masz tam jakichś znajomych? Quote
paulina200 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Wiem. To nie był żart chyba. Ta kobieta twierdzi, że nic się takiego nie stało. Pisałam maile z tymi ludźmi i wyjaśniłam im wszystko i oni mnie. Ale to było jakieś dziwne i chore. Quote
karkakarka Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 A mozna wiedziec jaktłumaczyła swoje postępowanie? Dziwna sytuacja... No i dlaczego ukradła te zdjęcia? Quote
*Jot* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 paulina200 napisał(a):Ja już wiem kto to wystawia. Na allegro można sprawdzic wszystko. Dziękuję wam bardzo !! Niestety na Allegro nie można sprawdzić wszystkiego !! Jeżeli nic nie kupisz u sprzedającego to nie dowiesz się jego danych osobowych.Dopiero jak coś kupisz to możesz wejść w takie dane i to po uprzednim zalogowaniu się albo dostajesz maila (co jest praktykowane bardzo często) ze wszystkimi danymi. Więc jeśli nic nie kupiłaś od tej Pani to nie masz możliwości sprawdzenia np.adresu osoby,która coś sprzedaje.A i zarządzający Allegro nie może Ci udostępnić Ci danych bo podlegają ochronie. Więc jakim sposobem się tego dowiedziałaś to dla mnie czarna magia :roll: Quote
*Agnieszka* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 *Jot* napisał(a):Niestety na Allegro nie można sprawdzić wszystkiego !! Jeżeli nic nie kupisz u sprzedającego to nie dowiesz się jego danych osobowych.Dopiero jak coś kupisz to możesz wejść w takie dane i to po uprzednim zalogowaniu się albo dostajesz maila (co jest praktykowane bardzo często) ze wszystkimi danymi. Więc jeśli nic nie kupiłaś od tej Pani to nie masz możliwości sprawdzenia np.adresu osoby,która coś sprzedaje.A i zarządzający Allegro nie może Ci udostępnić Ci danych bo podlegają ochronie. Więc jakim sposobem się tego dowiedziałaś to dla mnie czarna magia :roll: Może Paulina skontaktowała się z tą osobą co kupowała wcześniej ?? Quote
chrupcia Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 *Jot* napisał(a):Niestety na Allegro nie można sprawdzić wszystkiego !! Jeżeli nic nie kupisz u sprzedającego to nie dowiesz się jego danych osobowych.Dopiero jak coś kupisz to możesz wejść w takie dane i to po uprzednim zalogowaniu się albo dostajesz maila (co jest praktykowane bardzo często) ze wszystkimi danymi. Więc jeśli nic nie kupiłaś od tej Pani to nie masz możliwości sprawdzenia np.adresu osoby,która coś sprzedaje.A i zarządzający Allegro nie może Ci udostępnić Ci danych bo podlegają ochronie. Więc jakim sposobem się tego dowiedziałaś to dla mnie czarna magia :roll: Też nad tym myślałam, wchodziłam na aukcje i nie widziałam żadnych danych osobowych, a ten nick nawet strony "o mnie" nie posiada. Quote
*Jot* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 agamewa napisał(a):Może Paulina skontaktowała się z tą osobą co kupowała wcześniej ?? No możliwe.Ale ja akurat nie podałabym nikomu danych osobowych komuś kogo nie znam. Quote
*Agnieszka* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 *Jot* napisał(a):No możliwe.Ale ja akurat nie podałabym nikomu danych osobowych komuś kogo nie znam. Jeśli Paulina naświetliła sprawę to mogła ta osoba z czystą przyjemnością podać dane,w końcu tez została oszukana..aukcja już zakończona. Quote
*Jot* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 agamewa napisał(a):Jeśli Paulina naświetliła sprawę to mogła ta osoba z czystą przyjemnością podać dane,w końcu tez została oszukana..aukcja już zakończona. Oczywiście mogła naświetlić sprawę.Tylko,że też może mieć to odwrotny skutek.Bo jeśli Pani,która wystawiała pieska dowie się,że ktoś podaje jej dane to też może wyciagać z tego konsekwencje.Jak dla mnie nie jest to ani jasne ani proste. Tak ogólnie to Paulina mogłaby jasno napisać co i jak.W końcu ta sprawa toczy się na publicznym forum i "siedzimy"w tym od początku.A tak możemy sobie tylko "gdybać" i snuć domysły..... Quote
*Agnieszka* Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 *Jot* napisał(a):Oczywiście mogła naświetlić sprawę.Tylko,że też może mieć to odwrotny skutek.Bo jeśli Pani,która wystawiała pieska dowie się,że ktoś podaje jej dane to też może wyciagać z tego konsekwencje.Jak dla mnie nie jest to ani jasne ani proste. Tak ogólnie to Paulina mogłaby jasno napisać co i jak.W końcu ta sprawa toczy się na publicznym forum i "siedzimy"w tym od początku.A tak możemy sobie tylko "gdybać" i snuć domysły..... No właśnie Jola masz rację. Quote
paulina200 Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 Wystarczy, że napisałam maila do tej osoby, czyli skontaktuj się ze sprzedawcą i mi odp i ja już miałam maila. Jej zdjęcia też ciągle krążą po internecie, są to psy beagle i ona nie robi afery i takie tam. Ja nie chce tego pisać dokładnie co mówiła itd... tu na forum, bo sprawa zakończona polubownie można powiedzieć. Quote
Karolina. Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Sprawa zakończona polubownie, czyli mam rozumieć, że zdjęcia znikną z akucji w najbliższym czasie? Quote
paulina200 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Ja już nie widzę tych aukcji. A Wy jakąś gdzieś widzicie? ? Jak tak to proszę dac znac. Z góry dziękuję. Quote
dorotan Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 paulina200 napisał(a):Wystarczy, że napisałam maila do tej osoby, czyli skontaktuj się ze sprzedawcą i mi odp i ja już miałam maila. Jak to możliwe skoro w tej aukcji pisze cyt. " NIE ODPOWIADAM NA MAILE - AUKCJA GRZECZNOŚCIOWA. Kontakt pod nr tel." Paulinko w temacie yorki na allegro, w styczniu 2010 roku napisałaś, że kupiłaś 3,5 miesięczną suczkę yorka z rodowodem. Dlaczego nam jej nie pokazałaś. Wstaw jej zdjęcia do galerii, chętnie zobaczymy jaka piękna sunia z malutkiej wyrosła. Quote
paulina200 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Widocznie miała tyle maili, że na jakieś odp. Ja zapytałam o wiecej zdjęc suczki dwukrotnie i ona mi odp, że to aukcja grzecznościowa, bo właścicielka suczki nie posiada konta na allegro i w razie pytań trzeba dzwonic. Co do suczki mojej małej Neli to lepiej nie komentowac co się stało :( Ja mam teraz chihuahue którą mam już ho ho i trochę i Margo moją malutką śliczną :) Moja siostra ma Yoreczkę Chloe też śliczniutką :) Jak chcecie mogę zamieścic zdjęcia z Waszą pomocą :) Quote
paulina200 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Mojej 3,5 miesięcznej też mogę dac zdjęcia, ale jak miała 6 miesięcy, innych już nie mam ;( ;( Quote
dorotan Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 Paulina proszę napisz co się stało z małą Neli, tak króciutko ją miałaś. Ukradli ją, zginęła w wypadku, czy była chora? Patrz tu jeszcze ogłasza Twoją suczkę: http://terazturek.pl/ogloszenia/lista/132/3/0/-/ jak przelecisz ogłoszenia to znajdziesz Co to za polubowne załatwienie sprawy jak baba dalej w ogłoszeniach umieszcza Twoje zdjęcia? Quote
paulina200 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 No, ale to było 15 grudnia wystawione więc już nie będę się nic odzywać. Ale jakby ktoś znalazł jej aktualne ogłoszenie z moimi zdjęciami to proszę dać znać. Neli zagryzł pies sąsiada :( Ona sama pobiegła do nich na podwórko i tam się to stało. To była chwila :( Quote
paulina200 Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 Dziewczyny moja suczka ma cieczkę!!!!!!!!! Ale podobno miała zaraz przed kupnem. Czy to możliwe, żeby miała po raz drugi? Quote
dorotan Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 paulina200 napisał(a): Neli zagryzł pies sąsiada :( Ona sama pobiegła do nich na podwórko i tam się to stało. To była chwila :( Współczuję, ale nie możesz mieć pretensji do sąsiada. On dopilnował swojego psa, to Tobie sunia uciekła. Ja też mam malutkiego yorka 7 miesięcy i tak plot zabezpieczony, żeby nigdzie mi się brzdąc nie przecisnął, bo zaraz za płotem mam bardzo ruchliwą ulicę. Gdyby moje maleństwo się się wydostało z posesji i wbiegło na ulicę prosto pod jadące samochody to bym nie miała co zbierać. Wracając do tej baby co ukradła Twoje zdjęcia to ja uważam, że jeśli ktoś jest złodziejem i oszustem to nie znaczy, że każdy ma takie postępowanie popierać, więc nie dziwi mnie oburzenie dziewczyn. Taka baba dziś ukradnie zdjęcia, a jutro coś bardziej wartościowego, bo skoro za pierwszy razem jej się udało i nikt jej nie ukarał, to co za problem spróbować jeszcze raz. Złodziej przyłapany na gorącym uczynku będzie się tak tłumaczył, że jego też okradają i nie robi z tego afery. Ciekawe, jak by jej tak ktoś coś ukradł czy siedziała by cichutko? Quote
paulina200 Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Wiem dorotan. Ale do sądu ciężko mi iść jakoś nie wiem dziwnie. Ja tylko śledzę jakie ona teraz zdjęcia wystawi, bo skoro ma suczkę do sprzedania to jakieś fotki wstawi prawda. Ja idę zaraz do wet. Moja mała ma cieczkę i to dość dużą, bo plamek krwi jest dużo i wszędzie i cały czas się wylizuje. Boję się, że to może nie jest cieczka. :( Quote
Recommended Posts