paulina200 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Jezuuu kochany dziewczyny kto i jak mógł użyc moich zdjęc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak to jest możliwe jak to są moje zdjęcia, które pierwszy raz zamieszczałam w avatarze na dogomanii!!!!!! Ja dzwonię pod ten nr i nikt nie odbiera!!!!!!! Co mam zrobic, chce to zgłosic ;( ;( ;( ;( ;( Proszę błagam co mam z tym zrobic? To przestępstwo jest chyba prawda? Quote
*Agnieszka* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ale małą jest u Ciebie????może jakiś żart czy coś w tym stylu ktoś Ci wyciął??? Quote
Gucci13 Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 może zgłoś do tego kto prowadzi alegratke:shake: dobrze że napiałaś w końcu:) Quote
paulina200 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 jak mogłyście pomyslec ze moglabym wystawic moja suczke, patrze na ogloszenia w google to ona byla wystawiona za 2500zł za 2300 2000 1800 i teraz 1700 i ciagle z tymi foto moimi ;( Quote
*Agnieszka* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Za kopiowanie i rozpowszechnianie Twoich zdjęć grozi tej osobie sprawa z Twojej strony jeśli chciałabyś ją zgłosić do sądu... Quote
karkakarka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Ja też zgłosiłabym to do obsługi alegrati. :oops: przepraszam, że podejrzewałam :oops: Quote
paulina200 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Jak ja mogłabym moją niunie małą wystawic i zrobic jej takie cos żeby przechodziła z rąk do rąk i taki stres przeżywała ponownie :( no musze napisac do ale gratki do moderatora czy cos takiego , ale jak udowodnie ze to faktycznie moje zdjecia ;( czemu ten ktos tel nie odbiera skoro wystawia , moze chce tylko sprawdzic czy jest zainteresowanie albo ktos zart sobie zrobil :/ Quote
slawi Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Paulinka, masz racje to jest przestępstwo, może głupi żart... ale dla nas nauczka żeby swoje zdjęcia podpisywać Quote
*Agnieszka* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Dokładnie...ja to w pierwszej chwili sobie pomyślałam..tfu tfu..że coś się stało u Ciebie!!!na szczęście to tylko jakiś idiotyczny żart..uffff Quote
karkakarka Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 No dokładnie lepiej chyba je podpisywać - nawet tu na dg - bo przecież każdy może se skopiować i powielać wrrr Quote
kiniaaa Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 O matko! aż się przestraszyłam... Co za ludzie :angryy: Quote
paulina200 Posted December 12, 2010 Author Posted December 12, 2010 Tak malutka jest ze mną cały czas, śpimy razem, wszystko razem... Napisałam do alegratki tam w górnym rogu są uwagi i zobaczymy co mi odpowiedzą. Ja wchodzę zobaczyc co się dzieje na dogo a tu patrzę moja sunia i takie ogłoszenie, że nie rodziła, że nie z hodowli itd.... Normalnie nogi mi się ugięły. Czemu ludzie są tacy bezczelni. Kiedyś widziałam ogłoszenie też na gratce ze zdjęciem całkiem innego pieska, który był wystawiany jako reproduktor wiele razy i ktoś go wystawił teraz jako piesek na sprzedaz tylko napisał że jego jest bardzo podobny do tego. A tu ktoś pisze że to jego suczka :( Quote
*Agnieszka* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Okropność brrrrrrrrr..no tak ale tu każdy może spokojnie wejść i zabrać to czego chce być może bez żadnych konsekwencji.... Quote
Anastazja&Aleksander Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 wszystko jest wina tego ze każdy może tu wejść bez logowania, każdy może skopiować co chce i robić z tymi zdjęciami też co chce, ja tu podalam linka do ogrodu [URL]http://www.dognet.pl/flower.php?fid=10331[/URL] pokazałam go tylko na dogo i skąd komentarz tam się wziął ? właśnie z dogo, kręcą się tu rożne osoby jak wiecie głupia gówniarzeria oraz inni którzy nie maja co robić. Quote
*Jot* Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 A nie można tego zgłosić do administracji na Alegratce? Chyba jest tam ktoś zarządzający ? Niech chociaż usuną Twoje fotki z tego ogłoszenia !! Quote
Anastazja&Aleksander Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 powinnaś zrobić skan, iść na policje złożyć zawiadomienie, założyć sprawę a jako odszkodowanie praca w schronie lub kara pieniężna, wtedy sędzia inaczej patrzy :) kosztów sprawy nie ponosisz. Quote
Karolina. Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 Paulina, mam pytanie. Skąd ten ktoś wziął zdjęcia Twojej suni, przecież te z aukcji są inne niż te z galerii z pierwszej strony postu. Skąd ktoś mógł mieć te zdjęcia? [SIZE=1](Żeby nie było: ja Ciebie absolutnie nie oskarżam, tylko po prostu jestem ciekawa)[/SIZE] Quote
Anastazja&Aleksander Posted December 12, 2010 Posted December 12, 2010 paulina napisz coś, ze zdjęcia są z naszej klasy albo coś innego, milczenie nie jest złotem, zwłaszcza kiedy tyle osób czeka na wyjaśnienia. [url]http://www.dogomania.pl/threads/124239-royal-monarch-fci-OSZUSTWO!/page2[/url] niedawno czytałam ten watek, tam też były jakieś nie porozumienia i chyba nic nie wyjaśniono, dlatego napisz co sie dzieje dlaczego nic nie odpowiadasz ? Quote
paulina200 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Ja te zdjęcia miałam na avatarze w dogo jak nie umiałam wkleic zdjec w galerii. Już wcześniej to pisałam. Pójdę jutro z tym na policję i zapytam co z tym zrobic. To jest chamstwo i skandal, ale dziwi mnie tylko jeden fakt, ponieważ widocznie ktoś musi siedziec często na dogo i musiał byc zainteresowany fotkami moimi i je obserwowac, bo ja avatar miałam z jakimś zdjęciem np. ok pół godziny i zaraz zmieniałam na inne zdjęcie.. Także coś tu jest nie tak :/ !!!!!!!!!!! Quote
paulina200 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Przepraszam, że nie odpisałam odrazu, ale miałam gości. Kuzynka mi powiedziała, że jak auto wystawiała to też miała taki problem, bo ktoś podkradł jej zdjęcia i wystawił jako swoje auto i jak zadzwoniła do tych ludzi to powiedzieli jej, że internet jest miejscem publicznym i nic im nie zrobi, bo nie ma tam zastrzeżenia danych osobowych itp.... Ale ja to jutro wyjaśnię na policji!!! Quote
Karolina. Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='paulina200']powiedzieli jej, że internet jest miejscem publicznym i nic im nie zrobi, bo nie ma tam zastrzeżenia danych osobowych itp....\[/QUOTE] Bzdura. Każde zdjęcie objęte jest prawami autorskimi, i za "kradzież" czyjegoś zdjęcia też można ponieść karę. Paulina, daj znać czego się dowiedziałaś na policji. Quote
paulina200 Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Na policji powiedzieli mi, że oni mogą odnalezc tą osobę i mogę wytoczyc jej sprawę w sądzie, ale że nie warto, ponieważ ta osoba może się tłumaczyc na milion różnych sposobów... i żebym dała sobie raczej spokój. Napisałam do alegratki i czekam na rozpatrzenie tej sprawy, napisałam także sms do tego kogoś i nic. Dziwi mnie bardzo tylko fakt, że moja sunia faktycznie waży ok 2kg i też nigdy chyba nie rodziła, czyli skąd ta osoba wie o tym. To jest bardzo zastanawiające i dziwnie podejrzane. Quote
*Agnieszka* Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 [quote name='paulina200']Na policji powiedzieli mi, że oni mogą odnalezc tą osobę i mogę wytoczyc jej sprawę w sądzie, ale że nie warto, ponieważ ta osoba może się tłumaczyc na milion różnych sposobów... i żebym dała sobie raczej spokój. Napisałam do alegratki i czekam na rozpatrzenie tej sprawy, napisałam także sms do tego kogoś i nic. Dziwi mnie bardzo tylko fakt, że moja sunia faktycznie waży ok 2kg i też nigdy chyba nie rodziła, czyli skąd ta osoba wie o tym. To jest bardzo zastanawiające i dziwnie podejrzane.[/QUOTE] Było to pisane chyba na forum no i tamto ogłoszenie z allegro .. Quote
paulina200 Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 Alegratka mi odp że sprawa zostanie wyjaśniona w ciągu kilku dni... Quote
Recommended Posts