dorota07 Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 no cóż poza foxem wszystkie burki z osiedla u mnie się sołowałym a jak nie było rodziców i psa w domu to i sople śniegu też w wannie usuwałąm z przemarźniętych łap... Quote
lonka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Goska widziałam na fotach twojego ''odkurzonego'' weterana:loveu:Ekstra:cool3: A wracajac do temetu moja kolezanka obcieła swoja starsza suńke;)sama.Wygłada jak księzniczka:lol:Na dole zostawiła wloski i to wyglada jak by była w sukience z dawnych czasów:razz:Wcale shih-tzu nie musi byc ostrzezony na ''łyso":roll:ozna tyle fryzurek porobic tylko trzeba chceć i miec wene tworczą:lol: Quote
Gośka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 O! znalazłam to zdjęcie. Od razu mówię, nie jest to mój pies, ani przezemnie strzyżony, ani też nawet fotka nie jest moja :oops: Fotka skopiowana jest z topiku o mopsach i jest własnością Germaniki (który też jest na dogo), mam nadzieję że mnie nie zabije. Dla mnie fryzura super dla właściciela który nie lubi czesać. [IMG]http://images1.fotosik.pl/227/871e8c0e4f570052.jpg[/IMG] Quote
Gośka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Mam pozwolenie na tą fotkę, więc chyba przeżyję ;) Piesek ma na imię Forest i jest strzyżony w Olsztynie przez pana Adama Ostrowskiego, polecam ten salon nie tylko dla psów (mam przecieki że nasze głowy też super robi;)), niestety dla mnie to drugi koniec Polski :( Quote
lonka Posted October 25, 2006 Posted October 25, 2006 Goska a dla mnie tez:cool3:Chyba ze na wystawie pan Adam wystawcom tez będzie robić;) Quote
Gośka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Dostałam dzisiaj taką fotkę shih ;) [IMG]http://images3.fotosik.pl/224/822f9b67e53a9c7e.jpg[/IMG] Quote
lonka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Super fryzurka:loveu: :loveu: :loveu: Niunieczka tez bardzo ładna:cool3: :loveu: Quote
Gośka Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Taki mały gremlinek ;) Ale najbardziej mi się podobają łapeczki:p Bardzo praktycznie wycięte. Quote
marlena924 Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Mam pytanie czy macie podobna stronke z obrazkami fryzur, ale dla yorka?? Quote
Gośka Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 Wejdź na topik "A może by tak galeria" tam jest dużo fajnych zdjęć obciętych yorczków. Quote
marlena924 Posted November 1, 2006 Posted November 1, 2006 [quote name='Gośka']Wejdź na topik "A może by tak galeria" tam jest dużo fajnych zdjęć obciętych yorczków.[/quote] Wiem, widziałam :):) Ale chodziło mi o takie narysowane, żeby były pokazane miejca gdzie golić, itp. Quote
Gośka Posted November 2, 2006 Posted November 2, 2006 U yorka goli się czubek ucha i okolice pupy. Reszta zostaje długa. Jeśli ci chodzi o golenie po całości to każdy właściciel może sobie zarzyczyć dowolną fryzurę i wątpię czy w internecie znajdziesz gdzieś wzór jak zepsuć yorka;) Quote
I*love*shih*tzu Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='dianthus']A któż to ma taką wiedzę???!!! Shih ma włos,a nie sierść.Są rasy,które się trymuje ale shih na pewno do nich nie należy.Shih po prostu się strzyże.Fryzura zależy od inwencji fryzjera i fantazji właściciela.Przed strzyżeniem trzeba psa wykąpać i dokładnie wyczesać żeby włos był równo obcięty.Aby zmniejszyć ilość podszerstka trzeba psiaka dokładnie wyczesać,a potem wyszczotkować. Pozdrawiam[/quote] Ja byłam u fryzjera wczoraj i moj fryzjer stwierdził a ja sie zgodziłam że shih powinny mieć długie włosy nie lazeżnie od pogody czy pory roku dlatego że jest wiele sposobów na utrzymanie ciepła u tej rasy jak i nieutrzymywanie .Ja się nie zgadzam nie powinno się shih obcinać chyba że podcinać do to jest wygodniejsze a mój fryzjer powiedział też ze te psy nie maja danych fryzur do zrobienia najczciej my mówimy a on robi ^^ nie odcinaj na wakacje poprostu zwiąrz gumkami włos psa i to wystarczy:) Quote
anndzia Posted April 13, 2009 Posted April 13, 2009 A ja mam duży problem z fryzurą mojego przyszłego shih tzu. Nie chciałabym, by nasz Rusty (bo tak się będzie nazywać :) ) miał długie włosy. Bardziej podobają mi się krótkie włoski. Poza tym zamierzam chodzić z nim na częste, długie i zazwyczaj 'brudne' spacery, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie byłoby bardziej higieniczne. Jakie proponujecie fryzurki? Macie może jakieś zdjęcia krótko obciętych shih tzu? PS. Oczywiście na zime będziemy zapuszczać włoski (ale nie aż do ziemi). Quote
Maleńka Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 [quote name='anndzia']A ja mam duży problem z fryzurą mojego przyszłego shih tzu. Nie chciałabym, by nasz Rusty (bo tak się będzie nazywać :) ) miał długie włosy. Bardziej podobają mi się krótkie włoski. Poza tym zamierzam chodzić z nim na częste, długie i zazwyczaj 'brudne' spacery, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie byłoby bardziej higieniczne. Jakie proponujecie fryzurki? Macie może jakieś zdjęcia krótko obciętych shih tzu? PS. Oczywiście na zime będziemy zapuszczać włoski (ale nie aż do ziemi).[/quote] Możesz obejrzeć moją galerię shih a także innych użytkowników, jest tam pełno fryzurek. Quote
renia13 Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 [quote name='anndzia']... Poza tym zamierzam chodzić z nim na częste, długie i zazwyczaj 'brudne' spacery, więc wydaje mi się, że takie rozwiązanie byłoby bardziej higieniczne. [quote]czy aby na pewno nie pomyliłaś ras ? Shih Tzu ma krotki nos krótkie łapki , jest dość masywnym pieskiem a przez to wszystko szybciej sie meczy , wiec takie długie brudne spacery , na dodatek kiedy jest zbyt ciepło lub w zimie chyba nie z tą rasą . Nie wiem jak inne ale ze znanych mi shih tzu łacznie z moim , zaden nie lubi błota , krzaków i zbyt długich męczących spacerów tak samo jak siedzenia w klatce i samotności . Quote
I*love*shih*tzu Posted May 15, 2009 Posted May 15, 2009 Chciałabym czesać moje psy nie tylko w kucyki ale i inne ciekawe fryzurki :) Jeśli ktos ma jakiś pomysł to prosze pisac:) Quote
I*love*shih*tzu Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 znacie moze jakies fajne fryzurki do robi9enia u tej rasy? nie chodzi mi o fryzury obcięcia tylko do czesania :] dzieki za odpowiedzi ________________ love dog Quote
Czasowa Posted May 16, 2009 Posted May 16, 2009 Och, takich fryzurek jest mnóstwo, jednak aby je wykonać, należy użyć wyobraźni. Sama posiadam psiaka długowłosego- westie. :diabloti: Ale aby je zrobić należy być delikatnym. Najlepiej wymyślić fryzury samemu, mogę podać Ci jedną z moich jak chcesz, nadaje się dla westów, jak i shihtzków. ;) "Kucyki" POsadź psa na oknie, czy czymś wysokim, ja stawiam u mnie na biurku. :laola:Potem cały łepek zrób w kucykach. . Polej łepetynę, lekko wodą, wysusz, i zdejmij gumki. <lol> Pozdro Quote
Czasowa Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 "Kucyki" POsadź psa na oknie, czy czymś wysokim, ja stawiam u mnie na biurku. :laola:Potem cały łepek zrób w kucykach. . Polej łepetynę, lekko wodą, wysusz, i zdejmij gumki. <lol> Pozdro Quote
Chefrenek Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 [COLOR=SeaGreen][B]Temat został połączony z tematem "Fryzurki". Na przyszłość proszę korzystać z wyszukiwarki.[/B][/COLOR] Quote
BIANKABIANKA Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 "LOLEK"to chyba klon mojej BIANKI jestem w szoku pozdrawiam LOLKA:))) Quote
Recommended Posts