Ania102 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 [INDENT][quote name='aga38'] [INDENT]Dzisiaj przyjechał do mnie pewien pan,trochę się zdziwiłam bo rejestracja z Warszawy,ale myślę co tam może po pieska. Pan znalazł w lesie przy drodze wyjazdowej z Mirca szczeniaka w kartonie. Objeździł całe Starachowice i Wąchock,szukając jakiegoś przytuliska,bo nie mógł zabrać malucha ze sobą bo mieszka w bloku w centrum Warszawy. Ktoś nakierował go na mnie i przyjechał prosić o pomoc dla malucha. Co było zrobić kiedy wszyscy kazali mu jechać do mnie albo do Nadji. Trzeba pomóc i już dla mnie ważne jest że nie przejechał koło psiaka obojętnie. Piesio ma około 2-3 miesiące i jest w typie owczarka niemieckiego. Jest nawet zadbany i kiedy przeszedł mu strach okazał się małym zadymiarzem. Niestety ma łapy jak Tajson,więc trzeba towarzystwa pilnować bo psiaki szaleją ze sobą a żadne nie zdaje sobie sprawy z różnic wagowych jakie między nimi są[IMG]http://www.dogomania.pl/threads/197632-Jedno-serce-dom-pełen-psów.-Pomóżmy-im-znaleźć-domy/images/smilies/evil_lol.gif[/IMG] Najbardziej zadowolony jest Killer w końcu ma cos większego do atakowania. Zuzka proszę Cię ogłaszaj go z opcją dowozu,jak Nadja wróci to zapytam kiedy jedzie albo coś się wymysli,bo mam ich juz 20-ścia [/INDENT][/QUOTE] No ładnie rzeczywiście, że Pan szukał pomocy a nie podrzucił jakby to większość zrobiła. Nieźle Aga, znowu jesteś zapsiona po uszy. [/INDENT] Quote
adamo1974 Posted June 18, 2011 Posted June 18, 2011 kochani zapraszam na nasz wątek jakiego jeszcze na dogo nie byo wartp reklamaować i pomagać [URL]http://www.dogomania.pl/threads/209641-Psy-niewidzialne[/URL]... Quote
treska Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 dziewczęta chciałam przesłać pieniążka dla Karata ale nie wiem na jaki nr czy on może przebywa u Agi ? Quote
aga38 Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Tresko ,Karat przebywa u moich przyjaciół,jeśli chcesz dam Ci na nich namiar:) [quote name='treska']dziewczęta chciałam przesłać pieniążka dla Karata ale nie wiem na jaki nr czy on może przebywa u Agi ?[/QUOTE] Quote
Elka_Ka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Wlazłam dziś na dogo przez przypadek i prawie się posikałam ze śmiechu:megagrin: Tajson, Killer... Aga skąd takie imiona dla TAAAKICH olbrzymów?:lol: Super psiapsiulki:loveu: Jakbym miała inną sytuację to sama wzięłabym jednego. Moja Nuka miałaby z kim szaleć:cool3: Quote
aga38 Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 [quote name='Elka_Ka']Wlazłam dziś na dogo przez przypadek i prawie się posikałam ze śmiechu:megagrin: Tajson, Killer... Aga skąd takie imiona dla TAAAKICH olbrzymów?:lol: Super psiapsiulki:loveu: Jakbym miała inną sytuację to sama wzięłabym jednego. Moja Nuka miałaby z kim szaleć:cool3:[/QUOTE] A mnie to już czasem pomysłów na imiona brakuje:) Tajsona wymyślił nasz wet,mały jest ale ma serce do walki,a Killer taka cholera że nawet moja haszczorkę morduje:) Dzisiaj kupiłam gnojkom obróżki niestety kocie bo przez najmniejsze psie ,,uciekały",ale chociaż jak im dzwoneczki dzwonią to wiem gdzie sa,ale muszę im te cholerstwa odczepić bo kot je gania bo coś mu brzęczy Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Aga,jak zdrówko małych?Jak Tajson-będzie potrzebna operacja oczka? Jakieś poważne rezerwacje na nie już są? A na Warsa też ktoś się na 100% zdeklarował? Quote
aga38 Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Tajson chyba obejdzie sie bez operacji ale jeszcze nie do adopcji,waży 80 dag:( Ma kłopoty ze stawami i łapkami,musi dość do siebie inaczej nigdzie go nie puszczę. Mojzesz i Edek jada w środę do Warszawy,a Wars jezeli wszystko pójdzie dobrze w czwartek tez wyruszy do nowego domu. Quote
Zuzka2 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Tak właśnie myślałam czy Tajson waży z 90dkg;-)To moje kocięta 7tyg.ważyły po 85dkg:evil_lol: Biedak z niego...:shake:Ale nabierze ciałka;-)Moje kocięta też na początku półżywe były i z wagą piórkową,a potem jak się wzięły za jedzenie,to giganty się zrobiły;-) O mały włos miałabym wczoraj kota;-)Bratu się wpakował na parkingu pod szpitalem kot do auta,przespał się pod pedałami,a jak brat chciał go przesunąć,bo już miał go do mnie wieźć,to wystartował jak rakieta i zwiał:razz:Głupio postąpił;-)bo pewnie albo ja znalazłabym mu fajny dom albo moja siostra by go wzięła;-)To jakiś podrostek był bury. Quote
Elka_Ka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 A co właściwie jest z tym oczkiem Tajsona? 80 dag to faktycznie kolos:) zmieściłby się mojej psicy do ucha, ona waży 9,70 kg:lol: Quote
aga38 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Oczko juz w porządku ale woleliśmy dmuchać na zimne:) Quote
aga38 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Czarna kicia właśnie pojechała do Kielc:) Dzięki Zuzka. Pani bardzo miła,przyjechała po kicie z córką zaopatrzona tak jak trzeba:) Edek i Mojżesz jutro jada do Warszawy,a Tajson też już ma dom,tylko trochę go najpierw odpasę zanim oddam. Smutno bez nich będzie bo strasznie dom demolowały,a jak i Wars pojedzie to nawet lejocha nie będzie żeby się na nim poślizgnąć:( Ale jak znam życie to znowu ktoś stanie na mojej drodze... Quote
Zuzka2 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 O,to fajnie,że przyjechała po Kicię:-)Ona widać,że zakochana w kotach i swojej córce bardzo:-)Ode mnie wzięła najgorszą kotkę z całej piątki jaką miałam na DT:evil_lol: (niezależna,chadzała wyłącznie swoimi ścieżkami,nie lubiła głaskania,w ogóle wolała trzymać się z boku,a jak za dużo głasków,to gryzła i drapała i wiała;psa tłukła bez powodu-sama go prześladowała i mając do dyspozycji całą wersalkę, szła do psa go utłuc,żeby jej ustąpił miejsca-biła póki pies nie zszedł:diabloti:),a ta kobietka nią zachwycona,że taka kochana itd.:evil_lol: Niestety u nas rozmowy o kociaku na razie bez efektów-TZ uznaje bardzo sztywne normy na liczbę zwierząt,zwłaszcza w bloku:roll:Trudno,może kiedyś się da przekonać.Mamy troszkę różne zapatrywania na kwestię zwierząt:cool3: Aga,a Tajson gdzie by się ew.szykował? Quote
aga38 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 No to teraz ma przepiękna kicię,mała jest cudo:) Jeśli wszystko będzie ok Tajson trafi do mojej byłej szefowej:) Quote
Elka_Ka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 [quote name='aga38']Ale jak znam życie to znowu ktoś stanie na mojej drodze...[/QUOTE] Ja stanęłam:diabloti: Obok mojego bloku widziałam malutkiego kotka. Mimo najszczerszych chęci nie mogę go przygarnąć bo mam alergię:-(:-( a przetrzymać go nie mam gdzie bo mieszkam w bloku. Pozostałaby ciemna i zimna piwnica - no to odpada:shake: Jak mi się uda go złapać to mogę go do Ciebie przywieźć?:diabloti: Quote
Zuzka2 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Kotów to teraz wszędzie pełno.W Dyminach mają już 41...w tym ok.połowa to kocięta. Aga,te miniatury usunąć z portali czy jeszcze się wstrzymać? Quote
aga38 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Jak mały to możesz bo duże to moja walnięta kocica leje ile wlezie i jak leci [quote name='Elka_Ka']Ja stanęłam:diabloti: Obok mojego bloku widziałam malutkiego kotka. Mimo najszczerszych chęci nie mogę go przygarnąć bo mam alergię:-(:-( a przetrzymać go nie mam gdzie bo mieszkam w bloku. Pozostałaby ciemna i zimna piwnica - no to odpada:shake: Jak mi się uda go złapać to mogę go do Ciebie przywieźć?:diabloti:[/QUOTE] Quote
aga38 Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Zuzka jak jutro już maluszki będą w domu to usuń [quote name='Zuzka2']Kotów to teraz wszędzie pełno.W Dyminach mają już 41...w tym ok.połowa to kocięta. Agamte miniatury usunąć z portali czy jeszcze się wstrzymać?[/QUOTE] Quote
Elka_Ka Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 [quote name='aga38']Jak mały to możesz bo duże to moja walnięta kocica leje ile wlezie i jak leci[/QUOTE] Seriooo???:crazyeye: To będę mieć na uwadze przy następnym razie, bo tego ktoś chyba zabrał. A gdzie mieszkasz? Daleko od autobusu? Bo ja bez samochodu:shake: Quote
Zuzka2 Posted June 21, 2011 Posted June 21, 2011 Aga,a Karatowi i Lordowi dorobić wyróżnione czy już raczej są zaklepani i nie ma sensu?Na razie mają 1wyróżnione. Quote
aga38 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Zuzka mozesz dorobić żaden domek nie był zbyt sensowny [quote name='Zuzka2']Aga,a Karatowi i Lordowi dorobić wyróżnione czy już raczej są zaklepani i nie ma sensu?Na razie mają 1wyróżnione.[/QUOTE] Quote
aga38 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Od autobusu niedaleko a od pociągu rzut beretem:) Małe kotki mogą być,moja walnięta kocica nic im nie mówi,leje tylko duże [quote name='Elka_Ka']Seriooo???:crazyeye: To będę mieć na uwadze przy następnym razie, bo tego ktoś chyba zabrał. A gdzie mieszkasz? Daleko od autobusu? Bo ja bez samochodu:shake:[/QUOTE] Quote
aga38 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 Edek i Mojżesz już w swoich domkach:) Powodzenia maluszki:) Quote
Zuzka2 Posted June 22, 2011 Posted June 22, 2011 No to usuwam świętą trójcę z portali;-) Ale mają w Dyminach ładne kociaki:loveu:3szare Whiskaski [url]http://tablica.pl/oferta/3whiskaski-2-i-3mies-wesole-i-zabawne-polska-poludniowa-i-centralna-ID9OtP.html[/url] Mają też kicie dorosłą trikolorkę,która zauroczyła mojego TZ[U][/U] [url]http://tablica.pl/oferta/kama-mlodalagodnaspokojna-trikolorka-polska-poludniowa-i-centralna-ID9PxZ.html[/url] ( kocięta nawet szare mu się nie podobają:razz:)+dorosłą kotkę Whiskaskę.Poza tym pełno czarnych i burych kociąt do 3m-ca.Wszystkie w sumie domowe,łagodne pieszczochy.Aż dziwne,że takie koty są w schroniskach:shake: Quote
aga38 Posted June 22, 2011 Author Posted June 22, 2011 [B]Pamiętacie szczeniaki spod gołębnika Lakiego i ich siostrę? Oto ich mama 10-cio letnia Aza. Sunia jest już po sterylce i też doczekała się cudownego domu. Zamieszkała w Wąchocku u cudownych ludzi:) AZA [IMG]http://i55.tinypic.com/2evqp3s.jpg[/IMG] [/B] Quote
Recommended Posts