Zuzka2 Posted July 22, 2012 Posted July 22, 2012 Nowe cudaki ogłoszone:-) Szukam taniego transportu Kielce-Warszawa dla kota w transporterze. tel.698 681 714 Quote
aga38 Posted July 22, 2012 Author Posted July 22, 2012 Dzięki Zuzka:) Jak coś będę wiedziała o transporcie dam Ci znać Quote
Zuzka2 Posted July 24, 2012 Posted July 24, 2012 Aga,najpewniej będę potrzebowała transportu do Krakowa/Wieliczki dla kociaka:-)Kielecki czarnuszek też się wybiera w tamte okolice-chyba czarne koty wracają do mody:evil_lol:Oby ten od Ani102 wreszcie znalazł DS...:roll:U nas został jeszcze jeden czarny-bez ogonka:evil_lol:i czarna kotka; reszta to małe buraski:-) Jak się mają kocie sprawy-Zula albo Zoja nie jadą? Od dziś (chyba) zwierzyniec ukazuje się również w wydaniu papierowym anonsów (w internetowym jest cały czas),więc mogą być nieciekawe telefony,zwłaszcza o Fionę-docelowo duży szczeniak to przecież ideał na łańcuch:cool3:Może jednak ktoś fajny się odezwie;-) Quote
Zuzka2 Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Aga,być może jednak będą 2koty do Krakowa z Kielc:evil_lol:Zależy jak nam się ludzie z wizytami PA wyrobią:-) Jest transport do Warszawy w ndz po południu jakby był potrzebny:-) Jedzie nasza kotka-weteranka z Kielc-zaledwie rok na DT:diabloti:Od 3m-ca życia koczuje:razz: Quote
aga38 Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 (edited) Melduję że Juras,Mefisto i Zula już w swoich domkach. Powodzenia maluchy :) Zuzka mamy nowa biedę,jakiś czas temu znaleziony w lesie,skrajnie wychudzony,kości obleczone skórą:( Powypadkowy złamana miednica i łapa,zrosły się same,psiak utykał ale dochodzi do siebie. Ma jakieś 2 lata,super przyjacielski,inne psy i koty znosi doskonale,zero agresji. Wygląda jak Lola tyle że uszka stojące ale i charakter ten sam,jego oczy mówią ,,tylko mnie kochaj". Wykastrowany,wkrótce zostanie zaszczepiony,psi ideał do kochania :) Zaraz wstawię fotki Kuba mieszka w Szwajcarii :) Kuba Uploaded with ImageShack.us Edited August 31, 2012 by aga38 Quote
aga38 Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 [IMG=http://img62.imageshack.us/img62/2154/obraz3214.jpg] Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted July 27, 2012 Author Posted July 27, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Zuzka2 Posted July 28, 2012 Posted July 28, 2012 (edited) No to niezły z niego weteran:shake:Aż strach myśleć ile cierpiał:shake: Faktycznie Lolowaty bardzo:evil_lol: Ogłoszę go. Super,że z tych 3 kociaków nikt się nie rozmyślił:multi: Aga,jak byś miała chętnych na rudzielce,to mamy w Kielcach 2 małe.Jeden rudy 4mies.weteran wojenny chyba:razz:-koci składak-połamaniec i w ogóle spadły na niego chyba wszystkie nieszczęścia świata-ale żyje;w połowie sierpnia powinien być już do adopcji; jest bardzo milusi:loveu: Drugi też w niewiele lepszym stanie jak na razie-brak oka,na drugie ledwo widzi,ale widzi (powikłania po KK); ma ok.9tygodni i jest biało-rudy-śliczny:loveu: Edited July 28, 2012 by Zuzka2 Quote
Zuzka2 Posted August 1, 2012 Posted August 1, 2012 Przepraszam-będzie nie na temat może,ale gorszego bzdetu chyba nigdy nie czytałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku:shake: To przerażające,że na stronie schroniska,czyli stronie założonej i prowadzonej przez ludzi deklarujących miłość do zwierząt pojawiło się coś takiego...:crazyeye::shake: Średniowiecze i cyrk po kielecku:shake: Jak ma być lepiej w naszym regionie,skoro mamy taką mentalność:shake: Szok i jeszcze raz szok-to się nadaje do prasy i do jakiegoś reportażu w tv:shake: Chyba w żadnym polskim mieście nie ma nic podobnego-nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam-schroniska mają kociarnie,mają liczne domy tymczasowe dla kotów,a u nas-kot to tygrys w miejskim świecie:shake: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/start Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 [quote name='Zuzka2']Przepraszam-będzie nie na temat może,ale gorszego bzdetu chyba nigdy nie czytałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku:shake: To przerażające,że na stronie schroniska,czyli stronie założonej i prowadzonej przez ludzi deklarujących miłość do zwierząt pojawiło się coś takiego...:crazyeye::shake: Średniowiecze i cyrk po kielecku:shake: Jak ma być lepiej w naszym regionie,skoro mamy taką mentalność:shake: Szok i jeszcze raz szok-to się nadaje do prasy i do jakiegoś reportażu w tv:shake: Chyba w żadnym polskim mieście nie ma nic podobnego-nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam-schroniska mają kociarnie,mają liczne domy tymczasowe dla kotów,a u nas-kot to tygrys w miejskim świecie:shake: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/start Zuzka świat jest pełen nienormalnych,ja na temat Dymin mam swoje zdanie i go nie zmienię:( Tylko zwierząt żal :( Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 (edited) Zuzka a oto Czesiek :) Proszę ogłoś go,żył na ulicy z poszarpanym gardłem i paskudna sączącą sie raną. Dzis już doszedł do siebie i czeka na dom,przebywa w tej chwili u Ginny w hoteliku. Czesiek ma jakies 3 lata,bardzo sympatyczny do kotów i psów ok do ludzi przylepa,bardzo grzeczny,zrównoważony charakter zna komende siad i daj łapę,ładnie chodzi na smyczy,zachowuje czystość. Czesiek ma DS :) Czesiek Uploaded with ImageShack.us Edited November 7, 2012 by aga38 Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 Czesiek jest wykastrowany,wkrótce zostanie zaszczepiony,taki trochę Wieśkowaty jest,a Wiesio ma dom to może i jemu się uda :) Quote
sacred PIRANHA Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 [quote name='Zuzka2']Przepraszam-będzie nie na temat może,ale gorszego bzdetu chyba nigdy nie czytałam:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Jestem w szoku:shake: To przerażające,że na stronie schroniska,czyli stronie założonej i prowadzonej przez ludzi deklarujących miłość do zwierząt pojawiło się coś takiego...:crazyeye::shake: Średniowiecze i cyrk po kielecku:shake: Jak ma być lepiej w naszym regionie,skoro mamy taką mentalność:shake: Szok i jeszcze raz szok-to się nadaje do prasy i do jakiegoś reportażu w tv:shake: Chyba w żadnym polskim mieście nie ma nic podobnego-nigdy się z czymś podobnym nie spotkałam-schroniska mają kociarnie,mają liczne domy tymczasowe dla kotów,a u nas-kot to tygrys w miejskim świecie:shake: http://schronisko-dyminy.eadopcje.org/start czyli jak jakas bezdomna suka zajdzie w ciązę i oszczeni się żyjąc na ulicy, to te szczeniaki nie są bezdomne? Bo w myśl tego rozumowania nigdy nie miały przecież domu, nigdy nie zostały porzucone/zagubione/ukradzione ani nic w tym stylu.. Quote
Zuzka2 Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 (edited) sacred PIRANHA napisał(a):czyli jak jakas bezdomna suka zajdzie w ciązę i oszczeni się żyjąc na ulicy, to te szczeniaki nie są bezdomne? Bo w myśl tego rozumowania nigdy nie miały przecież domu, nigdy nie zostały porzucone/zagubione/ukradzione ani nic w tym stylu.. No właśnie nie-porzucane i zagubione mają prawo być tylko psy...Koty są dzikie-ludzie ich zapewne nie posiadają,a jak posiadają-to kochają aż do śmierci-nie porzucają; koty jak wiadomo nigdy nie uciekają ani w wyniku spacerów (koty wychodzące)-nigdy się nie gubią...Jest to zaklepane wyłącznie dla psów...Cały ten wpis jest tragicznie logiczny z jednym "ale":wnioskowanie na nieprawdziwych przesłankach (de facto są to bzdury z kosmosu,bo na pewno nie wynikające z obiektywnych faktów) nie może być logiczne...Obawiam się,że wkrótce zaczną się dywagacje czy kot to zwierzę czy może bardziej np.warzywo:mad: Ludzie "na górze" piszą różne rzeczy-raz mądre,raz głupie; problem w tym jeśli się je uznaje za racjonalne i rozpowszechnia się je.Gdyby był to wpis na jakimś "tanim" forum niezwiązanym ze zwierzakami,to by mnie to nie zdziwiło,ale jeśli wpis jest na stronie schroniska dla zwierząt (nie dla psów) prowadzonego przez fundację prozwierzęcą to oznacza to totalną kompromitację-także dla naszego regionu. Raz słyszałam jak znany poseł objawił,że psy mają stać na łańcuchach,bo do tego przywykły jako gatunek:crazyeye:Cała walka z łańcuchami to dla niego bzdura.Czy ten pogląd również schron zamieścił na swojej stronie?Nie.Bo się nim najzwyczajniej w świecie nie zgadza,a z zapisem GLW-owszem:shake:I to jest tragiczne-to jest wyrok śmierci dla bezdomnych kotów,dla których społeczność naszego miasta jest już i tak wystarczająco wroga (mogłabym tu mnożyć przykłady). PIRANHA bardzo mi się podoba Twój podpis-genialny!:-) Edited August 2, 2012 by Zuzka2 Quote
sacred PIRANHA Posted August 2, 2012 Posted August 2, 2012 najgorsze jest to, że jesli tacy idioci sa u władzy to jak ma byc lepies w tym kraju paradoksow! a ten ktos kto napisał tą notke na stronie schroniska, to kto to? wolontariusz? trzeba tam pojsc, zapytac o niego i tak go w łeb rypnąć, aż mu ściana odda...dodać na koniec, że to z pozdrowieniami od dzikich kotów z ich naturalnego środowiska, jakim jest Wasze miasto:-D Quote
aga38 Posted August 2, 2012 Author Posted August 2, 2012 sacred PIRANHA napisał(a):najgorsze jest to, że jesli tacy idioci sa u władzy to jak ma byc lepies w tym kraju paradoksow! a ten ktos kto napisał tą notke na stronie schroniska, to kto to? wolontariusz? trzeba tam pojsc, zapytac o niego i tak go w łeb rypnąć, aż mu ściana odda...dodać na koniec, że to z pozdrowieniami od dzikich kotów z ich naturalnego środowiska, jakim jest Wasze miasto:-D Popieram :) Ciągle cholera nie rozumiem dlaczego moje dzikie koty śpią ze mną w łóżku?:evil_lol: Czy aby nie powinny polować gdzies w lesie? Wstydzili by sie nawet takie pierdoły publikować:angryy: Quote
Zuzka2 Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 W Kielcach niestety mało ludzi obchodzi los kotów; psy są popularniejsze i mają wielu swoich obrońców; o koty walczy kilka osób.Nie chodzi oczywiście o chorą rywalizację kto ważniejszy: kot czy pies,tylko zwykły humanitaryzm i uczciwość wobec zwierząt. Gdyby wpis był wolontariusza,to nie było by to nic poważnego.Problem w tym,że na długo przed tym wpisem była to bardzo zdecydowanie głoszona ideologia osób decyzyjnych,czyli tzw.góry...Wpis to już tylko czarno na białym,a ideologia głoszona jest już dawno i wiele podobnych mądrości zostało powiedzianych w kwestii kotów.Tym sposobem koty zostają "na lodzie",bo do współpracy potrzebne są dwie strony,a współpracy w kwestii bezdomnych kotów być nie może,bo jak wiadomo kotów bezdomnych nie ma.Szkoda słów.Ciekawe czy inne schroniska w Polsce oraz wiele fundacji ratujących koty pójdzie w ślad za naszym... A z innej beczki: Aga,czy Zoja,Boni i Clyde może gdzieś się szykują? A co u Fiony? Quote
Kesiaczek Posted August 3, 2012 Posted August 3, 2012 brak słów....nie wiem jak tak mozna......ostatnio jeszcze spółdzielnie notorycznie zamykaja im okienka w piwnicach:( Quote
aga38 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 (edited) U maluchów na razie cisza :( Ale jest nowa bieda,zaraz wstawię fotki. Ma na imię Hela i jest mieszańcem boksera, Zuzka znowu proszę o ogłoszenia. Hela ma DS :) Hela Hela po śmierci właściciela została sama,a tak bardzo lgnie do człowieka,jej oczy proszą podejdź i pogłaskaj. Helka ma 5 lat,jest zaszczepiona,odrobaczona,wysterylizowana i zachipowana,posiada aktualną książeczkę zdrowia. To wesoła żywiołowa sunia potrzebująca ruchu i ludzkiego przyjaciela. Helka uwielbia spacery i zabawę,w chwili obecnej przebywa w Dt z innymi psami i kotami i nie ma z tym żadnych problemów. Ta bezkonfliktowa sunia uwielbia dzieci,jest bardzo przyjacielska i jedyne czego jej w życiu brak to własny kochający dom. Uploaded with ImageShack.us Edited October 15, 2012 by aga38 Quote
aga38 Posted August 3, 2012 Author Posted August 3, 2012 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Zuzka2 Posted August 4, 2012 Posted August 4, 2012 Fajna jest:-) Super,że lubi dzieci i koty:-) Quote
aga38 Posted August 5, 2012 Author Posted August 5, 2012 Zoja już w nowym domku,zamieszkała pod Krakowem . Mieszka na strzeżonym osiedlu ma swoją ochronę:evil_lol: Super domek,Zoja jest kotem niewychodzącym:lol: Quote
Recommended Posts