Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Łoooooo gratulacje.
A tak na marginesie mówiłam małżowi jak to było z małą kombinowaniem by została u was i całą tą smutną sytuacją ze złamaniem. Małż słuchał, słuchał potem stwierdził, że musi uważać (jak będą u nas maluchy) i kilka minut później zdeptał Jogiego na szczęście nie groźnie.

Posted

[quote name='Cienka']Łoooooo gratulacje.
A tak na marginesie mówiłam małżowi jak to było z małą kombinowaniem by została u was i całą tą smutną sytuacją ze złamaniem. Małż słuchał, słuchał potem stwierdził, że musi uważać (jak będą u nas maluchy) i kilka minut później zdeptał Jogiego na szczęście nie groźnie.[/QUOTE]

Dzięki :).
Ale przecież byt Jogiego u Was jest bezpieczny,po co Go deptać :diabloti:.Chyba,że Joguś też słuchał opowieści i wolał się zabezpieczyć włażąc pod nogi Pańcia :evil_lol:.
A Chicha niczego się nie nauczyła i nadal plącze się pod nogami :roll:.

[quote name='unikatowydiament']Gratulacje![/QUOTE]

Dziękuję,jestem baaardzo dumna z Benusia :).

Posted

Los Jogiego tak, ale wychodzi na to, że jak małż mówi, że będzie uważał to znaczy, że będzie zupełnie odwrotnie.
Zresztą jak byśmy Jogiego nie kochali to po zniszczeniu 3 telefonów, klatki, kilku par butów i całej masie innych pomniejszych rzeczy, już dawno były by przykuty metrowym łańcuchem do budy i musiałby się nauczyć szczekać.

Posted

[quote name='M&S']
Gratulujemy Intera!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/QUOTE]

[quote name='Buszki']Gratulacje,w końcu przysłali :).

Inter pierwszy w rodzinie :multi:.[/QUOTE]

[quote name='Buszki']Znowu muszę się pochwalić Benusia (BUNDUSTAR African Elite FCI) osiągnięciami:).
Wystawa w Katowicach,sędzia:Christian Jouanchicot (Francja)
[B][COLOR=red]oc.dosk.1,CAC,CACIB,BOS !!! [COLOR=darkred]Brawa dla Benusia :).[/COLOR][/COLOR][/B][/QUOTE]

[quote name='deer_1987']Gratulacje![/QUOTE]

[quote name='M&S']Gratulacje!!!!![/QUOTE]

[quote name='Cienka']Łoooooo gratulacje. [/QUOTE]

[quote name='unikatowydiament']Gratulacje![/QUOTE]

[quote name='Buszki']Dzięki :).

Dziękuję,jestem baaardzo dumna z Benusia :).[/QUOTE]

My też baaardzo dziękujemy za gratulacje, jestem ogromnie dumna z Benusia bo wyniku takiego się przy tej stawce nie spodziewałam :-o

Beztroski i zupełnie luźno-spontaniczny ostatni bieg Benusia w ringu o rasę na szczęście spowodował, że zdążyłam do Poznania na podpisanie dokumentów u notariusza i choć korki były straszne to dotarłam tylko 15 minut spóźniona ale wszyscy czekali cierpliwie bo wiedzieli, że byłam na "ważnej" wystawie :cool3:

Tak czy inaczej ogromnie się cieszę z fantastycznego wprost opisu u Sędziego który zna rasę od podszewki, opis tak szczegółowy, że nawet uzębienie zostało dokładnie opisane choć z reguły Sędziowie ograniczają się do lakonicznego stwierdzenia że jest Ok zgryz i uzębienie. Myślę, że się Benuś bardzo spodobał bo padło sporo pytań dodatkowych, już po ocenie, o jego pochodzenie itp. To było bardzo przyjemne potwierdzić ocenę Benusia u takiego Sędziego :multi: mimo że opis jest po francusku (nasz pierwszy w tym języku) to wielka satysfakcja :multi:

Jeszcze raz dziękuję :p

Posted

Piękne zdjęcia przyrody i dziewczyn !!!
Miło popatrzeć, że przyroda rozkwita :) więc i my po męczącym maratonie dnia wczorajszego dziś idziemy wypocząć do lasu :)

Pozdrawiam

Posted

Jeszcze raz gratulacje dla Benusia :).
My już byłyśmy w lesie i Buszi wytarzała się dokumentnie w obrzydliwym,świeżym i baaardzo śmierdzącym gówienku :angryy:.Oczywiście Chicha chciała Ją umyć sięgając językiem,a Szepsi wnerwiała się na psy mijane w drodze do domu podgryzając się z Chichunią.Wyobraźcie sobie jak to wyglądało,dodam że byłam sama z psicami :cool3:.

Posted

[quote name='Buszki']Jeszcze raz gratulacje dla Benusia :).
My już byłyśmy w lesie i Buszi wytarzała się dokumentnie w obrzydliwym,świeżym i baaardzo śmierdzącym gówienku :angryy:.Oczywiście Chicha chciała Ją umyć sięgając językiem,a Szepsi wnerwiała się na psy mijane w drodze do domu podgryzając się z Chichunią.Wyobraźcie sobie jak to wyglądało,dodam że byłam sama z psicami :cool3:.[/QUOTE]
Szkoda ze nie mial kto Was nagrac :diabloti:

Posted

[quote name='jamnicze']My też byliśmy w lesie :). Znajoma z seterką nas zabrała. Jak będzie ładna pogoda to w przyszłym tygodniu powtórzymy wypad :)[/QUOTE]

My byliśmy nawet dwa razy :).Nogi mnie tak bolą,że chyba nie zasnę (po dziurach jakiś koleżanka nas ciągała) :roll:.

[quote name='deer_1987']Wszyscy tu korzystacie z pogody a do nas slonko nie doszlo ;([/QUOTE]

Wysłałam,ale sobota to może wolniej przesyłki chodzą :diabloti:.

[quote name='jamnicze']U nas było słonko, zapowiadali upały, ale było raczej chłodno - wiadomo, ciągnie od morza.[/QUOTE]

U nas tak grzało,że nie wiedziałam co ubrać.Bo w bluzce to głupio,a w bluzie za ciepło :evil_lol:.

Posted

[quote name='deer_1987']To pewnie dopiero w poniedzialek bedzie :D[/QUOTE]

Pewnie tak,bo u nas zapowiadają ochłodzenie ;).

[quote name='M&S']Witanko, pieknie dziś było i ciepło:)[/QUOTE]

Normalnie lato,aż mi się psice przegrzały ;).

Posted

[quote name='M&S']Słonecznie witamy się i dobrej niedzieli zyczymy:)[/QUOTE]

My też słonecznie się witamy :) i miłej niedzieli życzymy :).

[quote name='deer_1987']Nie mozecie miec monopolu na sloneczko :diabloti:[/QUOTE]

A szkoda ;).

[quote name='gosiaja']U nas dzis pochmurno[/QUOTE]

A u nas nie,ale to słoneczko nie jest już takie jak wczoraj...

Posted (edited)

Jeszcze raz dziękujemy wszystkim za dobre słowo. Wystawy, wystawami ale nasze prawdziwe i ulubione życie to spacery na polach i w lasach, jako, że pogoda dopisała i mamy raczkującą (bo u nas w lesie jeszcze nie widać) wiosnę to mamy troszkę zdjęć z tego co basenji lubią najbardziej...no przynajmniej moje basenji lubią czyli
zagryzanko:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg84/scaled.php?server=84&filename=dsc0955t.jpg&res=medium[/IMG]

zapasy:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg201/scaled.php?server=201&filename=dsc1012e.jpg&res=medium[/IMG]

podpuszczanie:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg545/scaled.php?server=545&filename=dsc0895tp.jpg&res=medium[/IMG]

ściganie:
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg10/scaled.php?server=10&filename=dsc0743f.jpg&res=medium[/IMG]

i na deser portrecik ;)
[IMG]http://desmond.imageshack.us/Himg337/scaled.php?server=337&filename=dsc0255j.jpg&res=medium[/IMG]

Pozdrawiamy :)

Edited by Bundustar