Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nyksandra']Co to jest i o co w tym chodzi?
Bardzo proszę o jakieś informacje…[/QUOTE]
BOB=Best of Breed - czyli najlepszy pies w danej rasie
O to Ci chodziło?

Posted

[quote name='aga616']BOB=Best of Breed - czyli najlepszy[B] pies [/B]w danej rasie
O to Ci chodziło?[/QUOTE]

uściślając, BOB to najlepszy w rasie pies lub suka- o ten tytuł staje Najlepszy Junior w Rasie (wybrany między suką i psem z klasy młodzieży z tytułami Zwyciezca Młodzieży) Zwyciezca pies, i Zwycieżca Suka. Nie wiem jak jest z weteranami...

Posted

[quote name='Toller']uściślając, BOB to najlepszy w rasie pies lub suka- o ten tytuł staje Najlepszy Junior w Rasie (wybrany między suką i psem z klasy młodzieży z tytułami Zwyciezca Młodzieży) Zwyciezca pies, i Zwycieżca Suka. Nie wiem jak jest z weteranami...[/QUOTE]

Toller - jeździsz na te wystawy i jeździsz a zasad wyboru Best of Breed nie znasz :razz:

Zwycięzca Rasy (ZR lub BOB - Best of Breed)
O tytuł ten konkurują psy i suki, które na danej wystawie zdobyły tytuły: „Zwycięzca Młodzieży”, „Zwycięzca” [U]oraz te, które [B]w klasie weteranów[/B] uzyskały ocenę doskonałą z I lokatą[/U].

Posted

Ja się jeszcze nie spotkałam w Polsce z tym, żeby do porównania o BOB wychodziły suka i pies z młodzieży i suka i pies z weteranów. Zawsze wychodzi tylko Najlepszy Junior i Najlepszy Weteran (+ wiadomo że Zwycięzca Suka i Zwycięzca Pies)

Posted

[quote name='Irviers']Ja się jeszcze nie spotkałam w Polsce z tym, żeby do porównania o BOB wychodziły suka i pies z młodzieży i suka i pies z weteranów. Zawsze wychodzi tylko Najlepszy Junior i Najlepszy Weteran (+ wiadomo że Zwycięzca Suka i Zwycięzca Pies)[/QUOTE]

W Polsce zawsze tak jest ponieważ trzeba wybrać psa który idzie na BIS Junior i BIS Weteranów. Natomiast za granicą nieraz na finały mogą iść pies i suka ze Zw.Młodzieży i wtedy obydwoje wychodzą na porównanie o BOB. A jak w tym przypadku jest z Weteranami to niestety nie wiem.

Posted

[quote name='roda']Toller - jeździsz na te wystawy i jeździsz a zasad wyboru Best of Breed nie znasz :razz:

Zwycięzca Rasy (ZR lub BOB - Best of Breed)
O tytuł ten konkurują psy i suki, które na danej wystawie zdobyły tytuły: „Zwycięzca Młodzieży”, „Zwycięzca” [U]oraz te, które [B]w klasie weteranów[/B] uzyskały ocenę doskonałą z I lokatą[/U].[/QUOTE]

bo jeżdżę ździebko dłużej na wystawy, niz Ty masz rasowego psa ;)

dawniej, nawet nie tak dawno temu bo choćby 2005 rok, o BOBA stawało tylko 2 Zwyciezców Młodzieży, Najlepszy Pies i Najlepsza Suka w Rasie. Chyba zmieniło się to po 2007, dlatego napisałam że nei wiem jak TERAZ jest z weteranami, ale bardzo się cieszę że doczytałaś regulamin i pomogłaś koleżance Nyksandra, nawet jeśli Twoje motywy były zupełnie inne ;)

Ciekawe czy do czasu jak będę mieć weterana coś się znowu zmieni :)

Posted

[quote name='Toller']bo jeżdżę ździebko dłużej na wystawy, niz Ty masz rasowego psa ;)
[/QUOTE]
no... jeśli Ty na wystawy jeździsz już od tak dawna (2005 rok?) i zatrzymałaś się na tamtych przepisach... to bardzo niedobrze :cool3: ... bo przepisy ZKwP zmieniają się przecież tak często :evil_lol:

PS A jaki związek ze znajomością regulaminu ma posiadanie [B]rasowego[/B] psa?
Można mieć psy rasowe i nie mieć pojęcia, można nie mieć psa i doskonale znać przepisy :diabloti:

Posted

[quote name='roda']no... jeśli Ty na wystawy jeździsz już od tak dawna (2005 rok?) i zatrzymałaś się na tamtych przepisach... [B]to bardzo niedobrze[/B] :cool3: ... bo przepisy ZKwP zmieniają się przecież tak często :evil_lol:
[/QUOTE]
nie martw się, jakoś daję sobie radę :p

Ależ ja ci musiałam dopiec wywaleniem cię z forum o rasie że ciągle dążysz do konfrontacji ze mną krążąc po tematach gdzie się wypowiadam także tu na Dogo :evil_lol:, mimo że już tyle czasu minęło :diabloti:
Ale skoro Twoje wykucie na pamięć przepisów komuś pomogło, to przynajmniej tyle jest z tego dobrego :evil_lol:

Dodaję Cię niniejszym do Ignorów wiec się już nie musisz wysilać, bo i tak czytać Twoich wypocin nie będę, ani teraz, ani w przyszłości :p :evil_lol: Mnie Dogomania służy do dowiedzenia się czegoś / służenia komuś, a nie tego do czego dążysz, więc wybacz, ale celu nie osiągniesz :razz: