Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bercik jest starszym psiakiem,którego znaleziono na ulicy koło lasu miejskiego ze zraniona nogą.Pies z przerażenia i bólu ugryzł pracownika schroniska.Na początku nikt nie przypuszczał ,ze psiak jest zraniony śrutem wszyscy sądzili,ze psiaka potrącił samochód.W lecznicy kiedy dokładnie zbadano psiaka odkryto w jego łapce liczne ślady śrutu.Piesek nie jest psiakiem młodym ma około 10 lat,szorstką sierść i siwy pyszczek.Przypuszczamy,że był także psiakiem łańcuchowym ma bowiem na szyi obrożę z kółkiem do łańcucha.Początkowo bardzo przestraszony,teraz powoli wychodzi już z budy i przygląda się wolontariuszom.SZUKAMY DOMU DLA PSIAKA!

Posted

Ber(e)cik,pozwolił mi w sobotę podrapać się przez kraty po doopce,wprawdzie raz czy dwa coś tam mruczał i oglądał się ale to i tak sukces...pamiętacie, siedział tylko w budzie

Posted

Paula03 napisał(a):
Zobaczycie, on szybko się przełamie i będzie nas lubił.
Może uda nam się go w sobotę wypuścić?

Wiesz Paula ja tez tak czuję...zobaczymy co uda sie nam zrobic w sobotę...

Posted

Bercik,ma zdjęty gips z łapki...szczekał,jak tylko rozszczekały się w schronisku wszystkie psiaki...ale znów przyszłam do niego z fajką pokoju...mięsko z puszki...i tak małymi kroczkami oswoimy Bercika.Bercik nie siedzi juz w tym ciemnym boksie...siedzi w nowym boskie.

• 3 weeks later...
Posted

Przeniosę zdjęcie(w domu)na pierwsza stronę wątku ,jest super!A Bercik juz prawie oswojony,aż piszczy na mój widok...ciekawe czy da się skusić na spacer?

Posted

Kaja10014 napisał(a):
Bercik nie lubi się z Uszatkiem. Wystarczy że jeden się poruszy drugi już przy oddzielającej ich ściance szczeka.

Też to zauważyłam.

• 3 weeks later...
Posted

Trzeba Bercika wziąć na spacer,muszę także dowiedzieć się dokladnie,gdzie go znaleziono,może mógłby wrócic do domu,jeśli ten dom jest dobry...

Posted

Dziewczyny,Bercik wraca do domu...DO SWOJEGO DOMU...wczoraj w schronisku odnalazła go jego właścicielka...szukała go ponad 2 miesiące...Bercik podobno oszalał na jej widok...zmieniam tytuł wątku...

Posted

Bercik mieszka na Łyszkowickiej,uciekł z podwórka powodowany zewem natury...przez swoją ucieczkę mógł stracić życie,jak pamiętacie do Bercika ktoś strzelał śrutem...odwiedzimy Bercika w jego domu.