Romka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Bercik jest starszym psiakiem,którego znaleziono na ulicy koło lasu miejskiego ze zraniona nogą.Pies z przerażenia i bólu ugryzł pracownika schroniska.Na początku nikt nie przypuszczał ,ze psiak jest zraniony śrutem wszyscy sądzili,ze psiaka potrącił samochód.W lecznicy kiedy dokładnie zbadano psiaka odkryto w jego łapce liczne ślady śrutu.Piesek nie jest psiakiem młodym ma około 10 lat,szorstką sierść i siwy pyszczek.Przypuszczamy,że był także psiakiem łańcuchowym ma bowiem na szyi obrożę z kółkiem do łańcucha.Początkowo bardzo przestraszony,teraz powoli wychodzi już z budy i przygląda się wolontariuszom.SZUKAMY DOMU DLA PSIAKA! Quote
Romka Posted November 17, 2010 Author Posted November 17, 2010 Ber(e)cik,pozwolił mi w sobotę podrapać się przez kraty po doopce,wprawdzie raz czy dwa coś tam mruczał i oglądał się ale to i tak sukces...pamiętacie, siedział tylko w budzie Quote
Paula03 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Zobaczycie, on szybko się przełamie i będzie nas lubił. Może uda nam się go w sobotę wypuścić? Quote
Romka Posted November 18, 2010 Author Posted November 18, 2010 Paula03 napisał(a):Zobaczycie, on szybko się przełamie i będzie nas lubił. Może uda nam się go w sobotę wypuścić? Wiesz Paula ja tez tak czuję...zobaczymy co uda sie nam zrobic w sobotę... Quote
Romka Posted November 19, 2010 Author Posted November 19, 2010 Jutro spróbujemy zaprzyjażnić się z Bercikiem... Quote
Romka Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 No i spróbowałam zaprzyjażnić się z Bercikiem a fajką pokoju była...pyszna wędzona kość...Bercik wciągnął kość do budy... Quote
Paula03 Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 On też musi się przekonać, pewnie potrzebuje czasu! Quote
Romka Posted November 30, 2010 Author Posted November 30, 2010 Bercik,ma zdjęty gips z łapki...szczekał,jak tylko rozszczekały się w schronisku wszystkie psiaki...ale znów przyszłam do niego z fajką pokoju...mięsko z puszki...i tak małymi kroczkami oswoimy Bercika.Bercik nie siedzi juz w tym ciemnym boksie...siedzi w nowym boskie. Quote
kajkoowa Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Bercik nie lubi się z Uszatkiem. Wystarczy że jeden się poruszy drugi już przy oddzielającej ich ściance szczeka. Quote
Romka Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Przeniosę zdjęcie(w domu)na pierwsza stronę wątku ,jest super!A Bercik juz prawie oswojony,aż piszczy na mój widok...ciekawe czy da się skusić na spacer? Quote
Paula03 Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 Miło mi, że zdjęcie się podoba ;) Coś mi się zdaję Romciu, że z tobą to pójdzie z przyjemnością na spacer ;) Trzeba spróbować :) Quote
Romka Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Kaja10014 napisał(a):Bercik nie lubi się z Uszatkiem. Wystarczy że jeden się poruszy drugi już przy oddzielającej ich ściance szczeka. Też to zauważyłam. Quote
Romka Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 Byłam dziś w schronisku,Bercik uradowany na mój widok,zwłaszcza,ze miałam kiełbaskę,ciekawe czy będzie chciał pójść na spacer? Quote
Romka Posted January 13, 2011 Author Posted January 13, 2011 Trzeba Bercika wziąć na spacer,muszę także dowiedzieć się dokladnie,gdzie go znaleziono,może mógłby wrócic do domu,jeśli ten dom jest dobry... Quote
Romka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Dziewczyny,Bercik wraca do domu...DO SWOJEGO DOMU...wczoraj w schronisku odnalazła go jego właścicielka...szukała go ponad 2 miesiące...Bercik podobno oszalał na jej widok...zmieniam tytuł wątku... Quote
Romka Posted January 14, 2011 Author Posted January 14, 2011 Bercik mieszka na Łyszkowickiej,uciekł z podwórka powodowany zewem natury...przez swoją ucieczkę mógł stracić życie,jak pamiętacie do Bercika ktoś strzelał śrutem...odwiedzimy Bercika w jego domu. Quote
kajkoowa Posted January 14, 2011 Posted January 14, 2011 Strasznie się cieszę! Bercik musi być przywiązany do swojej pani. A czy on jest po kastracji? Quote
Recommended Posts