Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na imię ma Lusia.
Jej historia nie jest wesoła...
Panienki studentki wynajęły mieszkanie i pewnie czuły się samotne bo...wzięły sobie zabawkę. Małą kocinkę. Kocinka podrosła, było jej dobrze i ciepło. Ale...
Edukacja panienek była jakaś krótka, bo po 1 roku panienki się zmyły, a domowa kocina zlądowała na podwórku.
Miejscowe koty nie były i nie są dla Lusi miłe...
Bardzo chwilowo (na moją prośbę) Lusia przebywa w piwnicy w pomieszczeniu dozorcy. I tu zaczyna się poważny problem. Rotacja dozorców jest tu ogromna... ta wspólnota mieszkaniowa wciąż dozorców zmienia. Obecny lubi koty.
Nie mam pojęcia ile kocina ma jeszcze czasu, a idzie zima... Perspektywa jest koszmarem.
W przypadku zmiany dozorcy Lusia nie będzie się miała gdzie podziać akurat w największe mrozy.
Lusia jest bardzo miła, lubi ludzi, niektóre psiaki (spokojne) mogą do niej podchodzić.
Korzysta z kuwetki, nie rozrabia.
Bardzo pilnie szukam dla niej miejsca ! Proszę o Waszą pomoc !
Kontakt:
Tel. 609 776 794
Mail: [email protected]

Posted

Dziękuję Parosku za założenie wątku !!!

Wyjaśnię:
Lusieńka jest chwilowo mieszkanką pakamery piwnicznej "mojego" dozorcy...
O sytuacji Lusi dowiedziałam się jakiś miesiąc temu.
Ona nie rzucała się w oczy, bo do nieznajomych psów wieczorem nie podchodzi, a w dzień raczej pozostawała w ukryciu.

W moim budynku facet ma trzy psiaki - do nich Lusia późno wieczorem zaczęła wychodzić (może dlatego, że dostawała czasem coś do jedzenia). I właśnie wtedy (idąc z moim psem) pierwszy raz się zainteresowałam (bo przecież nasze piwniczne do psa nie podejdą...) i zapytałam o kocinę - usłyszałam to, co napisała Paros.
U dozorcy Lusia jest właśnie od tej pory... Ma co jeść, zabawki, ale brak jej własnego na zawsze miejsca i człowieka.
Dozorca jest porządny, ale niestety Lusi zabrać nie może...
I ja niestety też nie mam możliwości...
W najbliższym czasie zabiorę ją do lekarza - zrobimy testy.

Pomóżcie Lusi !!! Bardzo proszę !!!

Posted

aLE PIĘKNOTKA Z TEJ wASZEJ lUSI..Na pewno nie powinna rezydować w piwinicy. A czy ma wątek na miau??? Szkoda takiej domowej Kici na podwórko, podnoszę Kocinkę niech się ktoś ulituje pliss...