Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 75
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Justyna_wolontariat napisał(a):
Teraz dopiero zobaczyłam wątek Misia, wiec informuję, że Misiu ma dom mieszka w Rudzie Śląskiej ma do biegania dużą posesję którj pilnuje.

Jaki Misiu?
To on się Misiu nazywa a nie Max?
Musiałam ciebie wtedy źle zrozumieć:oops:

• 3 months later...
Posted

Max wrócił do schroniska, po długim porównywaniu zdjęć stwierdziłysmy z Pianką że to ten sam pies :-( więc na nowo szukamy domu dla niego!
oto nowe foty:

Max jest nieagresywny, chętny do zabawy, nie ciągnie na smyczy, jest grzeczny. Zdarza mu się zaczepaić inne psy - więc charakter jak najbardziej się zgadza. Wiek także.

Posted

Że też dopiero teraz odnalazłam ten wątek, tak Max wrócił, był adoptowany do firmy znajdujacej sie zaraz za schroniskiem, początkowo nie uciekał ale potem zdażało mu sie to często był 3 razy odbierany za 4 razem biegał po Rudzie, właściciele firmy juz go nie odebrali :-( :-( :-(

• 2 weeks later...
Posted

cały czas nie mogę uwierzyć, że tak jakoś się postarzał.....jak był po raz pierwszy to wyglądał zupełnie inaczej. No ale nie ma wątpliwości że to ten sam pies...

Posted

No to tak. Max siedzi na łańcuchu, dlatego, że zaczepia inne psy, choc ja bym tego agresja nie nazwała. Z niektórymi psami świetnie się dogaduje.
Na spacerze ani troche nie ciagnie (raz tylko pociagnał, jak zobaczył jakiegos psa) da sobie założyc kaganiec, ale zadowolony z tego nie jest:evil_lol:
Bardzo lubi sie bawic, szczególnie w przeciąganie smyczy. Raczej nie aportuje, próbowałam mu rzucać patyk ale nie reaguje. Narazie go nie spuszczałam, bo nigdy nie spuszczam psa zktórym wychodze po raz pierwszy, ale ja mysle, ze nie uciekałby. Cały czas chodził za moją siostrą:evil_lol: No w końcu to ona się z nim bawiła:eviltong:

Posted

Wziełam Maxa na spacer, to bardzo symaptyczny pies:loveu: ale widzac psa zamienił się w diabełka :mad: może dlatego że tamten pierwsz zaczał warczec?
Jest bardzo wylewny w uczuciach, słodki psiak :cool3:

Posted

No wieć Maxiu dzis pojechał poraz kolejny do nowego domu, zabrał go ten pan który jak wychodziła Zaba pytał o duzego psa.

Maxiu bedzie miszkał w domu z ogrodem w kojcu, pan ma juz psa z schroniska w Rudzie ale zawsze miał dwa a drugi umarł z starości i Zulek został sam. Co prawda doradzałm mu zeby zabrał suke po sterylizacjio ale jak zobaczył Maxia to sie zakochał stwierdził ze warto spróbować a nóż psiaki sie dogadaja jego nie ejst absolutnie agresywny.

Oby tym razem był szczęsliwy i juz nie uciekał:evil_lol: :loveu: :loveu:

Posted

Hm.... Max na spacerze chciał zaatakowac innego samca bo tamten z daleka juz był agrsywny... na terenie schroniska tarmosił go inny samiec (młody) i nic mu nie zrobił... wiec może jesli tamten bedzie uległy to się dogadają... tzrymam kciuku! Szkoda tylko ze do kojca :P ja tam wole jak pies trafia do ciepłęgo domku :) a Max to jeszcze mix colli pies ktory lubi prace itd. wiec mozna by z nim bardzo ładnie popracowac...ale niech będzie szczęśliwy! :)