Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wtatara napisał(a):
najlepiej zostawić plakat w pobliskim schronie i odwiedzać ten schron. Dzwonienie to za mało- wiem to z doświadczenia

A najbliższy schron to Nowy Targ. Chyba że jest inny, o którym nie wiem.

Posted

Kinya napisał(a):
A najbliższy schron to Nowy Targ. Chyba że jest inny, o którym nie wiem.

no własnie, gdzie jest schron dla tego rejonu?

Posted

z nowego sacz psy jada do nowego targu. nie wiem czy krynica ma podpisana umowe z nt. ale trzeba oglaszac na miejscu tam gdzie zaginol moze ktos go zabral sobie czesto tak sie dzieje. ogloszenia ze zdjeciami w prasie lokalnej. no ikoniecznie napisac o nagrodzie czasem sasiad kogos takiego po prostu podkabluje jak skusi sie nagroda.

Posted

A co z naszą sunią? Śnieg zaczął padać, temperatury często minusowe, obawiam się nieco o maluchy :( O nią zresztą też, bo te maluchy to na razie takie bardziej hipotetyczne...

Posted

Ja niestety niewiele moge zrobić na odległość. Co prawda będę w N. Sączu w najbliższym czasie, ale pojadę autobusem :( W poniedziałek miałam stłuczkę (chociaż tyle, że nie z mojej winy), mam rozbite auto i policja odebrała mi dowód rejestracyjny, więc nawet nie miałabym jak zabrac tych psów ze sobą - zakładając, że znalazłabym dla nich tymczas. A tego też w tej chwili nie ma :(
Może właściciele sklepu zgodziliby się na postawienie budy dla tej suni?

Posted

Ja w tej chwili też jestem spieszona, mój samochód ostatnio odmawia współpracy ze mną... Zresztą nie bardzo mam pomysł, gdzie umieścić to towarzystwo :( Buda byłaby niezłym pomysłem pod warunkiem, że nie ma jednak szczeniąt, bo nawet gdyby sunia przeprowadziła gromadkę do budy, to tam jest podobno ruchliwa ulica... No i nie wiadomo, czy komuś sunia nie zacznie przeszkadzać.

Posted

Kurczę, biję się z myślami... Zaczęłam powoli brać pod uwagę wzięcie jakiegoś psiaka lub psiaków na DT, miejsca mam sporo, a zimą nie wyobrażam sobie, jak przeżyją bez pomocy... Tylko że ja mam dzieci i suczki, więc piesek musiałby być w miarę sprawdzony, no i na karmę, weta, smycze itp. musiałoby się uzbierać, bo miejsce co prawda mam, ale kasy nie :( No i tu mam dylemat - czy ktoś widział może, jak sunia zachowuje się w stosunku do dzieci i psów? Ja mam dwoje nastolatków i sześciolatkę i z nią może być największy problem, bo przyzwyczajona jest do psów łagodnych, które może przytulić, włażą jej do łóżka na dzień dobry itp... A z tego co wiem, o suni nikt nic nie wie...

Posted

Tam trzeba pojechać, pogadać z osobami które ją dokarmiają (mam nadzieję). Zobaczyć ją, zawołac i sprawdzić jak się zachowuje. Nie sądzę żeby była agresywna. No i nie daje mi spokoju co z maluchami.

Posted

Zastanawiałam się, czy maluchy w ogóle są, skoro ona przesiadywała cały dzień przed sklepem. A jeśli nawet, to teraz spadł śnieg... Oczywiście, najlepiej by było pojechać i popytać, tyle że mój samochód znowu podziwia widoki pod domem i nie zanosi się na to, żeby w najbliższym czasie ruszył :( Spróbuję poprosić znajomą, która mieszka we wsi obok, żeby się rozejrzała za sunią, może nawet ze swoimi dziećmi, młodsze ma 8 lat. Oczywiście, gdyby ktoś miał inne miejsce dla suni na widoku, to ja się nie napieram ;)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Niestety, nie znalazła się osoba, która mogłaby coś konkretnie ustalić.
Jeśli sunia była ciężarna, to na pewno już urodziła. Jeśli miała szczeniaki - mogły nie przeżyć mrozów :(

Posted

Ja tam w ogóle nie byłam, widziała ją znajoma osoba, która tamtędy przejeżdżała i dała mi znać. Ja czasem (ostatnio bardzo rzadko) bywam w N. Sączu i myślała, że tam podjadę. No ale nie miałam sposobności być w tamtych stronach, dlatego założyłam ten wątek.