jakubek015 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 mam takie pytanie mój wyżeł zrobił się posłuszniejszy zaczął aportować dobrze na lądzie, nie boi się strzału, ale jak ma zaaportować kaczkę na wodzie to sie boi wejść do wody jak go przyzwyczaić i nauczyć wchodzić do wody Quote
sylrwia Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 jakubek pisałam jakoś we wrześniu w poprzednim Twoim temacie nei wiem cyz czytałeś [quote name='sylrwia']jakubek a nie masz czasami w okolicy psa chętnie wchodzącego do wody i jednocześnie który będzie się bawił z Twoim?? Starszy pies w czasie zabawy łatwo wciągnie młodszego. A może jakiś ulubiony aporcik, wpierw rzucany z brzegu aby pies lekko łapy zanurzył i coraz dalej stopniowo zwięszana głębokość wody.[/QUOTE] Teraz bedzie trudniej bo woda zimniejsza tylko nie zmuszaj psa na sile. Quote
olusia06022 Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Proponowałam koledze pomoc szkoleniową, ale stwierdził że nie ma czasu i odezwie się gdy będzie miał czas. Mówi się trudno. Na odległość nikt raczej nic konstruktywnego nie doradzi. :) Quote
Recommended Posts