Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem że pisaliście już troszeczkę o myciu zęboli naszych psiaków, ale nie znalazłam topicu poświęconego myciu zębów (jedynie kamień nazębny, sucha karma itp.)
Mój Ramzes ma już ponad rok, a dopiero teraz kupiłam mu szczoteczkę i pastę. (pytałam się psiej fryzjerki jak był mały- czy trzeba myć ząbki- powiedziała że jak dorośnie...). Tylko że trudniej przyzwyczaić do pewnych rzeczy dorosłego psa niż szczeniaka.
Więc, od początku, jak ma postępować ktoś, kto zabiera się za czyszczenie psich zębów?

Posted

Mysle, ze kilka informacji znajdziesz tutaj ;)

Ta fryzjerka to chyba jakas amatorka:shake: Psa nalezy przyzwyczajac do takich zabiegow od poczatku. W koncu to jest element pielegnacji na rowni z czesaniem...
Ja dostalam od naszego veta specjalna szczoteczke, ktora ma dwie glowki ustawione pod katem, ale i tak sa one za duze jak na pyszczek Mikiego. Postanowilam wiec kupic szczotki zakladane na palec i musze powiedziec, ze sa bardzo wygodne i praktyczne:cool3: A myjemy zebolki podczas kazdej kapieli, do tego daje twarde gryzaczki i smakolyki (Miki lubi obgryzac twarde patyki)

• 2 weeks later...
Posted

Martyna2006 napisał(a):
Co myslicie na temat pasty Beaphar?? Mam zamiar kupic,ale nie wiem czy sie oplaca;)Czy kamien nazebny trzeba usunac mechanicznie czy sa jakies inne sposoby?

zalezy jak bardzo jest zaawansowany

Posted

julita104 napisał(a):
zalezy jak bardzo jest zaawansowany

Cóz,moja ma dosc spory kamien.Jednak wybiore sie do weta,a narazie dostaje Royala "na sucho" juz widac ze troche sciera jej ten kamien :)