annber Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 witam mojemu psu juz jakis czas strasznie smierdzi z pyszczka .... jest karmioną sucha karmą acaną, czasem mu gotuje , otrzymuje rózne witaminki , raz na jakiś czas myjemy ząbki .Oglądałam oczy bo podobno jak oczy -białka sa zółtawe +ten aromat z pyszczałki to moze byc cos z watrobą w oczkach zauwazyłam jedynie je teczowki sa leciutko hmm rozmazane na białka ....takie nieregularny okrąg....ale pewnie to normalna niesymetrycznosc? dlatego tez moze z poczatku wydawały mi sie podzółtawe wiec jakie mogą byc przyczyny tego odddechu dodam ze jak pies lezy na podłodze i ziaja to ja siedzac na kanapie zwrócona w jego strone az musze prosic go zeby sobie poszedł .... macie jakies pomysły z czego to moze wynikac???;) Quote
xxxx52 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Przyczyna nieprzejemnego zapachu z psiego pyska sa zepsute zeby.Idz do wet .celem sprawdzenia czy nie ma zepsutych zebow i nie ma kamienia nazebnego ,ktory nalezy usunac. Quote
gops Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 psu czesto smierdzi z pyszczka jak ma problemy z watroba zrob badania jesli nie beda to zeby Quote
martik b Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 a ma sporo kamienia nazębnego? w jakim wieku jest pies? najlepiej wybrac się do weta który oceni stan dziąseł i zębów i jak bedzie zły to na pewno zleci zabieg usunięcia tego kamienia i ekstrakcji zęba psy starsze lub ras małych mają tendencje do odkładania się tego kamienia...jesli zęby będą ok to trzeba szukac przyczyn dalej nie tylko wątroba może wywoływać takie specyficzne, nieprzyjemne zapachy ale również i nerki chodzi mi głównie o mocznicę także wybierz się z psem do lecznicy, bo i tak "domowymi" sposobami nawet kamienia nie usuniesz... Quote
annber Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 no piesek ma 3 lata , kamienia nie ma prawie wogole ,szczotkuje mu zabki pasta dla psów badz sokiem z cytryny, i sama mam taki skaler do usuwania kamienia nazebnego z tym ze u niego nie ma za bardzo co scierac , pies jest na suchej karmie wiec karma tez czysci mu zeby Quote
xxxx52 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 jezeli nie ma kamienia to jest okey,(a moze ma zepsuty zab?) gops naisala ,ze moze ma problemy z watroba,jezeli acetonem to z nerkami. Najlepiej udac sie z Twoim pupilkiem do wet na konsultacje. Quote
annber Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 zaden ząb tez nie wygląda na zesuty, ale w sumie od jakiegos czasu mam 6 mies husky na przetrzymaniu u siebie i powiem szczerze ona ma taki sam powalający oddech jak mój Ivan....wiec z nią tez by było cos nie tak??? moze to przez zywienie ? Quote
Ss Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 mam podobny problem z moim collie... Też są na suchej karmie.. jednak tylko collie ma taki nie przyjemny zapach.. drugi piesek kundelek nie... zmartwiły mnie informacje o możliwościach choroby wątroby... Tym bardziej że psina ciężko przybiera na wadze (pies ze schroniska).. Postaram się w piątek pojechać do weta.. Quote
Recommended Posts