monika083 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 [quote name='BUDRYSEK']moze ktos przetrzymac go kilka dni? jezeli przezyje mysłowice to mozemy go wyciagnac dopiero za miesiąc a co po tych kilku dniach ? Quote
BUDRYSEK Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 monika083 napisał(a):a co po tych kilku dniach ? ma byc sprawdzony dom w k-cach w rozmowie tel wydają się byc ok...moze sie uda? zreszta juz chyba wszystko lepsze od mysłowic! Quote
kora78 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 wiec dajcie im bez wizyty z umowa na dt na czas okreslony. niech go dzisiaj sami odbiora. na pewno wszystko lepsze, nie mq co czekac na wizyte, bo czasu nie ma Quote
lika1771 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 kora78 napisał(a):wiec dajcie im bez wizyty z umowa na dt na czas okreslony. niech go dzisiaj sami odbiora. na pewno wszystko lepsze, nie mq co czekac na wizyte, bo czasu nie ma tez tak mysle wszysko lepsze od tej mordowni za miesiac moze nie bedzie co zabierac :shake: Quote
monika083 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 lika1771 napisał(a):tez tak mysle wszysko lepsze od tej mordowni za miesiac moze nie bedzie co zabierac :shake: jasne ,dajcie go z umowa domu tymczasowego Quote
BUDRYSEK Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 jest jeszcze Portos http://www.dogomania.pl/threads/197234-Wystraszony-Portos-nie-ma-wiele-czasu...-Za-kilka-dni-Mys%C5%82owice... Quote
BUDRYSEK Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 mikoada jest ktoś na tą wizytę w k-cach? Quote
mikoada Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 BUDRYSEK napisał(a):mikoada jest ktoś na tą wizytę w k-cach? Wczoraj wieczorem miała się odbyć wizyta, ale nie dostałam żadnej informacji zwrotnej. Jak tylko wyjdę z pracy zadzwonię do soboz4 i zapytam. Jeśli wizyta nie doszła do skutku to na dzisiaj również było kilka osób, które mogłyby wizytę zrobić... Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Na prośbę Bjuty i Mikoady byłam na wizycie przedadopcyjnej dzisiaj około 15.00. Zamieć szalała nielicha. :) Ale do rzeczy: Rodzina jest trzyosobowa - rodzice i piętnastoletnia córka, uczennica gimnazjum. Poznałam Ojca i Córkę - Mamy nie było, ale otrzymałam kilkukrotne zapewnienia, że jest zgoda całej rodziny na przyjęcie Zyzia. Mieszkanie trzypokojowe, bardzo ładne, ciepłe, czyste i zadbane na XI piętrze jednej ze słynnych "kukurydz" (tak je nazywamy). Lokum umiejscowione naprzeciwko windy (co ułatwi zapewne wyprowadzanie Zyzia, bo nie trzeba daleko chodzić :)) Porozmawiałam dosyć długo przedstawiając zainteresowanym nie tylko plusy, ale i minusy posiadania psa. Wcześniej nie mieli psa tylko futrzaka w klatce. Ojciec rodziny z własnej inicjatywy wspomniał o weterynarzu, pytał o szczepienia Zyzia... Wiedzą, że ze stresu pies na początku może załatwiać się w domu. Zapewniają psu trzy spacery dziennie lub w miarę potrzeb. Pies będzie wyprowadzany na smyczy (naciskałam na to!). Wokoło są tereny zielone (to obok chorzowskiego parku). Oczywiście są gotowi podpisać umowę adopcyjną. Wrażenie z wizyty pozytywne. Mam nadzieję, że to będzie dobry dom dla psinki. Za dwa tygodnie umówiłam się wstępnie na wizytę poadopcyjną - przyjęto to przychylnie i ze zrozumieniem. Quote
Monika z Katowic Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 Zyzio miał jechać albo dzisiaj, albo jutro... Niestety dokładnie nie wiem - ja robiłam tylko wizytę przedadopcyjną. Pewno dziewczyny niedługo o wszystkim nam napiszą. Quote
monika083 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 dziewczyny nie zapominajcie o Kalim: http://www.dogomania.pl/threads/193440-Pokaż-Kaliemu-że-świat-może-być-inny-niż-ten-widziany-Jego-oczami... Quote
kora78 Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 super!!! w ostatniej chwili!!! teraz moge sie przyznac, ze wciaz o nim myslalam, na dt. ale tz sie juz na zadnego psa nie godzi. super domek, udalo sie :) Quote
Avilia Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 INFO Z PUNKTU: http://www.dogomania.pl/threads/188498-Lista-Pszczy%C5%84skich-psiak%C3%B3w-w-wielkiej-potrzebie!!-POMOCY! Są kolejne dwa psy! ON-ek bez oczka i dziadek!Klaudia mówiła,że dziadek jest na wpół zamarznięty!Nie ma siły się ruszać!Wszędzie pełno śniegu,woda w miskach pozamarzała,a on nie ma siły wejść do budy!Tak jak i ON-ek! POMOCY!Te psy mogą nie przeżyć kolejnej nocy! Pomóżcie nam je uratować! Nie mamy czasu!DT potrzebne na już!Dosłownie na TERAZ!One nie mogą tam zostać! Może ktoś zdoła upchnąć u siebie choć jednego psiaka?Sytuacja jest krytyczna!Mróz -15 stopni,a te psy nawet do bud nie mają siły się schować!!!:placz::placz::placz: PROSZĘ O POMOC!!!SAME NIE DAMY RADY!!!TE PSY TAM UMRĄ!ZAMARZNĄ JEŻELI W PORĘ ICH NIE WYCIĄGNIEMY!!! Quote
Monika z Katowic Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 A Zyzio już pojechał do domku? Czy jedzie dzisiaj? Wczoraj były przecież takie straszne zamiecie. Jest jakieś info?? Quote
Klaudus__ Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 Zyzio już wczoraj pojechał do domku. Późno,bo późno,ale niestety warunki atmosferyczne nie pozwalały na szybsze dotarcie do celu. Zobaczymy jak chłopakowi minęła nocka... :) Quote
lika1771 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='Klaudus__']Zyzio już wczoraj pojechał do domku. Późno,bo późno,ale niestety warunki atmosferyczne nie pozwalały na szybsze dotarcie do celu. Zobaczymy jak chłopakowi minęła nocka... :) Super udało sie :multi: Quote
monika083 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 swietnie!! podmienie jego allegro ,bo jest wyroznione to szkoda marnowac. Quote
Klaudus__ Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 [quote name='monika083']swietnie!! podmienie jego allegro ,bo jest wyroznione to szkoda marnowac. Jasne! To zapewne Mu szczęście przyniosło. Pięknie dziękuję. Ps. Zyzio ma chorobę lokomocyjną :lol: Quote
BUDRYSEK Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='Klaudus__']Jasne! To zapewne Mu szczęście przyniosło. Pięknie dziękuję. Ps. Zyzio ma chorobę lokomocyjną :lol: szykuj się na czyszczenie auta! nie widziałaś wszystkiego! Quote
monika083 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Budrysku ,Ty gdzies pisalas ,ze bedziesz kota wiezc na warszawe?? Miejsce u Donki zarezerwowane dla Ramba,a to jest od radomia 35 km na wawe.. Quote
monika083 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 A pamietajcie tez o tych szczeniorach ..nikt do nich nie zaglada: http://www.dogomania.pl/threads/191346-Dwa-kilku-miesięczne-szczeniaczki-na-łańcuchu-Ich-mama-została-zabita-rodzeństwo-też Quote
kora78 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 szukam transport dla papug w pudeleczkach. z wawy do katowic, na 7 grudnia najwczesniej. budrysku jak wieziesz kotka, zabierzesz wracajac te papugi do katowic? zyziu super!!!! jakie imie dostal w nowym domku? Quote
Klaudus__ Posted December 2, 2010 Author Posted December 2, 2010 [quote name='BUDRYSEK']szykuj się na czyszczenie auta! nie widziałaś wszystkiego! Ale o co Ci chodzi? :???::???::???::look3: :P Quote
monika083 Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='kora78']szukam transport dla papug w pudeleczkach. z wawy do katowic, na 7 grudnia najwczesniej. budrysku jak wieziesz kotka, zabierzesz wracajac te papugi do katowic? tylko czy papugi nie maja choroby lokomocyjnej?? :cool3: bo Zyzio wlasnie ma:evil_lol: Quote
Recommended Posts