Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Nie lubie chodzic po sklepach z elektronika bo.... tam sa obiektywy!!! :placz: [/QUOTE]

Je też zachorowałam na nowy objektyw, ale trochę szkoda mi kasy na oryginał :-( Zastanawiam się nad jakimś zamiennikiem, ale nie bardzo mam doświadczenie w tej dziedzinie :shake:

A na tym filmiku to się zastanawiam kto lepiej warczy Ty czy Figa?! :evil_lol:

Posted

[quote name='magdabroy']Je też zachorowałam na nowy objektyw, ale trochę szkoda mi kasy na oryginał :-( Zastanawiam się nad jakimś zamiennikiem, ale nie bardzo mam doświadczenie w tej dziedzinie :shake: [/QUOTE]

A nad czym myślisz? Sigmy są spoko :) Tamrony też. Wiadomo, nie to samo, ale kogo stać na nikkory, czy canony...

[quote]
A na tym filmiku to się zastanawiam kto lepiej warczy Ty czy Figa?! :evil_lol:[/quote] :roflt:

Posted

[quote name='nicnasile']A nad czym myślisz? Sigmy są spoko :) Tamrony też. Wiadomo, nie to samo, ale kogo stać na nikkory, czy canony...

:roflt:[/QUOTE]

No właśnie nad Sigmą albo nad Nikkorem. I marzy mi się taki 55-200, a jakbym znalazła w dobrej cenie to nawet bym się skusiła na 18-300

Posted

[quote name='magdabroy']No właśnie nad Sigmą albo nad Nikkorem. I marzy mi się taki 55-200, a jakbym znalazła w dobrej cenie to nawet bym się skusiła na 18-300[/QUOTE]
Z tego co ja słyszałam to obiektywy typu 18-300 ludzie odradzają bo strasznie gubią ostrośc. W ogóle jakośc leci jeśli obiektyw jest za bardzo uniwersalny, a w 18-300 masz już lekko szeroki kąt i tele w jednym. Ale to się jeszcze doinformuj, bo ja to już jakiś czas temu słyszałam ;)

Tak wchodzę tu od jakiegoś czasu nadarabiac i nigdy nie mogę dojśc do końca :D chyba już doszłam, ale że szłam kilka dni to już nic nie pamiętam co się działo. Pamiętam że było jakieś łdne zdjęcie Figowej, taki portret, gdzieś xd

Posted

[quote name='Avaloth']Z tego co ja słyszałam to obiektywy typu 18-300 ludzie odradzają bo strasznie gubią ostrośc. W ogóle jakośc leci jeśli obiektyw jest za bardzo uniwersalny, a w 18-300 masz już lekko szeroki kąt i tele w jednym. Ale to się jeszcze doinformuj, bo ja to już jakiś czas temu słyszałam ;)
[/QUOTE]

No brat też mi odradza, a on się fotografią zajmuje zawodowo, więc... sama nie wiem. Tak właściwie, to czy dla amatorskich zdjęć warto coś takiego kupic?! Wątpię, żebym wykorzystała wszystkie możliwości takiego obiektywu. Ale warto mieć marzenia ;)

Posted

Miałam Sigmę 28-300. Największe głupstwo jakie zrobiłam. Beznadziejna. Tzn na początku wydawała mi się super, byłam zachwycona, ale...jak kupiłam Nikkora 50mm 1.8 to zauważyłam swój błąd :evil_lol: Już chyba lepiej uzbierać, poczekać i kupić Sigmę 80-200 2.8 i coś krótszego. Osobiście żałowałam tej sigmy 28-300 3,5-6,3

Posted

Czesc Kochani :) Gaduly wstretne... zbieralam sie do odpisania, ciagle mi sie nie chcialo :evil_lol:

[quote name='kamilka91']Zazdroszczę... :cool3: Domek z ogródkiem - moje marzenie... [/QUOTE]Marzenia sa po to by sie spelnialy :evil_lol:

[quote name='nicnasile']Też właśnie wróciłam z roweru. Codziennie staram się co najmniej 2h jeździć A siebie nagrywam, bo Sistars nagrywają jakiś film i kto chce ma przesłać swoje 3 zdania. No i jakoś nie mogę się zebrać. Próbowałam nagrać ale mi nie idzie

Acha i od dzisiaj chciałam się odchudzać... na razie idzie mi tak, że zjadłam spoko jedzonko, nietłuste itd, ale...napiłam się sprite. Kurde noooo, :([/QUOTE]2h wooo.... Ja na razie troche mniej bo brakuje mi czasu, ale jestem uparta :evilbat:
Poczekaj na wene ;) To bedzie taki impuls, ze po prostu wyjdziesz z aparatem i zrobisz co trzeba :cool3:

A mi sie cos pomieszalo z glowka chyba bo potrafie przez caly dzien nic nie zjesc (nie na sile, po prostu nie mam ochoty) a wieczorem ok 22 mam normalnie gastrofaze i az mnie nosi i skreca z glodu :shake: Teraz np w ogole glodna nie jestem i jak bede probowala cos wsunac to bedzie mi to szlo jak krew z nosa :splat:

[quote name='sunshine'][url]https://lh3.googleusercontent.com/-2fXHLocOl6Y/TeznKA0-OvI/AAAAAAAABks/5lBRET2hLZI/s576/DSC_5030.JPG[/url]
jakie śliczne jest to zdjęcie:O[/QUOTE][quote name='ania90']ladny filmik :)[/QUOTE]Dziekuje :)

[quote name='kamilka91']Teej, dasz radę :calus: Ja kiedyś jadłam 10 batoników dziennie, a teraz mogę przez miesiąc nic nie tknąć ;) (no i w sumie już to wystarczyło, żebym sporo schudła)[/QUOTE]To ja podziwiam, bo choc od tej akcji z totalnym niejedzeniem slodyczy jem duzo mniej niz kiedys tak zupelnie zrezygnowac nie potrafie ;)

[quote name='nicnasile']Kiedyś nie jadłam ponad miesiąc słodyczy i kumpela, która była ten czas we Francji, jak wróciła powiedziała "Ale schudłaś" :) Ale cóż...mamy jeszcze ciasto po urodzinach taty, nic nie tknęłam! :) I tak podziwiam Sylwie za Hulahop,;d[/QUOTE]Ciastooo :grins: A jakie? :cool3:
Hulahop jest fajne! :multi: Tylko mi sie siniaki porobily :diabloti: Wczoraj wieczorem krecilam 3 dzien, 30min rownoczesnie rozmawiajac z TZtem, wiec mi szybko zlecialo (czas, nie hh :evil_lol:)

[quote name='kamilka91']Zapraszam Cie na wf na moją uczelnię ;)
Po każdym takim jestem kilo lżejsza (fakt, że potem to odrabiam... :roll:)

Albo na dogtrekking. 4,5 kilo w jeden dzień :cool3:[/QUOTE]A za ten dogtrekking to podziwiam.... :mdleje:

[quote name='magdabroy']Czy to znaczy, że udało Wam się kupić dom??[/QUOTE]Kupic niestety nie. Ale mamy dobrego znajomego ktory nam go wynajmie. Wstepnie jestesmy umowieni ze za jakis czas jak dostaniemy kredyt to nam go sprzeda :multi: Wczesniej mieszkala tam jego mama cierpiaca na alzheimera... Zgromadzila tam mase smieci, zbierala wszystko co sie dalo przez ostatnie lata wiec wyobraz sobie jaki tam burdel jest... Wczoraj uzbrojona w odkurzacz i szpachelke zdzieralam tapete w calym domu :evil_lol: A odkurzacz to na pajaki giganty ktorych sie brzydze brrr.........

Posted

[quote name='kalyna']Boski ten filmik :D i te miny :D oj padłam... :D[/QUOTE]Ciesze sie ze sie podoba :grins:

[quote name='Akrum']Yeeee.... śliczna kocica
[URL]https://lh6.googleusercontent.com/-bfvG9eeaM2Q/Tezm7vDPHtI/AAAAAAAABkk/VlIdt26AoYg/DSC_4922.jpg[/URL][/QUOTE]A jesli o kocie chodzi to nam niezly walek wywinela wczoraj :evil_lol: Z racji tego ze psy przebywaja glownie w moim pokoju mam okno otwarte non stop na full. A za oknem dach, bo pod nami sa sklepy ;) W pewnym momencie pada haslo "gdzie kot?!" i w tym czasie slyszymy pukanie do drzwi - kocia postanowila poznac sasiadow! ;)

A z psami jest roznie - sa lepsze i gorsze dni. Czasami potrafi zignorowac to ze Marcel sie obok niej polozyl, a bywa i tak ze nawet nie wejdzie do pokoju widzac ze sa w nim psy. Ciagle jest to napiecie i widac ze jest niepewna. Mamy jednak nadzieje ze to sie zmieni ;)

[quote name='Vilena']Ha ha Figa jaka zuaaaa :D

Jaka jakość filmików w ogóle! Nie to co u mnie :lol:[/QUOTE]
Jakosc jest do de tak naprawde... Wrzuce pozniej filmik to zobaczysz co nikos potrafi :loveu:

[quote name='magdabroy']Je też zachorowałam na nowy objektyw, ale trochę szkoda mi kasy na oryginał :-( Zastanawiam się nad jakimś zamiennikiem, ale nie bardzo mam doświadczenie w tej dziedzinie :shake:

A na tym filmiku to się zastanawiam kto lepiej warczy Ty czy Figa?! :evil_lol:[/QUOTE]Nie zaczynajcie tematu... :placz:

Maupa :mad: :evil_lol:

[quote name='Avaloth']

Tak wchodzę tu od jakiegoś czasu nadarabiac i nigdy nie mogę dojśc do końca :D chyba już doszłam, ale że szłam kilka dni to już nic nie pamiętam co się działo. Pamiętam że było jakieś łdne zdjęcie Figowej, taki portret, gdzieś xd[/QUOTE]Portretow to bylo ojjj bylo duzo, ale ze ladne? To chyba z inna galeria pomylilas :diabloti:

[quote name='Tina.Sara'][url]https://lh5.googleusercontent.com/-fee2bhiq5-E/TeznQkRmZoI/AAAAAAAABk0/yFHNxwA5ZsY/DSC_5076.JPG[/url] mrrr :loveu:

ciotka, ślicznie warczysz :evil_lol:[/QUOTE]Wiem :loveu:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Jakosc jest do de tak naprawde... Wrzuce pozniej filmik to zobaczysz co nikos potrafi :loveu: [/QUOTE]
To ja nie wiem czy komp mi to odtworzy :lol:

[url]http://img833.imageshack.us/img833/1066/dsc3805n.jpg[/url]
Figulcowa buziak zwrotny :* :D

Posted

[quote name=':: FiGa ::']
Kupic niestety nie. Ale mamy dobrego znajomego ktory nam go wynajmie. Wstepnie jestesmy umowieni ze za jakis czas jak dostaniemy kredyt to nam go sprzeda :multi: Wczesniej mieszkala tam jego mama cierpiaca na alzheimera... Zgromadzila tam mase smieci, zbierala wszystko co sie dalo przez ostatnie lata wiec wyobraz sobie jaki tam burdel jest... Wczoraj uzbrojona w odkurzacz i szpachelke zdzieralam tapete w calym domu :evil_lol: A odkurzacz to na pajaki giganty ktorych sie brzydze brrr.........[/QUOTE]

No to Ci nie zazdroszczę. Ja tą najgorszą robotę mam już za sobą. W tym domu co my kupiliśmy, to tak smierdziało (kolega stwierdził, że starymi ludzmi), że na początku, jak właśnie było zdzieranie tapet, podłóg, itp. to wszystkie okna otwarte i ogrzewanie włączone na full (to był przełom styczeń/luty, więc zimno). I na posesji stał taki blaszany garaż, a w garażu... :crazyeye: jakaś masakra!! Nawet nie chce myśleć już o tym co tam było. Ale na szczęście tego ja nie sprzątałam. Poprzedni właściciele przyszli i to uprzątneli :eviltong:

Posted

[QUOTE]Portretow to bylo ojjj bylo duzo, ale ze ladne? To chyba z inna galeria pomylilas :diabloti:[/QUOTE]
a gdzieś jeszcze maja taką brzydką dalmatynkę Figę ? :diabloti::loveu:

coś wymuszony chyba ten buziak, taki typu 'dam Ci już ciotka i spadaj' :eviltong:

Posted

[quote name='Vilena']To ja nie wiem czy komp mi to odtworzy :lol:

[url]http://img833.imageshack.us/img833/1066/dsc3805n.jpg[/url]
Figulcowa buziak zwrotny :* :D[/QUOTE]Postaram sie nie przesadzic :D

Figulec dziekuje :multi:

[quote name='magdabroy']No to Ci nie zazdroszczę. Ja tą najgorszą robotę mam już za sobą. W tym domu co my kupiliśmy, to tak smierdziało (kolega stwierdził, że starymi ludzmi), że na początku, jak właśnie było zdzieranie tapet, podłóg, itp. to wszystkie okna otwarte i ogrzewanie włączone na full (to był przełom styczeń/luty, więc zimno). I na posesji stał taki blaszany garaż, a w garażu... :crazyeye: jakaś masakra!! Nawet nie chce myśleć już o tym co tam było. Ale na szczęście tego ja nie sprzątałam. Poprzedni właściciele przyszli i to uprzątneli :eviltong:[/QUOTE]My tez mielismy garaz to posprzatania... Nie mam nawet sil tego komentowac :lol:

Ale najlepsze jest za domem :loveu:
[url]http://img708.imageshack.us/img708/6271/dsc4970n.jpg[/url]

Jak posiejemy trawke, zasadzimy drzewka i wpuscimy trzeciego dalmata to bedzie idealnie :loveu:
Caly dzien mordowalysmy sie z mama z tym ogrodkiem :splat: Robale, pajaki :scared:, pokrzywy do pasa prawie brrr....
Juz nie moge sie doczekac efektu koncowego :loveu:

[quote name='Avaloth']a gdzieś jeszcze maja taką brzydką dalmatynkę Figę ? :diabloti::loveu:

coś wymuszony chyba ten buziak, taki typu 'dam Ci już ciotka i spadaj' :eviltong:[/QUOTE]Hmmm chyba nie ma rownie paskudnej maszkary :diabloti:

Oj tam, czepiasz sie :evil_lol:

Posted

[quote name='Tina.Sara']ajjajajaj buziak :loveu: a od Marcelka też będzie? :evil_lol:[/QUOTE]

Boszz.....

[IMG]http://img829.imageshack.us/img829/3262/dsc3777j.jpg[/IMG]

A masz i cicho siedz :evil_lol:

Posted

[quote name=':: FiGa ::'] Jak posiejemy trawke, zasadzimy drzewka i wpuscimy trzeciego dalmata to bedzie idealnie :loveu:
Caly dzien mordowalysmy sie z mama z tym ogrodkiem :splat: Robale, pajaki :scared:, pokrzywy do pasa prawie brrr....
Juz nie moge sie doczekac efektu koncowego :loveu: [/QUOTE]

No to ja czekam na foty z efektu końcowego ;)

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Za chwilke zbieramy tylki i idziemy dzialac dalej z tapetami :diabloti:, wiec milego popoludnia kochani :calus:[/QUOTE]
A ja tak lubię tapetować/malować... i w ogóle wszelkie remonty. Nie potrzebujesz kogoś do pomocy? :cool3: