Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

Posted

[quote name='agaciaaa']właśnie tych spięć sie boje.. ostatnio Sarę lekko ugryzł jakiś pies plątający się cały dzień po podwórku. i wcale nie była nachalna, bo nawet nie zdążyła.[/quote]Błakających się, dużych psów równiez się boję. Szczególnie jesli są nachalne. Figowa nie lubii gdy pies zbliża się do jej doopki, gotowa jest rzucic się na adoratora :evilbat: Ale problem jest jesli ten adorator waży 2 razy więcej niż ona :shake:

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Błakających się, dużych psów równiez się boję. Szczególnie jesli są nachalne. Figowa nie lubii gdy pies zbliża się do jej doopki, gotowa jest rzucic się na adoratora :evilbat: Ale problem jest jesli ten adorator waży 2 razy więcej niż ona :shake:[/quote]

My mamy to samo.. :roll:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Błakających się, dużych psów równiez się boję. Szczególnie jesli są nachalne. Figowa nie lubii gdy pies zbliża się do jej doopki, gotowa jest rzucic się na adoratora :evilbat: Ale problem jest jesli ten adorator waży 2 razy więcej niż ona :shake:[/quote]

ten pies akurat był mniejszy od Sary. tak sie wkurzyłam że chciałam iść do właścicieli i powiedzieć im co myśle o wypuszczaniu psa na cały dzień bez opieki :/ ale nie wiedziałam czyj to pies, bo to nie moja okolica. brat u którego wtedy byłam też nie wiedział czyj to pies. a obroże miał więc raczej czyjś. nienawidze takich nieodpowiedzialnych właścicieli psów!
troche sie rozpisałam hehe ;)
Sara to sie daje wszędzie obwąchiwać i w ogóle wszystkie psy kocha. ale pewnie jej minie z wiekiem :)

Posted

[quote name='Cambel']My mamy to samo.. :roll:[/quote]W Rzeszowie duzo psów iega samopas? U nas wszystkie, albo stoja na łańcuchu :roll:

[quote name='agaciaaa']ten pies akurat był mniejszy od Sary. tak sie wkurzyłam że chciałam iść do właścicieli i powiedzieć im co myśle o wypuszczaniu psa na cały dzień bez opieki :/ ale nie wiedziałam czyj to pies, bo to nie moja okolica. brat u którego wtedy byłam też nie wiedział czyj to pies. a obroże miał więc raczej czyjś. nienawidze takich nieodpowiedzialnych właścicieli psów!
troche sie rozpisałam hehe ;)
Sara to sie daje wszędzie obwąchiwać i w ogóle wszystkie psy kocha. ale pewnie jej minie z wiekiem :)[/quote]Hah wiec zapraszamy do nas :eviltong: Tutaj praktycznie wszystkie psy biegają całymi dniami jak im sie podoba, dlatego o spacerach po wsi nie ma mowy, zrezygnowałysmy nich. CHodzimy za to na łaki i do lasu :loveu:

Posted

[quote]W Rzeszowie duzo psów iega samopas? U nas wszystkie, albo stoja na łańcuchu :roll:[/quote]

A gdzie tam...U nas, to ja tylko jednego widziałam, i to jeszcze dawno, chciałam go nawet wziąć, ale złapać się nie dał..

Chodzi mi głównie o to, że Megulec nie da się obwąchiwać :evil_lol: , takim spuszczonym ze smyczy psom/sukom na spacerze...

Posted

no to przynajmniej macie łąki i lasy. bo ja to nie bardzo mam gdzie pójść z Sarą, lasy daleko, łąka niby blisko ale w dzien tam krowy się pasą:) ps. mieszkam w mieście, hehe :)

Posted

[quote name='Cambel']A gdzie tam...U nas, to ja tylko jednego widziałam, i to jeszcze dawno, chciałam go nawet wziąć, ale złapać się nie dał..

Chodzi mi głównie o to, że Megulec nie da się obwąchiwać :evil_lol: , takim spuszczonym ze smyczy psom/sukom na spacerze...[/quote]Nie daje sie? A rzuca sie im za to do gardła? :evil_lol:

[quote name='agaciaaa']no to przynajmniej macie łąki i lasy. bo ja to nie bardzo mam gdzie pójść z Sarą, lasy daleko, łąka niby blisko ale w dzien tam krowy się pasą:) ps. mieszkam w mieście, hehe :)[/quote]Ja mieszkam na wsi, takiej rasowej wsi :D:D:D
Za domem mamy wielkie łąki i pola :loveu: A 4km dalej lassss :loveu:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']

Ja mieszkam na wsi, takiej rasowej wsi :D:D:D
Za domem mamy wielkie łąki i pola :loveu: A 4km dalej lassss :loveu:[/quote]

ja mam na łąkę jakieś 10 minut na piechote :) ale raz tam byłam z Sarą i nawet biegać nie chciała. no chyba że sie z nią ganiałam, ale niestety mam troche gorszą kondycje od niej ;)
zazdroszcze wam troche :)

Posted

[quote name='agaciaaa']ja mam na łąkę jakieś 10 minut na piechote :) ale raz tam byłam z Sarą i nawet biegać nie chciała. no chyba że sie z nią ganiałam, ale niestety mam troche gorszą kondycje od niej ;)
zazdroszcze wam troche :)[/quote]Grodzisko to totalne zadupie, ale nie chciałabym nigdzie indziej mieszkać :loveu:
Za domem pola - dla psa idealnie :loveu: Bierzemy rower i jedziemy daleko daleko pod las.
Przed domem - cudny asfalcik :D Samochody rzadko jeżdzą więc przypinam psa i jedziemy na rolki :cool3: CUDNA MIEJSCOWOŚĆ :diabloti:

[quote name='Cambel']Jaaaaaasne, mój agresor 1. stopnia ucieka zawsze z podkulonym ogonem. :roll: :evil_lol:[/quote]Brutal :diabloti:

Posted

[quote name=':: FiGa ::']Grodzisko to totalne zadupie, ale nie chciałabym nigdzie indziej mieszkać :loveu:
Za domem pola - dla psa idealnie :loveu: Bierzemy rower i jedziemy daleko daleko pod lat.
Przed domem - cudny asfalcik :D Samochody rzadko jeżdzą więc przypinam psa i jedziemy na rolki :cool3: CUDNA MIEJSCOWOŚĆ :diabloti:

Brutal :diabloti:[/quote]

Hemm...Jak przypinasz Figową? Do rolek? :evil_lol:
Moja to by mnie raczej nie uciągnęła :eviltong: Zresztą ja bym się zabiła na tych rolkach, jadąc z psem. :cool3:

Ojj brutal brutal, coraz bardziej się utwierdzasz w tym przekonaniu. :evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='Cambel']Hemm...Jak przypinasz Figową? Do rolek? :evil_lol:
Moja to by mnie raczej nie uciągnęła :eviltong: Zresztą ja bym się zabiła na tych rolkach, jadąc z psem. :cool3:

Ojj brutal brutal, coraz bardziej się utwierdzasz w tym przekonaniu. :evil_lol::evil_lol:[/quote]Hah do rolek, póki co nie chce jeszcze opuszczac tego świata :diabloti:
Normalnie trzymam smycz w ręce :diabloti: Z reszta ona mnie nie ciągnie, nie pozwalam jej na to. Biegnie obok, z reszta dziś sprubuje ją nagrac Zgredziochą :lol: A z psem się lepiej jeździ niż samej [pomijając te nagłe zrywy i natychmiastowe STOP gdy sobie krowa pomysli że musi coś powąchać :lol::lol:]. Miałysmy tez jeden wypadek, tzn ja miałam. Z duża prędkościa zbliżałyśmy sie do naszego domu, zakręciłam a Figowa nie i zabiegła mi drogę. Zrobiłam unik, ale że jechałam bardzo szybko to nie miałam możliwości sie zatrzymać a przedemną był... rów :lol: Przeskoczyłam go i zatrzymałam sie na naszym płocie :oops: :evil_lol:

I ty chcesz bym ja do rzeszowa przyjechala.
Ten brutal mi skrzywdzi mojego aniołka i co bedze :evil_lol:

Posted

Już wróciłyśmy :multi:

[quote name='agaciaaa']no to wieczorem mam nadzieje że będą koteczki :) miłego wieczorku.[/quote]Oczywiście że będą :cool3: Za chwilke pomniejszę fotki i jesli żaba nie bedzie protestowac to wrzucę tu ;)

[quote name='Helga_psiaki']witam Figa
trafiłam tu tylko i wyłącznie dzięki Agaci
masz ogromny zwierzyniec:diabloti:
zazdroszczę
i oczywiście cudne fotki
:)[/quote]Cześc Helga :multi: Bardzo nam miło że do nas zawitałaś :multi: Oczywiście zapraszamy częsciej ;)

Posted

Kuba którego dorwałam dziś na ogródku ;)

[IMG]http://img113.imageshack.us/img113/7453/obraz112fw7.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/3821/obraz110wh3.jpg[/IMG]

I Figowa ;)
[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/9438/obraz113iv0.jpg[/IMG]

[IMG]http://img105.imageshack.us/img105/3082/obraz114dl4.jpg[/IMG]

[IMG]http://img230.imageshack.us/img230/5391/obraz115yl4.jpg[/IMG]