Jump to content
Dogomania

Krowa - Figa i koza - Marcel zapraszają do nakrapianej galerii

Recommended Posts

• Replies 17k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ogólnie tooo :roll:
Do dupyyyyyy... dosłownie!
Z kropciastą byliśmy u weta - zaczęła kuleć na obie tylnie nogi. Dochodziło do takich sytuacji, że nie była w stanie o własnych siłach wejść po schodach i wyła :( Po wstaniu z legowiska nagle się przewracała, gdy próbowała biegać po domu było podobnie. To straszny widok, straszna bezradność, nie życzę tego żadnemu właścicielowi czworonoga - patrzeć jak Wasz psiak cierpi, nie móc nic zrobić :(

Dostaliśmy zastrzyk, dziś go powtórzyliśmy, jedziemy non stop na przeciwbólowych...

Mamy przymus ograniczenia ruchu do minimum co graniczy z niemożliwym :roll: Kropciasta na widok którejś ze swych zabawek dostaje szajby i siłą ją trzeba uspokajać, totalny świrus :lol: Gdy wychodzimy na podwórko rwie mi się na smyczy jak wsiór jakiś, no debil :lol:

Najgorsze są wieczory - ryk, wycie przy każdym kroku :( Jeśli leki które mamy nie podziałają to robimy prześwietlenia. I kurcze to już tydzień od wizyty u weta, każdy wieczór wygląda tak samo :(

Do tego w domu są dwa kulasy, bo krowa i... ja. Skręciłam kostkę. Po domu poruszam się skacząc na jednej nodze, w szkole o kulach.
Co nie zmienia jednak faktu, że na powolniutkie spokojne spacerki z kropciastą chodzę i po schodach ją noszę. Boli, ale czy mam inne wyjście? :lol:
Do tego za 2 tyg moja szkoła miała jechać na sztafetę na 2tys m o poziomie wojewódzkim. Miała :lol:

Do tego wysyp kropków znowu :( Danusia siódme poty wylewała i doprowadzła do stanu, w którym mieliśmy 4 dalmaśki w DT, ZERO w schroniskach! Tak nie było jeszcze nigdy. To było tydz temu. W ciągu tego tyg znów mamy wieści o kolejnyc psach, które do schronów ostatnio trafiły, znowu ich liczba przekracza 10... skąd one się biorą? Teraz Danusia jest na dogo pomawiana o handel psami, nosz kur*a :roll: Bo osoby ''poinformowane'' zapragnęły podzielić się swoją wiedzą. Cóż. Fundacji niemieckiej ktoś inteligentny groził, jeszcze dojdzie do tego, że zaprzestaną pomagania nam.
Wytłumaczcie mi to :( Dlaczego nawet dogomaniak dogomaniaka potrafi zniszczyć? :( Przecież to dobro tych psów jest tu priorytetem, nie obrzucanie się mięsem :(

Mam normalnie dość :angryy:

I przy okzaji apeluję...

[SIZE="6"]Zwracam się też z ogromną prośbą !!!

Pomóżcie rozgłosić ten wątek

http://www.dogomania.pl/forum/f28/psiak-wyciagniety-z-wolominskiej-umieralni-potrzebne-leczenie-135184/

Pilnie potrzebujemy pomocy!!

Idźcie z Bogiem,
Amen.

Posted

I to tyle jeśli chodzi o stawonogi :lol:

Reszta to już kropciasta, jej wariacje i bieganie... które teraz zostało jej zabrane :( :shake:

Dobranoc :bye:

Teraz tak patrzę na tego posta powyżej - jak ktoś przebrnie przez całość to stawiam piwo normalnie :evil_lol:

Posted

Cambel&Megi napisał(a):
aaaaaa fantastyczny ten pan biedronka :klacz: :o
Figowy pysiol zresztą też, jak zawsze :loveu::loveu::loveu:

Dziecko moje kochane :loveu: Nie zauważyłam Cię :loveu:
Dziękuję, to jednak całe g*...ie :lol: w porównaniu do np Twoich fotek miszczu :cool3:

Posted

Ojej... biedna Figa :( mocno trzymam za jej zdrówko kciuki! Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybciutko jej przejdzie.

[quote name=':: FiGa ::']Wiesz? Zgodzę się z Tobą [niecodzienne :evil_lol:]. Zrobiłam mu taką ilość fot, że jak następnym razem zobaczy przed ryjkiem aparat to chyba padnie za zawał :diabloti:

Bądź człowiekiem, daj mu już spokój, mało to biedronek na świecie? :evil_lol:

Ale Ty świetne te makra robisz :)

http://i43.tinypic.com/2qa4avr.jpg jej mina mówi jasno co ona sądzi o tych ograniczeniach ;)

[quote name=':: FiGa ::']jak ktoś przebrnie przez całość to stawiam piwo normalnie :evil_lol:

O fajnie, wisisz mi piwo :lol:

Posted

To kiedy na to piwko sie wybieramy?:cool3:

Biedna Figa, wiem co to znaczy bo jak tak mialam z Boulim:shake: tylko takie akcje mielismy na spacerach/ nagle kladl sie i piszczał bo nie mógł wstać:-(strasznie to wygladało, płakałam z bezsilności

Figowa to młoda panna, dużo zdrowia życzymy!!!!!

Posted

http://i43.tinypic.com/x4ra0o.jpg fan-ta-sty-czne :iloveyou:

Dziecko moje kochane :loveu: Nie zauważyłam Cię :loveu:
Dziękuję, to jednak całe g*...ie :lol: w porównaniu do np Twoich fotek miszczu :cool3:
Bo w tej Twojej galerii ciągle posty jak gópie skaczą. :placz:
aj tam...ja nie mam możliwości albo wprawy do makro, pasowałoby mi jeszcze jakieś soczewki kupić, ale i tak wolę lisicę focić :P, a takie biedronki, jak Wasze to siedzieć i podziwiać! :loveu::loveu: no i się pogrążać, że takich nie łumiem zrobić ... :P

Przez post przebrnęłam,
przede wszystkim trzymam kciuki za Figową :kciuki: będzie dobrze
A Ty coś w to swoje łapsko zrobiła?:shake:

Jeżeli chodzi o sytuację z Kropkami .....dla mnie to jakaś paranoja :o:angryy: wydawało mi się, że przynajmniej tu, przy psach w potrzebie nie ma takiej patologii, a jednak .. :/ do cholery, po co tu jakieś konkurowanie....przecież tak jak piszesz, działa się dla dobra psów...........:shake::shake:

Posted

oj biedny Figulec:(
ja z Biśką miałam tez problemy. Suka nagle wstała i kuleje potem wielki ból, pisk.... Koszmar. Ja zaraz w płacz bo wielki wrażliwiec jestem, ale na szczeście szybko z tego wyszła więc trzymam mocno kciuki za was żmijeczki:calus::calus::calus:

+cudowne zdjęcia:loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='agaciaaa']Ojej... biedna Figa mocno trzymam za jej zdrówko kciuki! Mam nadzieję, że to nic poważnego i szybciutko jej przejdzie.

Bądź człowiekiem, daj mu już spokój, mało to biedronek na świecie?

Ale Ty świetne te makra robisz

http://i43.tinypic.com/2qa4avr.jpg jej mina mówi jasno co ona sądzi o tych ograniczeniach

O fajnie, wisisz mi piwo :lol:Te kciuki Wasze zdziałały cuda chyba :loveu:

Ale ja się zakochałam akurat w tym konkretnym biedronku, żadnego innego focić nie chcę :placz:
Dobra dobra, wiem, że to z grzeczności piszesz :evil_lol: Ale i tak Cię kofom :diabloti:

No to pijemy :beerchug:
[quote name='Marta_Ares']To kiedy na to piwko sie wybieramy?

Biedna Figa, wiem co to znaczy bo jak tak mialam z Boulim: tylko takie akcje mielismy na spacerach/ nagle kladl sie i piszczał bo nie mógł wstać:-(strasznie to wygladało, płakałam z bezsilności

Figowa to młoda panna, dużo zdrowia życzymy!!!!!A choćby zaraz :evil_lol: :beerchug:

Wet również był zdziwiony, że taki młodziak ma podobne problemy [zacznijmy od tego, że jej góra 2 lata dawał na początku, jest tu od niedawna i pomaga "naszemu" :diabloti:]

Ja również nie mogłam powstrzymać łez gdy widziałam jak wyje i się przewraca, to straszny widok :placz:

[quote name='Cambel&Megi']http://i43.tinypic.com/x4ra0o.jpg fan-ta-sty-czne

Bo w tej Twojej galerii ciągle posty jak gópie skaczą.
aj tam...ja nie mam możliwości albo wprawy do makro, pasowałoby mi jeszcze jakieś soczewki kupić, ale i tak wolę lisicę focić , a takie biedronki, jak Wasze to siedzieć i podziwiać! :loveu::loveu: no i się pogrążać, że takich nie łumiem zrobić ...

Przez post przebrnęłam,
przede wszystkim trzymam kciuki za Figową :kciuki: będzie dobrze
A Ty coś w to swoje łapsko zrobiła?

Jeżeli chodzi o sytuację z Kropkami .....dla mnie to jakaś paranoja :o:angryy: wydawało mi się, że przynajmniej tu, przy psach w potrzebie nie ma takiej patologii, a jednak .. :/ do cholery, po co tu jakieś konkurowanie....przecież tak jak piszesz, działa się dla dobra psów...........Bo moja galeria jest crazy :loveu::evil_lol:

Bosz, Ty masz cudny aparat, a ja moją imitacją aparatu focić muszę :lol:

Ja grałam w siatkę ;) wyskoczyłam do bloku po czym spadłam na zgiętą nogę... w ryk i bach na ziemię [ryk czyt. siarczyste "ja pie****e :lol:]

[quote name='Sznaucerka-Balbina']oj biedny Figulec
ja z Biśką miałam tez problemy. Suka nagle wstała i kuleje potem wielki ból, pisk.... Koszmar. Ja zaraz w płacz bo wielki wrażliwiec jestem, ale na szczeście szybko z tego wyszła więc trzymam mocno kciuki za was żmijeczki:calus:

+cudowne zdjęcia:loveu::loveu::loveu:O żesz te nasze psióry to nas do grobu sprowadzić chcą :shake: Dzięki ;)

[quote name='Kaja10014']Biedna Figa... Trzymam kciku, aby wyzdrowiała.
Śliczne zdjęciaDzięki i dzięki :)

[quote name='Pianka']Biedna Figunia, jak się dzisiaj czuje?A dziś to już jest o niebo lepiej :) Wstaje ostrożnie, chodzi z lekko sztywną prawą nogą, ale nie utyka już tak znacznie jak jeszcze kilka dni temu to miało miejsce. Wszystko dąży ku lepszemu :multi:

Posted

No, własnie kim jest ten przystojny kropek:cool3:

W te piękne święta
gdy Pan zmartwychwstanie
życzę Ci smacznych jajek na śniadanie,
żółtego kurczaczka, białego zająca
i by te święta, trwały bez końca!

Posted

Dziękujemy pięknie za wspaniałe życzenia :loveu:

Wam również życzymy smacznego jajka, zwariowanego dyngusa i wszystkiego co najlepsze :loveu:

Tajemniczy ktosiek to Desira, sunia na tymczasie ;)

Mam nadzieję, że pomożecie mi z ogłaszaniem jej w naszych okolicach ;)