Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękujemy za ogłoszenia. W środę powinno ukazać się również ogłoszenie w lokalnej prasie.
W ogłoszeniach proponuję zamieszczać również mój nr. telefonu: 600 870 225.
Zastanawiam się też jaką lokalizację podawać. Może ogólnie - mazowieckie (aktualnie przebywają 70km. od Wawy).
Zwykle też zamieszczamy info, że po uzgodnieniu możliwa jest pomoc w transporcie (bierzemy to na siebie - oczywiście po wcześniejszym sprawdzeniu domku).
Jeśli przez jakiś czas nie będzie odzewu, zrobimy im Allegro wyróżnione.
Wybiegając nieco wprzód zastanawiamy się nad tym, jak pokierować potencjalnymi adopcjami, tak aby nie dopuścić do sytuacji kiedy pozostaje jeden maluch.
Cudownie byłoby, gdyby dwa ostatnie wyadoptować jednocześnie (można nieco opóźnić jedną z adopcji), ew. gdyby dwa szczeniorki trafiły do jednego domu...

• Replies 99
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

recuanzs napisał(a):
Dziś też cisza w telefonie :( Trzeba bardziej pomęczyć znajomych i znajomych znajomych.

Nie, spoko, to ten czas, ludzie na wyjazdach, zalatani.... nie tylko te szczeniaki maja zastoj, ja swojej nawet nie wystawialam teraz, wystawie po 1 listopada...

Posted

Poniżej link do filmiku z maluszkami.
http://www.youtube.com/watch?v=CnmyNPkyXVg

Nazbierało się tego troszkę, ponieważ jest to zlepek ujęć zarejestrowanych w ciągu kilku dni. Chodziło mi o pokazanie przemiany jaką w ciągu tego okresu przeszły psiaki.
Jak widać, obecnie są już całkiem swobodne. Nasza Benia matkuje im przy każdej nadarzającej się okazji. Kiedy usłyszy niepokojące odgłosy (pisk czy też powarkiwanie w czasie zabawy), natychmiast sprawdza, czy aby malcom nie dzieje się krzywda. Bawi się z nimi i uczy odpowiednich zachowań.
Psiaki mają niesamowity apetyt. Rzucają się na jedzenia tak, jakby nie jadły kilka dni.
Pogoda dopisuje, więc sporo czasu spędzają na posesji. Kiedy się zmęczą zabawą, same chętnie wchodzą do budy i zagrzebują się w ciepłe posłanie.
Jutro zmontuję krótszą wersję filmu, do którego link można będzie zamieścić w ogłoszeniach.

Posted

Na małe psie i duże ludzkie smuteczki mam dobrą wiadomość - Kama będzie miała DS, wraca pod Warszawę. Przewozimy ją w czwartek. Domku nie widziałam i jestem tylko po rozmowie z Panem, ale rozeznam jak zawiozę malutką. Czy macie jakiś wzór umowy adopcyjnej?
W ten sposób z 7 szczeniaczków zostają tylko (aż ... ???) dwa na DT u Gallegro. Jak widzimy, taki DT to skarb :bigcool:.

Posted

Wejdź w kontakt z Pauliną. To chyba ona robiła ogłoszenia.
Allegro już jest.

Jutro wczesnym popołudniem zawożę Kamcię do Sulejówka, skąd Recuanzs przetransportuje ją do nowego domu w Ząbkach.
Mam nadzieję, że pozytywne wrażenie, odniesione z rozmowy tel., będzie korespondować ze stanem faktycznym...
Umowa jest taka, że w razie najmniejszych wątpliwości, Kama wraca do nas.

>Recuanzs, wzór umowy adopcyjnej znajdziesz w necie (chyba nawet na dogo).
Jeśli będziesz mieć problem, sam postaram się poszukać. Mam tylko papierową, ale nie mam skanera. No chyba, że jutro przywiozę ją razem z Kamą (jeśli mnie pamięć nie zawiedzie :roll:).

Posted

gallegro napisał(a):
Wejdź w kontakt z Pauliną. To chyba ona robiła ogłoszenia.
Allegro już jest.

Jutro wczesnym popołudniem zawożę Kamcię do Sulejówka, skąd Recuanzs przetransportuje ją do nowego domu w Ząbkach.
Mam nadzieję, że pozytywne wrażenie, odniesione z rozmowy tel., będzie korespondować ze stanem faktycznym...
Umowa jest taka, że w razie najmniejszych wątpliwości, Kama wraca do nas.

>Recuanzs, wzór umowy adopcyjnej znajdziesz w necie (chyba nawet na dogo).
Jeśli będziesz mieć problem, sam postaram się poszukać. Mam tylko papierową, ale nie mam skanera. No chyba, że jutro przywiozę ją razem z Kamą (jeśli mnie pamięć nie zawiedzie :roll:).

Tak, ja robilam ogloszenia i DarkWater robila allegro...
Umowe adopcyjna mam ja, jesli trzeba wysle... Juz wysylam :) mailem do Pani Mirki (ten nick taaaaki trudny :) )

Posted

recuanzs to sznaucer pisany wspak (od tyłu). Dlatego sznaucer, bo to mój prywatny pies. Nie tymczasowy, nie na leczeniu, po prostu jeden ze stałych domowników. Paulino, nie Paniuj mi :bye: proszę. Łatwiej nam współpracować bez "panowania" sobie nawzajem. :cool3:

Posted

Kamcia-Suzi od czwartku jest już we własnym domku w Ząbkach.

Będzie mieszkać w domu, a do dyspozycji będzie miała ogrodzony ogród i 2 budki-zimową i letnią z ganeczkiem i widokiem na niebo, ponieważ budka ma przezroczysty dach. Gdy będzie starsza, sama wybierze, gdzie woli spać-w domku czy w budce.

Państwo mieli sunię, która 4 lata temu odeszła za TM...

Kamcia pierwszego dnia była lekko przestraszona i smutna, tęskniła za rodzeństwem. Dziś już bryka wesoło.

Więcej napisze recuanzs:p.

Zostały nam więc jeszcze Fafik i Wika. Kto chce ślicznego i grzecznego szczeniorka? Ciotki, szybko, zamawiać, bo towaru zabraknie :evil_lol:

Posted

Nie było mnie, bo rodzina zajęła mnie na dłuższą chwilę, ale wiedziałam, że szczeniorki są w dobrych rękach Gallegro :angel: Z domku Kamy od soboty nie mam wieści, ale może właściciele nie są wylewni :cool3: ? Poczekam do weekendu.
Sylwia K, jeśli możesz, to poprosimy o ogłoszenia. Zdjęcia i szczegóły wyślę Ci na pw. Z góry dzięki za pomoc :multi:.

Posted

Gallegro, duże dzięki za filmowe wieści :modla: Tyle radości w takich maluszkach !!! A ktoś je wyrzucił by znalazły śmierć. Użycie słowa "zezwierzęcenie" jest obrazą dla zwierząt :angryy: :angryy: :angryy: