magdyska25 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='lilk_a'] grube futro dobra rzecz , powinno też izolować od gorąca :) [/QUOTE] chyba ona co innego myśli ;) dzisiaj u nas 22 st. a sucz już z domu wyjść nie chciała. Ładna pogoda a wywrotowiec leży w chałupie. Co do kleszczy- masakra. Moje zabezpieczyłam jakiś tydzień temu...mam nadzieję, że nic nie złapią- chodzimy na spacery do lasu. Quote
lilk_a Posted April 17, 2013 Author Posted April 17, 2013 [FONT=Georgia][I][URL="http://www.lilka.grabalski.gre.pl/sami2012.xls"][SIZE=5][B]Arkusz[/B][/SIZE][/URL][/I][/FONT] z aktualnym na dzisiaj rozliczeniem dzisiaj naprawdę ciepło Quote
magdyska25 Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 kurczaki nie zapłaciłam jeszcze za IV? czy ślepa jestem? Quote
paula_t Posted April 17, 2013 Posted April 17, 2013 [quote name='magdyska25']chyba ona co innego myśli ;) dzisiaj u nas 22 st. a sucz już z domu wyjść nie chciała. Ładna pogoda a wywrotowiec leży w chałupie. Co do kleszczy- masakra. Moje zabezpieczyłam jakiś tydzień temu...mam nadzieję, że nic nie złapią- chodzimy na spacery do lasu.[/QUOTE] Właśnie czytam cały czas o tym, że jest "atak" kleszczy, a u mnie ani widu, ani słychu:shake: Chodzimy do parku, jeździmy na wycieczki za miasto i nic się nie przypałętało, od znajomych psiarzy też nic nie słyszałam, żeby jakiś psiak złapał. Myślicie, że już zabezpieczać psiura? Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='magdyska25']kurczaki nie zapłaciłam jeszcze za IV? czy ślepa jestem?[/QUOTE]zapłaciłaś , wrzuciłam najnowsze , nie wiem dlaczego nie wrzuciło mi się poprzednio na serwer , teraz jest , najnowsze , sprawdzałam , przepraszam :) Quote
jola_li Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='paula_t']Właśnie czytam cały czas o tym, że jest "atak" kleszczy, a u mnie ani widu, ani słychu:shake: Chodzimy do parku, jeździmy na wycieczki za miasto i nic się nie przypałętało, od znajomych psiarzy też nic nie słyszałam, żeby jakiś psiak złapał. Myślicie, że już zabezpieczać psiura?[/QUOTE] Kleszcze nie występują równomiernie w całej Polsce - jest różnie w różnych rejonach, w różnych okresach, więc spróbuj się rozeznać jak jest u Ciebie i zadecyduj. Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [IMG]http://www.miedzyrzecz.biz/archiwum/2008/wrzesien_8/uwaga-kleszcze/mapka-big.jpg[/IMG] mapka jest z 2010 roku , to się lekko zmienia z roku na rok , ale jakieś pojęcie daje o występowaniu kleszczy w Polsce Quote
jola_li Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 Bywam od wielu lat na Mazurach i mogę powiedzieć, że są bardzo różne lata - czasami jest kleszczy niewiele, a było tak, że po powrocie z malinobrania znalazłam na sobie 9. Mało tego - jeden sezon też nie jest jednakowy przez cały czas. Quote
Maciek777 Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 U nas też raczej kleszczy brak. Przynajmniej nie widać ich:roll: Kilka filmików z Samim dzisiaj powstało. Jeszcze coś jutro się nakręci, całość przebierze i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie się nadawało:) Quote
lilk_a Posted April 18, 2013 Author Posted April 18, 2013 [quote name='Maciek777']U nas też raczej kleszczy brak. Przynajmniej nie widać ich:roll: Kilka filmików z Samim dzisiaj powstało. Jeszcze coś jutro się nakręci, całość przebierze i zobaczymy co z tego wszystkiego będzie się nadawało:)[/QUOTE] Maćku , wyślij mi wszystko , ja powycinam ;) Quote
paula_t Posted April 18, 2013 Posted April 18, 2013 [quote name='jola_li']Kleszcze nie występują równomiernie w całej Polsce - jest różnie w różnych rejonach, w różnych okresach, więc spróbuj się rozeznać jak jest u Ciebie i zadecyduj.[/QUOTE] Sama sobie dzisiaj odpowiedziałam na pytanie- znalazłam kleszcza:roll: Polecieliśmy szybko do weta, bo był w takim miejscu, że sama nie dałabym rady wyciągnąć i przy okazji się psiknęliśmy :) Quote
Maciek777 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 [quote name='lilk_a']Maćku , wyślij mi wszystko , ja powycinam ;)[/QUOTE] Świetny żart;) Sam nawet nie wiem jak to wyszło bo jeszcze nie oglądałem:roll: [quote name='paula_t']Sama sobie dzisiaj odpowiedziałam na pytanie- znalazłam kleszcza:roll: Polecieliśmy szybko do weta, bo był w takim miejscu, że sama nie dałabym rady wyciągnąć i przy okazji się psiknęliśmy :)[/QUOTE] Nie strasz bo moje jeszcze nie zabezpieczone:shake: Quote
Maciek777 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 Filmy już przesłane:) Choć Sami wyraźnie zaniepokojony faktem, że ktoś się tak kręcił wokół niego z czymś w rękach:roll: Quote
lilk_a Posted April 19, 2013 Author Posted April 19, 2013 [quote name='Maciek777']Filmy już przesłane:) Choć Sami wyraźnie zaniepokojony faktem, że ktoś się tak kręcił wokół niego z czymś w rękach:roll:[/QUOTE] to ja je tu wstawię :) i zaczynam myśleć nad złożeniem czegoś dłuższego razem ze zdjęciami i historią Samiego [video=youtube;Z8Qrsu7ZDGc]http://www.youtube.com/watch?v=Z8Qrsu7ZDGc&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;TtYQJ5SKbCo]http://www.youtube.com/watch?v=TtYQJ5SKbCo&feature=youtu.be[/video] [video=youtube;nh_-sYi-fBc]http://www.youtube.com/watch?v=nh_-sYi-fBc&feature=youtu.be[/video] Quote
magdyska25 Posted April 19, 2013 Posted April 19, 2013 fajnie, że nie ucieka :) [I]Lilka- no coż Ty! nie ma za co.[/I] Quote
Maciek777 Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 I macie porównanie wielkości Samiego z Meggi:) A i Hera, jego obecna współlokatorka, się pojawiła;) Niestety przerobione na malutką rozdzielczość żeby się w mailu zmieściło:roll: Quote
jola_li Posted April 20, 2013 Posted April 20, 2013 Cytat z wątku dzisiaj złapanej suczki, która mieszkała w lesie: "Dziewczyna pobiegła za nimi i po chwili Gabi dała się chwycić. Była przerażona. W samochodzie była jak sparaliżowana. U weterynarzy Ania zaczęła jej usuwać [B]kleszcze (na samej głowie ok. 30)[/B]" Tak myślę, że Samsungowi przydałyby regularne kilkuminutowe sesje głaskania zakończone "prezentem" do pysia. Może za czas jakiś polubiłby dotyk. Quote
lilk_a Posted April 21, 2013 Author Posted April 21, 2013 Maćku , czy ja mogę wrzucić te filmiki na fb na wydarzenie Samiego ? tak sobie patrzę na ten filmik co Sami siedzi i Asia do niego się pomału zbliża a on w pewnym momencie wstaje jakbym widziała swoją Fiskę , ona na 10 razy myślę że 5-7 razy zrobiła by to samo co Sami , nie mówiąc już o tym że nie dała by się tak głaskać jak daje się głaskać Sami od głowy do końca szyi to nasz Figulec niedotykalski jest niestety ..... teoretycznie mi to nie przeszkadza , taka jest i już ,co nie znaczy że nie lubi się pomiziać ;) choć niejednokrotnie mam wrażenie że amstafa miała w rodzinie: klepanie po boku , po pupie , to lubi , przeciągać się sznurem uwielbia ... takie powiedziałabym "końskie pieszczoty" raczej ale spać to już jak ksieżniczka , na podusi , przykryta kołderką ;) Quote
Maciek777 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 [quote name='jola_li']Cytat z wątku dzisiaj złapanej suczki, która mieszkała w lesie: "Dziewczyna pobiegła za nimi i po chwili Gabi dała się chwycić. Była przerażona. W samochodzie była jak sparaliżowana. U weterynarzy Ania zaczęła jej usuwać [B]kleszcze (na samej głowie ok. 30)[/B]"[/QUOTE] :-o [quote name='jola_li']Tak myślę, że Samsungowi przydałyby regularne kilkuminutowe sesje głaskania zakończone "prezentem" do pysia. Może za czas jakiś polubiłby dotyk.[/QUOTE] Tylko on ani myśli brać z ręki:roll: [quote name='lilk_a']Maćku , czy ja mogę wrzucić te filmiki na fb na wydarzenie Samiego ? tak sobie patrzę na ten filmik co Sami siedzi i Asia do niego się pomału zbliża a on w pewnym momencie wstaje jakbym widziała swoją Fiskę , ona na 10 razy myślę że 5-7 razy zrobiła by to samo co Sami , nie mówiąc już o tym że nie dała by się tak głaskać jak daje się głaskać Sami od głowy do końca szyi to nasz Figulec niedotykalski jest niestety ..... teoretycznie mi to nie przeszkadza , taka jest i już ,co nie znaczy że nie lubi się pomiziać ;) choć niejednokrotnie mam wrażenie że amstafa miała w rodzinie: klepanie po boku , po pupie , to lubi , przeciągać się sznurem uwielbia ... takie powiedziałabym "końskie pieszczoty" raczej ale spać to już jak ksieżniczka , na podusi , przykryta kołderką ;)[/QUOTE] Jasne, wrzucaj:) Stąd Twoje doświadczenie w sprawie Samiego:) Też macie wrażenie, że jak tylko zrobiło się ciepło to nie ma ludzi na dogo, jakby wakacje były? I fotki:) [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img41/781/dsc0721i.jpg[/IMG][/IMG] [IMG][IMG]http://imageshack.us/a/img835/4185/dsc0727k.jpg[/IMG][/IMG] Quote
lilk_a Posted April 23, 2013 Author Posted April 23, 2013 słoneczko , to ciągnie na zewnątrz :) u nas psy cały dzień na dworze , wracają wieczorem zmęczone maksymalnie , kondycji jeszcze żadnej :) Kredka jest bardzo szczekliwa , to chyba domena terierów , którego ma w sobie chyba najwięcej , Batek nie chce zostać w tyle , też szczeka a Figulec przyłącza się do awantury na końcu i harmider na całego :) Sami wygląda pięknie :) aha i najważniejsze .... [U][B]Zaczynamy szukać chętnych na 30 zł /mc[/B][/U] tyle nam brakuje do pełnych deklaracji na Ma6dę już nie liczę , nie odpisuje na moje maile , nawet z informacją że rezygnuje , i "odpadła" eloonia razem 30 zł szukajcie ;) Quote
magdyska25 Posted April 23, 2013 Posted April 23, 2013 może nie wakacje ale jakoś więcej pracy się zrobiło ;) postaram się wpłacać co miesiąc więcej kaski. Quote
lilk_a Posted April 26, 2013 Author Posted April 26, 2013 (edited) nie wiem dlaczego , ale zawsze jak widzę tą dwójkę w akcji przypomina mi się czeska bajka o dwóch psach , początkowo kojarzyły mi się imiona Pat i Patafil , ale to nie były psy .... czeska bajka o dwóch psach to " Psi żywot " , a psy to Staflik i Spagetka spolszczone na Szczudlik i Bagietka ... w naszej domowej wersji to Szczudliczka i Bagietek :D [IMG]http://www.lilka.grabalski.gre.pl/pat i patafil.jpg[/IMG] pozdrawiamy ;) Edited April 26, 2013 by lilk_a Quote
magdyska25 Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 ale masz piękne (i okrąglutkie ;) ) psiska. ja jak widzę moją "młodszą dwójkę" to przypomina mi się bajka o dwóch, niezbyt mądrych psach :evil_lol: Quote
lilk_a Posted April 27, 2013 Author Posted April 27, 2013 okrągłe troszeczkę są ;) ale pięknie chudną .... prawie w oczach ;) no niestety , zimę prawie przesypiają więc przybierają ciała :) Quote
Maciek777 Posted April 28, 2013 Posted April 28, 2013 [quote name='magdyska25']może nie wakacje ale jakoś więcej pracy się zrobiło ;) [/QUOTE] Coś w tym jest:) [quote name='magdyska25']ale masz piękne (i okrąglutkie ;) ) psiska.[/QUOTE] Zgadzam się;) [quote name='magdyska25']ja jak widzę moją "młodszą dwójkę" to przypomina mi się bajka o dwóch, niezbyt mądrych psach :evil_lol:[/QUOTE] Wychowałem się na tej bajce:D U Samiego wszystko dobrze. Miał ostatnio taki swój kryzys zaufania, ale minęło mu i znowu jest dobrze:) Quote
Recommended Posts