Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 284
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

gdyby takiego powodu szukano już byłby uśpiony, w innych kojcach są po trzy psy, a z innymi psami nie można go umieścić, bo atakuje, w schroniskowej ciasnocie mały metraż to dla niego dodatkowy stres i rzuca się nawet na suki. Zagryzł jorka, pogryzł Astona tak, że miał łapę w gipsie, a potem rzucił się Herze do gardła. Nie trzeba szukać powodu do uśpienia... Mnie bardzo martwi to, że jeśli przyjdzie po niego jakiś drech to go dostanie, bo miejsca w schronisku jest naprawdę mało, a oba amstaffy zajmują boksy w pojedynkę. Jest ogromne przepełnienie, żeby nie usypiać psów schronisko nawiązuje współpracę z hotelikami dla psów. Pepe jest już po kastracji, szuka odpowiedzialnego domu ale gdzie taki znaleźć...

Posted

Tak to wszystko prawda,poprosiłam Fundację AST o pomoc,oni sami maja duzo psów w hotelikach,obiecali,ze umieszczą psiaki na forum fundacji...Marko natomiast poturbował suczkę rezydentkę Perełkę...p.Marek,,pracownik schroniska ,który rozdzielał psiaki jest do poniedziałku na zwolnieniu..cały obolały.

Posted

Dziewczyny dostałam bardzo poważne zapytanie w sprawie naszego Pepe.Pan z okolic Mławy,zna rasę,zajmuje się psami od 1991r.Potrzebuje psa do biegania przy rowerze.W tej chwili w domu jest jeden pies suka rasy amstaff około11 letnia.Suńka nie może już biegać przy rowerze,jest zbyt stara i słaba,ostatnio zaczęła chorować.Pan zgadza się na wizytę przedadopcyjną i kastarcję psa.Pies będzie w kojcu ale w ocieplanej budzie.Pan nie trzyma psów w domu,jak jest zimno psiaki mogą być w kotłowni.W domu jest także kot.Kiedyś w domu były zawsze 2 albo 3 psy tej rasy,teraz pan chce psa tylko rekreacyjnie.Powiedzcie,co o tym sądzicie. Wysłałam wątek,pan wie,że Pepe nie lubi innych zwierząt.Teren wokół domu ogrodzony.

Posted

agaga21 napisał(a):
http://foto3.m.onet.pl/_m/4e0c1625b5c4f0485a8a28e48a1a2b47,10,19,0.jpg
nie da się go do wyższego kojca przenieść???? przecież dojdzie do tragedii jak on wyskoczy i dorwie innego psa! i to wcale nie będzie jego wina.

Dzisiaj byłam w schronisku, Pepe został przeniesiony do boksu adopcyjnego, z którego nie będzie mu się łatwo wydostać, buda stoi na środku boksu. Marko jest w boksie kawrantanny, zadaszonym, też się nie wydostanie.

Przepraszam za jakość zdjęcia, pogoda do bani, a zrobiłam bez lampy

Zapraszamy na wątek MARKO

http://www.dogomania.pl/threads/196526-Marko-czarny-amstaff?p=15743184#post15743184

Posted

ja jestem przeciwna wydawaniu amstaffów do kojca czy na łańcuch. to nie są psy do budy. on teraz mieszka w budzie więc jego warunki zbytnio by się nie poprawiły a zamknęło by mu to drogę do normalnego domu.

Posted

Romka napisał(a):
Dziewczyny dostałam bardzo poważne zapytanie w sprawie naszego Pepe.Pan z okolic Mławy,zna rasę,zajmuje się psami od 1991r.Potrzebuje psa do biegania przy rowerze.W tej chwili w domu jest jeden pies suka rasy amstaff około11 letnia.Suńka nie może już biegać przy rowerze,jest zbyt stara i słaba,ostatnio zaczęła chorować.Pan zgadza się na wizytę przedadopcyjną i kastarcję psa.Pies będzie w kojcu ale w ocieplanej budzie.Pan nie trzyma psów w domu,jak jest zimno psiaki mogą być w kotłowni.W domu jest także kot.Kiedyś w domu były zawsze 2 albo 3 psy tej rasy,teraz pan chce psa tylko rekreacyjnie.Powiedzcie,co o tym sądzicie. Wysłałam wątek,pan wie,że Pepe nie lubi innych zwierząt.Teren wokół domu ogrodzony.

Rekreacyjnie to on sobie może kajak kupić, albo domek letniskowy, a nie adoptować psa. :angryy:

Jak może być najważniejszą motywacją w kupnie/adopcji psa chęć jeżdżenia z psem przy rowerze???

O budzie i kojcu to już nawet nie wspomnę... :shake:
Amstaffy nie nadają się do życia w kojcu, w budzie - to psy wyjątkowo proludzkie, muszą być PRZY CZŁOWIEKU, nie obok człowieka, inaczej "głupieją", "dziczeją", jak to określiła moja znajoma behawiorystka i szkoleniowiec bullowatych.

Posted

Znów dzwonił ktoś w sprawie Pepe,ale nie podobali mi się ludzie...nie przeszkadza im,że pies jest agresywny do zwierząt i nie chcą psa po kastracji...

Posted

A dziś miałam bardzo fajne zapytanie o Pepe,czekam na rozwój sytuacji,pan miał juz psy tej rasy...mam nadzieję,ze ktos wreszcie da psiakowi dom...

Posted

Szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Damasławku koło Wągrowca,niedaleko Poznania...dom na wsi ,pies były w domu,tylko na czas nieobecności pana w pracy w kojcu,w domu 16 -letnia suka kaukaza,bardzo schorowana,która nie miałaby styczności z Pepe,pan miał już psiaki tej rasy,wszystkie umierały w wieku szczenięcym,jak mi powiedział pan były z pseudohodowli.Pan podaje się za miłośnika rasy.Dom trzeba bardzo dokładnie sprawdzić...pan czyta wątek Pepe...Jest to jedyny w miarę sensowny telefon w sprawie Pepe,musimy spróbować...

Posted

Romka napisał(a):
Szukamy kogoś do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Damasławku koło Wągrowca,niedaleko Poznania...dom na wsi ,pies były w domu,tylko na czas nieobecności pana w pracy w kojcu,w domu 16 -letnia suka kaukaza,bardzo schorowana,która nie miałaby styczności z Pepe,pan miał już psiaki tej rasy,wszystkie umierały w wieku szczenięcym,jak mi powiedział pan były z pseudohodowli.Pan podaje się za miłośnika rasy.Dom trzeba bardzo dokładnie sprawdzić...pan czyta wątek Pepe...Jest to jedyny w miarę sensowny telefon w sprawie Pepe,musimy spróbować...

ania z poznania tylko nie wiadomo czy jest w Polsce.

Posted

baster i lusi napisał(a):
ania z poznania tylko nie wiadomo czy jest w Polsce.

Właśnie przed chwilą wysłałam do niej prośbę zanim przeczytałam Twój post...dziękuję...czekam na odpowiedż.