Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mysia_']a dni mijają... i Pakuś coraz starszy :-([/quote]

Witam, nowa jestem na forum, więc nie wiem czy czegoś źle nie robię z tym cytowaniem i odpowiadaniem - jeśli tak, sorry, proszę o taryfę ulgową na początek.

Ad rem - robię prywatę Pakusiowi.
Rozsyłam link na niego moim znajomym z woj. lubelskiego i namawiam na niego - więc nie zdziwcie się, jesli ktoś z tego województwa się odezwie w jego sprawie, może tam u Was "się opatrzył", bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, że do tej pory nie ma domu. Może się uda dobrego człowieka przez duże "C" dla niego znaleźć.
Gdyby nie zwierzęce przepełnienie w mojej rodzinie, wzięłabym go w jednej chwili (mamy w sumie na stanie .... 17 zwierząt ...)
pozdrawiam, Ewa

Posted

Super Ewciu ze tu jestes:roll:mam nadzieje,ze przyniesiesz szczescie pakusiowi:cool3:na tym forum nie gra rola jak daleko psiak mialby jechac-wszystko jest do zrobienia byle by znalazl sie tylko dobry,kochajacy dom!:cool3:

Posted

Na razie cisza, ale jestem dobrej myśli. Póki co reakcją są łzy... Może coś z tej mojej lokalnej akcji efektywnego i dobrego będzie.
Problemem jest to, że dobre domy - mają już psy i najczęściej inne zwierzęta w liczbie często przekraczającej krytyczną, a do tych, którzy nie mają - mam średnie zaufanie z uwagi na brak doświadczenia w postępowaniu ze zwierzętami i usilne "uczłowieczanie" ich reakcji (w stylu: "jak to nie rozumie? Przecież musi rozumieć!").
Czekam cierpliwie. Nic na siłę.

Posted

[quote name='E-S']Witam, nowa jestem na forum, więc nie wiem czy czegoś źle nie robię z tym cytowaniem i odpowiadaniem - jeśli tak, sorry, proszę o taryfę ulgową na początek.

Ad rem - robię prywatę Pakusiowi.
Rozsyłam link na niego moim znajomym z woj. lubelskiego i namawiam na niego - więc nie zdziwcie się, jesli ktoś z tego województwa się odezwie w jego sprawie, może tam u Was "się opatrzył", bo nie wiem jak inaczej to wytłumaczyć, że do tej pory nie ma domu. Może się uda dobrego człowieka przez duże "C" dla niego znaleźć.
Gdyby nie zwierzęce przepełnienie w mojej rodzinie, wzięłabym go w jednej chwili (mamy w sumie na stanie .... 17 zwierząt ...)
pozdrawiam, Ewa[/quote]

Witamyserdecznie nową forumowiczkę i bardzo się cieszymy, że działasz, w tej sprawie każda pomoc jest ważna:loveu:

Posted

[quote name='Martusia7']Witamyserdecznie nową forumowiczkę i bardzo się cieszymy, że działasz, w tej sprawie każda pomoc jest ważna:loveu:[/quote]

P.S Z tym cytowaniem robisz ok.

Przepraszam za te dwa posty, zamiast edytuj dałam cytuj

Posted

Odpowiem i przy okazji podbiję na dobranoc wyjątkowo dzielnego psa, który nie rezygnuje z walki o dom i swojego człowieka, nie zniechęca się, trenuje, ćwiczy, stara się ze wszystkich sił, od tylu lat i ... nadal czeka.
Kurcze co z tego, że szukam mu domu prawie na 2-gim końcu Polski (gdzie też mamy swoje psie "bidulce") - skoro póki co - to zamiast mnie spytać kiedy po niego jedziemy - wszyscy wzruszają się tylko i ryczą ?.

Kazałam im pokazywać Pakusia ich znajomym, którzy są dobrzy dla zwierząt i mieliby warunki, aby wziąć psa.
Nie pokazują bo chcieliby sami go wziąć, tylko nie teraz bo (i tu cała litania powodów). Paranoja. Ale też się nie zniechęcam, szukam dalej, nie będę gorsza od Pakusia.