Jump to content
Dogomania

Doberman Kamelek - Niestety nasz kochany odszedł za TM, lecz w swoim DS! ;( [*]

Recommended Posts

Posted

[FONT=Georgia]Doberman - KAMEL w tragicznym stanie![/FONT]
[FONT=Georgia]Ten psiak trafił do schroniska dwa tygodnie temu, nie miał wtedy żadnych ran a teraz![/FONT]
[FONT=Georgia]To jest wrak psa ma liczne zadrapania, głębokie dziury w ciele oraz rozciętą łapę![/FONT]
[FONT=Georgia]Lecz, nie ma w nim agresji, bez problemu dał się złapać, łagodny ładnie chodzi na smyczy, bez problemu daje się dotykać![/FONT]
[FONT=Georgia]Jest przeganiany przez psy i gryziony (znajduje sie na jednym wybiegu z około 200 innymi psami)![/FONT]
[FONT=Georgia]Gdy, go dziś zobaczyłam serce mi stanęło, jego przerażone oczy ciało całe poranione![/FONT]
[FONT=Georgia]Ten smutek i ta nadzieja w oczach tego psa![/FONT]
[FONT=Georgia]Jest w krytycznym stanie, a w warunkach schroniskowych nie dojdzie do zdrowia.[/FONT]
[FONT=Georgia]To samiec, raczej w starszym wieku.[/FONT]

[FONT=Georgia]Potrzebna jest wasza POMOC, inaczej marnie to widzę![/FONT]
[FONT=Georgia]Musimy go wyciągnąć stamtąd![/FONT]

[FONT=Georgia]Dzięki szybkiej Pomocy oris i "Nadziei Dobermana" psiaka zabrano ze schronu 11.10.2010r miał trafić do Hotelu koło Szamotuł, lecz osoba która go tam zawoziła go zaadoptowała :loveu:.[/FONT]
[FONT=Georgia]Piesio jest w tragicznym stanie, pogryziony chyba wszędzie łącznie z jajkami zaropiały świsty w płucach i temperatura, następnie kastracja, lecz potrzebne jest wsparcie finansowe![/FONT]

Był szczęśliwy w domu, lecz jego stan się pogorszył dnia 5 listopada przeszedł dwa ataki drgawek i w nocy odszedł od nas

• :placz::placz::placz::placz::placz:

Baner:

To on :-(:-(

• Replies 68
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

znam to schronisko i wiem jakie tam sa warunki, ale sa tam tez boksy, dlaczego go nie oddzielą, dobek nie będzie salta i patrzył jak inny pies sie "jeżą"

Posted

[quote name='Klementynkaa']jesoo, przecież on jest w strasznym stanie... dziewczyny mamy go gdzie dac?[/QUOTE]

Dać go gdzieś, w jakim sensie ?

Najlepszy był by dla niego DT, lecz wiem że znalezienie takiego tymczasu nie będzie łatwe :(

Posted

W schronie był u weta dostał chyba jakieś zastrzyki przeciwbólowe.
    Lecz, nie możemy pozwolić sobie na profesjonalną opiekę weta (jeśli ktoś chce wytłumaczę na PW)
    Moim zdaniem najlepiej by było uzbierać na Hoteli, bo znam doskonale schron (wolontariuszka jestem tam od 6lat)i nie jestem możliwe żeby psiak doszedł do siebie.
    Napiszę w pierwszym wątku że zbieramy deklaracje na Hotelik, lecz ja jestem niepełnoletnia i nie mam konta żeby zbierać pieniądze na Hotelik.
    Mam nadzieje że z waszą pomocą uda się nam go z stamtąd wyciągnąć, niedługo też przyjdą mrozy a wiem jakie dobki są delikatne.

Posted

skoro jest tam taki świetny wet to dlaczego te rany nie zostały czymś odkażone, sam zastrzyk przeciwbólowy to chyba troszkę za mało??
    za chwile to wszystko bedzie ropiało,

Posted

[quote name='Klementynkaa']Tola^^ właśnie o DT lub hoteliku myślałam w sensie "dać" tylko to nie takie proste...

Wiem że to nie takie proste... :shake:
    Jeszcze że on ma takie rany i będzie potrzebna opieka weta.