Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Niestety znowu nieodpowiedzialny wlaściciel a raczej właścicielka rozmnaża psiaki:angryy: W dniu 5.10.2010 malutka i do tego młodziutka sunia oszczeniła się w sumie ma 7 maluszków. Mamusia rasy pekinczyk tatuś mały rudy kundel. Z tego co mi wiadomo są 4 sunie i 3 pieski. Jak tylko się urodziły zostaly skazane na schronisko we Wrocławiu, nie wiem jak długo zamierza je trzymac, podejrzewam, ze szybko się ich pozbędzie. Do adopcji będzie 6 psiaków, jeden jest już zarezerwowany przezemnie:lol:. psiaki z cala pewnoscia nie bedą zaszczepione , jutro zadzwonie do dr.Raka z Wroclawskiego schroniska i sie dopytam ile to bedzie kosztowało i postaram sie sama sprawe załatwic, może po starej znajomosci uda sie cos taniej. Mysle tez na odebraniu suni od tej panienki u której jest wtej chwili, bo jestem pewna, ze przy nastepnej cieczce sunia znowu bedzie miała maluszki a ona ma dopiero 7 miesięcy:angryy:.Cioteczki pomocy:loveu:

Posted

Zdjecia ma mi dostarczyc kolezanka która mnie powiadomiła dopiero wczoraj o tych maluszkach napewno będa, tylko nie wiem jeszcze kiedy bo ta sytuacja jest troche zawiła i za duzo tlumaczenia ale fakt jest faktem psiaki sa i trzeba im pomóc!!!!

Posted

[quote name='monika083']w schronie slepe mioty usypiaja ,
czyli te pieski sa jeszcze u tej kobiety ,tak?[/QUOTE]

Tak z tego co mi wiadomo są u tej panienki, czekam teraz na zdjęcia szczeniaków i chce zabrac matke razem ze szczeniakami tylko nie wiem czy dam rade finanewno bo maluchy, napewno nie będą odrobaczone i zaszczepione:(((Napewno zostana tam 3-4 tygodnie dopóki matka będzie je karmiła to będzie i będą miały co jeśc adalej naprawde niewiem......

Posted

Korenia napisał(a):
I co z maluchami i mamą?

Z maluchami wszystko dobrze , mamusi panna nie odda ale zrobi jej sterylke:lol:. Zdjęcia też są tylko nie mam czasu spotkac się z koleżanką:oops: Wstawie w tygodniu , i tez będe wiedziała czy 1 domek weźmie maluszka, to by zostało 5 do adopcji.
Korenia a tak prywatnie czy moge liczyc na Twoją pomoc bo Ty z Wrocka i ja też:evil_lol:

Posted

Korenia wysłalam zdjęcia na meila:lol: Musisz coś wybrac, niestety tylko takie mi dostarczono:oops: Teraz Twoja kolej:evil_lol:Do dzieła cioteczko:cool3:
Acha do adopcji będzie 5 :evil_lol: a może i 4:lol:

Posted

nanet1002 napisał(a):
Korenia wysłalam zdjęcia na meila:lol: Musisz coś wybrac, niestety tylko takie mi dostarczono:oops: Teraz Twoja kolej:evil_lol:Do dzieła cioteczko:cool3:
Acha do adopcji będzie 5 :evil_lol: a może i 4:lol:

Sama siebie cytuje to dobre, ale okazało się, że maluchów jest 5 a dwa są zarezerwowane już do domków. Jak Korenia wstawi zdjęcia (bo ja nie umiem:oops:) to będzie 1 rudasek i 2 czarnulki(płci narazie nie znam) Ja sama biore w ciemno kasztanka:lol:Korenia gdzie Ty jesteś:razz:

Posted

[quote name='nanet1002']Sama siebie cytuje to dobre, ale okazało się, że maluchów jest 5 a dwa są zarezerwowane już do domków. Jak Korenia wstawi zdjęcia (bo ja nie umiem:oops:) to będzie 1 rudasek i 2 czarnulki(płci narazie nie znam) Ja sama biore w ciemno kasztanka:lol:Korenia gdzie Ty jesteś:razz:

Najpierw byłam na uczelni - 7:30 - 17:00, potem wracałam do domu ;) Byłam mniej więcej o 18:10 :P zjadłam zupe i poszłam spac, bo umieram, jestem chora, a nie mogę opuścić żadnych zajęć :( Teraz uczę się chemii organicznej i otrzymywania acetanilidu :D Do tego jutro pobudka o 5:50 ;(
Wrzucam wszystkie nierozmazane;) ;)

Posted

szlag by trafił tych ludzi!!!!:angryy::angryy::angryy: namnożą, a potem won do schronu albo pod śmietnik!

tu też do wydania 6 szczylków we Wrocławiu, tylko skąd te domy brać?!
http://www.dogomania.pl/threads/193408-6-szczeniak%C3%B3w-na-smoczku-u-mnie-na-DT-.Potrzebne-mleko-podk%C5%82ady-i-starter-.?p=15436408#post15436408

nanet - czy Ci ludzie są w stanie jakieś pieniądze dać na utrzymanie ich w dt??

Posted

[quote name='diuna_wro']szlag by trafił tych ludzi!!!!:angryy::angryy::angryy: namnożą, a potem won do schronu albo pod śmietnik!

tu też do wydania 6 szczylków we Wrocławiu, tylko skąd te domy brać?!
http://www.dogomania.pl/threads/193408-6-szczeniak%C3%B3w-na-smoczku-u-mnie-na-DT-.Potrzebne-mleko-podk%C5%82ady-i-starter-.?p=15436408#post15436408

nanet - czy Ci ludzie są w stanie jakieś pieniądze dać na utrzymanie ich w dt??
Ja tą 3 co zostanie biore do siebie, tylko czekam aż od cyca odejdą:)

Posted

giselle4 napisał(a):
o Bogowie jakie piekne dzieci i rodzice.....
koniecznie trzeba oglaszac,dzieciaki szybko znajda dobre domki...ale rodzice....
im tez trzeba ciapła i miłosci:)

Najwazniejsze są dzieciaki została 3 nie wiem jakiej płci , ja sama biore kasztanka a i czarnulek jeden ma domek, także zostało 2 czarnulki i 1 rudasek z pręgą na grzbiecie. Co do rodziców wiem napewno mamusia będzie miała sterylke co do tatusia to niewiem, ale one razem chowne to dobrze, że mamusia będzie bezpieczna:)Teraz najwżniejsze są maluchy:) zostały3 z tego co wiem chowane razem z dzieckiem, jak trafią do mnie też będą z dziecmi i moją sunią:)Rodzice jak będzie sterylka też będą miały dobrze:) Także teraz maluchy do adopcji....

Posted

skatewujo napisał(a):
Przyjąłbym z chęcią jednego z tych maluchów

Witam nowego dogomaniaka:)
Przyjąc można, ale czy na stałe bo DT one będą miały zapewniony u mnie:)

Posted

Pamiętaj żeby podpisywać umowy adopcyjne z nowymi domkami, spisując nowego właściciela z dowodu osobistego, a najlepiej to pesel, bo numer dowodu się zmienia ;) - jest dużo wzorów w internecie ;)