Lulka Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 ja nie mam pojecia, moze asiaf1 cos wie super, ze w sobote bedzie juz bezpieczny Quote
Andzike Posted October 12, 2010 Posted October 12, 2010 [quote name='Lulka']ja nie mam pojecia, moze asiaf1 cos wie super, ze w sobote bedzie juz bezpieczny[/QUOTE] No ciekawa jestem skąd ta informacja ;) Wysypał mi się transport na sobotę (konkretnie mój samochód, który nie przeszedł przeglądu:angryy: i którego muszę oddać do mechanika..). ale wykombinuję coś innego :) Quote
Andzike Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Koresponduję na temat kudłaczka (ja nazywam go już Szoko;)) z bardzo fajnie zapowiadającym się domkiem z Warszawy. Czy jest szansa sprawdzić ile on waży - Pani szuka raczej pieska do 10kg, a Szoko wydaje mi się większy kurcze... Wkleję Wam fragment maila, same zobaczcie, że zapowiada się niezle... Ja w ogóle marzę aby stworzyć w przyszłości ogólnopolski program, który pomógłby bezdomnym zwierzakom, zarówno w schroniskach, jak i w domach nie zawsze odpowiedzialnych właścicieli… Marley był przybłędą. Kiedy Go wzięłam miał strasznego świerzba i wiele miesięcy trwało leczenie. W efekcie był największym kudłaczem na świecie. Brakuje mi psa w domu i chciałabym dać dom i bezpieczeństwo jakiemuś psiakowi. Wiem, że jestem odpowiednim opiekunem :) Jak tylko mogę stoję na straży dobrego traktowania psów przez właścicieli. Sama nie dopuszczam jakiejkolwiek przemocy jako narzędzia edukacyjnego!!! Skończyłam psychologię i ukierunkowałam się na przeciwdziałanie przemocy w rodzinie. Wiem ile przemoc może wyrządzić szkody w psychice ludzkiej i myślę, że ze zwierzakami jest identycznie. Jestem wielbicielką Cesara Milana i stosuję Jego zasady wychowania psa: spokój i asertywność :) Quote
Lulka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 brzmi super:) mysle ze nie ma wiecej niz 10 kg. a musi byc kudlacz? Quote
Andzike Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Lulka']brzmi super:) mysle ze nie ma wiecej niz 10 kg. a musi byc kudlacz?[/QUOTE] Raczej tak, Pani miała wcześniej kudłacza i lubi tą "rasę" ;) A ja się trochę obawiam, że ona waży jednak więcej, chociaż z drugiej stron nie ma zdjęć z człowiekiem, a na zywo go nie widziałam, więc mogę sobie tylko gdybać.. ;) Ale mam też dom dla suni do 10kg, niekoniecznie kudłatej, ale koniecznie suni... Propozycje na pw poprosze, żeby nie zaśmiecać wątku tych piesków ;) (Marysię z Sochaczewa już oczywiście wysyłam;) ) Quote
Andzike Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Jestem po rozmowach telefonicznych z Asią i z Anią i sprawa wygląda tak: Nie mam samochodu, żeby pojechać po kudłaczka w sobotę - kombinuję jeszcze, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Jakby ktoś miał pomysł jak przewiezc go z Komorowa na Ochotę - będę zobowiązana... Zła jestem na ten samochód okrutnie, jak na złość jest niesprawny wtedy kiedy najbardziej go potrzebuje :angryy: Na chwilę obecną wygląda, że całość kosztów (szczepienia, kastracja itp) jest na Asi, która ma pod swoją opieką jeszcze kilkanaście innych psich bid... Wysupłajcie proszę chociaż po kilka złotych, bo dziewczyna pójdzie z torbami. Skarpeta kudłaczy co nieco się dołoży, ale to nie wystarczy...:roll: Kudłacz jest zjawiskowy, mam nadzieję, że szybko uda mu się znaleźć dom :) Quote
Lulka Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 moze ktos ma cos na bazarek? chetnie wystawię ;-) Quote
Andzike Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 [quote name='Lulka']moze ktos ma cos na bazarek? chetnie wystawię ;-)[/QUOTE] zaraz tu przywołam cioteczkę mshume co się deklarowała, że ma jakieś fanty ;) Quote
Andzike Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='mshume']mam, fanty, mam. kto chce? :)[/QUOTE] No to super :) dziewczyny to dogadajcie się między sobą proszę, moze parę groszy się uzbiera na kudłaczka... Qrczę, martwię się tego drugiego pieska... nadal nie mam transportu dla Szoko... Quote
mshume Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 A na kiedy ten transport potrzebujesz?[quote name='Andzike']No to super :) dziewczyny to dogadajcie się między sobą proszę, moze parę groszy się uzbiera na kudłaczka... Qrczę, martwię się tego drugiego pieska... nadal nie mam transportu dla Szoko...[/QUOTE] Quote
Andzike Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='mshume']A na kiedy ten transport potrzebujesz?[/QUOTE] Sobota, o dowolnej porze - dostosuję się :) Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='mshume']mam, fanty, mam. kto chce? :)[/QUOTE] juz chcieli na jednym watku, mialam robic bazarek... Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 no tak do ciebie paskudna ciotko :mad: pamietam dobrze twoj nick bo czekalam i czekalam na te zdjecia; nie pamietam tylko na jakim watku to bylo; ale zalu nie mam - za duzo czasem do ogarniecia; tylko, ze chcialam jakos pomoc, a ze inaczej nie moglam tylko robiac bazarek no to mi sie wrylo w pamiec... czy to nie byl watek niewidomej lusi u budryska? potem lusia umarla i sie temat skonczyl... Quote
Andzike Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 kakadu napisał(a):no tak do ciebie paskudna ciotko :mad: pamietam dobrze twoj nick bo czekalam i czekalam na te zdjecia; nie pamietam tylko na jakim watku to bylo; ale zalu nie mam - za duzo czasem do ogarniecia; tylko, ze chcialam jakos pomoc, a ze inaczej nie moglam tylko robiac bazarek no to mi sie wrylo w pamiec... Ja wiem, ja wiem ;) Fanty od mshume miały być na bazarek dla Czoko z Kielc który ekspresowo poszedł do domu ;) Więc teraz fanty przejdą na drugiego cudaczka ;) Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 a moze i czoko... faktycznie w kadzym razie powodzenia :) Quote
mshume Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Ewentualnie któraś z moich tymczasek, które pofrunęły do domku, a mnie dług został: Dina, Lola? Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 to mogl byc czoko, nie pamietam tyle tych psich bied sie tu przewija, pamietam tylko to czekanie na zdjecia ;) Quote
Lulka Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 czyli na czym stanęło? Kakadu chcesz robić bazarek? :eviltong: Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 nie ma co mieszac; juz wszystko ustalone; a ja juz sobie znajde jakis bazarek do zrobienia ;) tak jak pan lipski znajdzie sobie jakies swieto o charakterze rodzinnym (patrz killer) Quote
Andzike Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 Dziewczyny nie mam transportu na sobotę. Mój samochód na pewno nie wróci od mechanika, TZ w pracy do 22. Nie raz transportowałam psy z dogo, ale tym razem ja potrzebuje pomocy. Kudłaczek ma możliwość trafienia do DT, będę mu szukać domu, ale jeśli do mnie nie przyjedzie to du*a zbita... Lulka czy moglabyś zmienić tytuł watku, że szukamy transportu? Trzeba tu więcej cioteczek zaprosić, bo wątek trochę martwy ... :/ Quote
mshume Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 moja siostra wraca dopiero w ndz, a Migdalena w pracy :( Pytalas Awit?wrzuc tez na kudlacze i mikrusy moze Quote
Andzike Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 mshume napisał(a):moja siostra wraca dopiero w ndz, a Migdalena w pracy :( Pytalas Awit?wrzuc tez na kudlacze i mikrusy moze Na kudłacze wrzuciłam, ale na mikrusa to on mi nie wygląda... mshume, napisalabyś do Awit? skoro się znacie to może Tobie nie odmówi ;) Quote
Recommended Posts