Monika.D Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Prawdę mówiąc to mam już dość szukania pieska dla nich. Żona znajomego ma za duże wymagania. Ona chce 'prawdziwego' oneczka... Kolega normalny facet i pomógłby pierwszemu lepszemu psiakowi, tylko ona wymyśla... Quote
rita60 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Igorek rosnie na fajnego pieska......tylko domku nie ma:shake: Quote
monikab Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 Tak dziś wygląda Iguś,Na 99% w przyszłym tygodniu pójdzie do nowego domu.Nie będzie to dom z ogrodem ale wieżowiec na jednym z radomskich osiedli,ale człowiek ten miał sukę 13 lat -owczarka niemieckiego kupionego od kogoś za złotówkę w wieku 5 miesięcy,przestraszoną,zabiedzoną,bała się wszystkiego,schodów,siatki, dźwięków domowych i ulicznych nie umiała chodzić na smyczy,ale do wszystkiego się przyzwyczaiła.Pan dbał o nią.Zawsze mam mieszane uczucia wydając psa,najchętniej nie oddałabym żadnego,ale nie mogę sobie na to pozwolic.Wszyscy pokochaliśmy Igusia,w końcu jak do nas trafił mial około 5 tygodni,był maleńki,przerażony, głodny,zarobaczony.Teraz wygląda jak klusek,wychowany na kurczaczku z ryżem i marchewka,zaszczepiony,odrobaczywiany,pod stała opieką weta,z piękną,błyszczącą,grubą sierścią.A łzy płyną do oczu... Quote
rita60 Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 No własnie bedzie ciezko.......trzymam kciuki,zeby to był ten domek na zawsze. Napisz prosze jak juz pojdzie do domku. Quote
Monday Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 monikab - ty się ciesz, a nie łzami zalewaj!!!! Jeszcze niejednego Igusia będziesz zmuszona mieć :( Niestety!!!!! A skoro facet wie na jakiego psa się decyduje to dobrze....choc nie wyobrażam sobie Igora w bloku...ale zabierając psa ze schronu niegdy nie wiesz czy on wie co to dom - czy zna tylko dwór. A i tak się przyzwyczai. Będzie dobrze!!! Quote
monikab Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 Niestety pan nie odbiera od kilku dni telefonu,pewnei zrezygnował.Sytuacja Igusia jest nieciekawa,ostatecznie ma czas do 30 marca,potem zostanie odwieziony do schroniska.....BŁAGAM O POMOC!!!!! On jest takim cudownym psem,nie mam gdzie go wcisnąć i komu Quote
Monday Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 ok, to ja będę go ogłaszać... ale może wykup pakiet ogłoszeń, dziewczyny robią full za parę zł... Quote
monikab Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 wykupię,nie ma sprawy tylko nie mam o tym zielonego pojęcia,do kogo mam sie zgłosić?? Quote
Monday Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 na bazarkach musisz wypatrywać czegoś w tym stylu http://www.dogomania.pl/threads/203853-30-ogłoszeń-za-5-zł-na-sznaucery-Zakończony-rozliczamy-i-robimy-ogłoszenia-) Ten bazar zakończony, ale moze zrobi niedłuo następny??? Quote
Monday Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Schron dla niego będzie zabójstwem...:( Musi znaleźć szybko dom Quote
Monday Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 Może uda się go potrzymać choć do końca kwietnia????? Quote
lilith27 Posted March 18, 2011 Posted March 18, 2011 JESTEM W ŚLAD ZA MAGDĄ zrobię mu allegro pies chował się w budzie? docelowo co? dom ogród? blok? jaki on będzie na wielkość? akceptuje koty? sika w domu? i dlaczego do 30 marca ma czas? Quote
monikab Posted March 18, 2011 Author Posted March 18, 2011 pies mieszkał w domu letniskowym (ale nie jest to budka działkowa a dom z 3 pokojami,kuchnią i łazienką)od momentu znalezienia a więc od października.Domek nie był ogrzewany,mały spał na kanapie lub koło niej na stercie kocy,kołder,śpiworów.Czasem zdarza mu się nasiusiać ale bardzo poradycznie,to jeszcze dziecko.Chciałabym żeby trafił do domu z ogrodem,dobrze byłoby gdyby spał w domu ale myślę,że do budki by się przyzwyczaił.Do bloku pewnie też by przywyknął ale byłoby mu a początku trudno.Odkąd został znaleziony gdy rodzice zabierali go do ogrzewango domu,ział,było mu gorąco.Ma grubą,gęstą sierść dzięki chłodniejszym warunkom w jakich przebywał.Miał byc tylko na chwilę a jest od października.Moi rodzice mają oprócz niego 3 psy,które mieszkają w domu.Nie moze wypuszczac całej czwórki bo suki i pies rodzicó nie tolerują Igora,jest to uciążliwe.Igor osiągnie wagę max do 30 kg.To żywe srebro,spragnione kontaktu z człowiekiem,ciekawski,towarzyski,wesoły,z kompletem szczepień,odrobaczony kilkakrotnie,odżywiony.Nie wiem jak reaguje na koty,to szczenior więc pewnie nie wykazuje odruchów morderczych.Będę wdzięczna za ogłaszanie malucha z całego serca Quote
Monday Posted March 19, 2011 Posted March 19, 2011 oj...allegro zrobiłam :( Ale nie takie ładne jak lilith.... Nie zaszkodzi zdublować. http://allegro.pl/igor-polroczny-szczeniak-wspanialy-pies-spojrz-i1517460509.html Quote
Monday Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 Dzisiaj Igor w metrze :) http://emetro.newspaperdirect.com/epaper/viewer.aspx Trzymamy kciuki!!!! Dzwonił już ktoś??? Quote
monikab Posted March 24, 2011 Author Posted March 24, 2011 bez odzewu...,ale czekam na odpowiedz z kolejnego potencjalnego domu w Radomiu Quote
rita60 Posted March 24, 2011 Posted March 24, 2011 No to trzymam kciuki......może to ten domek...... Quote
Monday Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 kurcze - tydzień temu właśnie z metra dzwonili ludzie - kilka osób - o bardzo podobną sunię!!! Zainteresowanie było!!!! Dlaczego Igorem nie ma? Quote
monikab Posted March 25, 2011 Author Posted March 25, 2011 miałam wczoraj jeden telefon od takiego pustaka,że myślałam że się popłaczę i smsa od półgłówka,a na smsy w sprawie zwierząt nie odpowiadam.Ręce opadaja.Dziś powinnam znać decyzję tych ludzi z Radomia Quote
rita60 Posted March 25, 2011 Posted March 25, 2011 monikab napisał(a):miałam wczoraj jeden telefon od takiego pustaka,że myślałam że się popłaczę i smsa od półgłówka,a na smsy w sprawie zwierząt nie odpowiadam.Ręce opadaja.Dziś powinnam znać decyzję tych ludzi z Radomia Swiat jest pełen pustaków i połgłowkow.......niestety. Mam nadzieje,ze ludzie z Radomia okaza sie normalni:roll: Quote
Recommended Posts