Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Prawdę mówiąc to mam już dość szukania pieska dla nich. Żona znajomego ma za duże wymagania. Ona chce 'prawdziwego' oneczka... Kolega normalny facet i pomógłby pierwszemu lepszemu psiakowi, tylko ona wymyśla...

• 3 weeks later...
  • Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak dziś wygląda Iguś,Na 99% w przyszłym tygodniu pójdzie do nowego domu.Nie będzie to dom z ogrodem ale wieżowiec na jednym z radomskich osiedli,ale człowiek ten miał sukę 13 lat -owczarka niemieckiego kupionego od kogoś za złotówkę w wieku 5 miesięcy,przestraszoną,zabiedzoną,bała się wszystkiego,schodów,siatki, dźwięków domowych i ulicznych nie umiała chodzić na smyczy,ale do wszystkiego się przyzwyczaiła.Pan dbał o nią.Zawsze mam mieszane uczucia wydając psa,najchętniej nie oddałabym żadnego,ale nie mogę sobie na to pozwolic.Wszyscy pokochaliśmy Igusia,w końcu jak do nas trafił mial około 5 tygodni,był maleńki,przerażony, głodny,zarobaczony.Teraz wygląda jak klusek,wychowany na kurczaczku z ryżem i marchewka,zaszczepiony,odrobaczywiany,pod stała opieką weta,z piękną,błyszczącą,grubą sierścią.A łzy płyną do oczu...

Posted

monikab - ty się ciesz, a nie łzami zalewaj!!!!
Jeszcze niejednego Igusia będziesz zmuszona mieć :( Niestety!!!!!

A skoro facet wie na jakiego psa się decyduje to dobrze....choc nie wyobrażam sobie Igora w bloku...ale zabierając psa ze schronu niegdy nie wiesz czy on wie co to dom - czy zna tylko dwór.
A i tak się przyzwyczai. Będzie dobrze!!!

Posted

Niestety pan nie odbiera od kilku dni telefonu,pewnei zrezygnował.Sytuacja Igusia jest nieciekawa,ostatecznie ma czas do 30 marca,potem zostanie odwieziony do schroniska.....BŁAGAM O POMOC!!!!! On jest takim cudownym psem,nie mam gdzie go wcisnąć i komu

Posted

JESTEM W ŚLAD ZA MAGDĄ

zrobię mu allegro
pies chował się w budzie?
docelowo co? dom ogród? blok?
jaki on będzie na wielkość?
akceptuje koty?
sika w domu?

i dlaczego do 30 marca ma czas?

Posted

pies mieszkał w domu letniskowym (ale nie jest to budka działkowa a dom z 3 pokojami,kuchnią i łazienką)od momentu znalezienia a więc od października.Domek nie był ogrzewany,mały spał na kanapie lub koło niej na stercie kocy,kołder,śpiworów.Czasem zdarza mu się nasiusiać ale bardzo poradycznie,to jeszcze dziecko.Chciałabym żeby trafił do domu z ogrodem,dobrze byłoby gdyby spał w domu ale myślę,że do budki by się przyzwyczaił.Do bloku pewnie też by przywyknął ale byłoby mu a początku trudno.Odkąd został znaleziony gdy rodzice zabierali go do ogrzewango domu,ział,było mu gorąco.Ma grubą,gęstą sierść dzięki chłodniejszym warunkom w jakich przebywał.Miał byc tylko na chwilę a jest od października.Moi rodzice mają oprócz niego 3 psy,które mieszkają w domu.Nie moze wypuszczac całej czwórki bo suki i pies rodzicó nie tolerują Igora,jest to uciążliwe.Igor osiągnie wagę max do 30 kg.To żywe srebro,spragnione kontaktu z człowiekiem,ciekawski,towarzyski,wesoły,z kompletem szczepień,odrobaczony kilkakrotnie,odżywiony.Nie wiem jak reaguje na koty,to szczenior więc pewnie nie wykazuje odruchów morderczych.Będę wdzięczna za ogłaszanie malucha z całego serca

Posted

miałam wczoraj jeden telefon od takiego pustaka,że myślałam że się popłaczę i smsa od półgłówka,a na smsy w sprawie zwierząt nie odpowiadam.Ręce opadaja.Dziś powinnam znać decyzję tych ludzi z Radomia

Posted

monikab napisał(a):
miałam wczoraj jeden telefon od takiego pustaka,że myślałam że się popłaczę i smsa od półgłówka,a na smsy w sprawie zwierząt nie odpowiadam.Ręce opadaja.Dziś powinnam znać decyzję tych ludzi z Radomia

Swiat jest pełen pustaków i połgłowkow.......niestety. Mam nadzieje,ze ludzie z Radomia okaza sie normalni:roll: