Ashaski Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [SIZE="7"][FONT="Franklin Gothic Medium"]AGAT[/FONT] Agat jest w schronisku już ponad rok. Gdy go przywieziono zwrócił uwagę swoim ułożeniem, znał komendy, był posłuszny, ufny i przyjacielski. W stosunku do ludzi nadal taki pozostał. Poza kojcem jest spokojny, ale w kojcu jest bardzo bardzo żywy, mega energiczny, gdy ktoś podchodzi do kojca prawie „lata” bo ścianach aby zwrócić na siebie uwagę, szczekając przy tym donośnie i bez przerwy. Przy takim zachowaniu + w jego wieku (około 8 lat) właściwie jest bez szans na adopcję. Każdy w te pędy omija kojec. Do tego Agat uprzykrza życie współmieszkańcom, bo jest psem dominującym, i żaden z „kolegów” nie odważy się wyjść do kojca gdy Agat tam szaleje. Wygląda to tak: Agat w kojcu, pozostałe psy w pomieszczeniu, Agat wchodzi do pomieszczenia, to wyrzuca psy do kojca, i tak cały dzień. Tylko w nocy pozwala im na towarzystwo. Taki z niego charakterny pies. Ale kocha ludzi. Dla dobra jego i innych psów z kojca trzeba mu jak najszybciej znaleźć dom, gdzie się uspokoi i wyciszy. Myślę, że mógłby być też psem stróżującym, mimo jego wieku dobrze się trzyma, i potrafi groźnie poszczekać. [SIZE="6"]STARUSZEK ONEK ZNALAZŁ DOM!! [SIZE="4"][FONT="Comic Sans MS"] Dnia 31.10.10r. z pogranicza śląska i opolskiego przyjechała Pani po Agata[/FONT]. Wkrótce opis i zdjęcia Metryczka: 1. Imię - Agat 2. Płeć - Pies 2a. Rasa - Owczarek Niemiecki 3. Wiek - ok 8 lat 4. Sierść - półdługa 5. Kastracja - nie 6. Wielkość - "średnia" 8. Województwo - Śląskie 9. Miejsce Pobytu - schronisko 10. Zachowanie - jest dominujący dla innych psów 13. Dla Kogo - potrzebuje spokojnego domu z ogródkiem. Może mieszkać zarówno w budzie (ew. kojec) z dostępem do domu, jak i w domu. Dobrze się sprawdza w pilnowaniu domu ;D. 14. Kontakt - [email protected], tel.: 518466007 Quote
Ashaski Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 dodatkowo jest na: owczarki.eu, owczarek.pl, ale.gratka.pl, morusek.pl, psy.elk.pl, adopcje.org, adopcjapsa.pl, psy.pl, forum owczarki.eu i m o l o s y.pl Quote
Dea Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Sciągnij na wątek owczarkarzy, może coś pomoga, doradzą:-) Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Mam Panią zainteresowaną Agatem konkretnie..zaraz pisze do niej maila:) Quote
Shania Posted October 25, 2010 Posted October 25, 2010 Poszło, teraz już zobaczymy, czy Pani napisze..miejmy nadzieję.. Quote
Ashaski Posted October 28, 2010 Author Posted October 28, 2010 Shania napisał(a):Poszło, teraz już zobaczymy, czy Pani napisze..miejmy nadzieję.. Masz już może odpowiedź?? Dzwoniła do mnie dzisiaj Pani gdzieś z pogranicza Śląskiego i Opolskiego. Zainteresowana jest adopcją Agata. Quote
Shania Posted October 28, 2010 Posted October 28, 2010 Własnie nie wiem nic, Pani się nie odezwała, dzisiaj napiszę maila raz jeszcze do niej Quote
Recommended Posts