Jump to content
Dogomania

Jamniczkowata Pusia - Najmniejszy pies w schronisku. Ma DOM!!!

Recommended Posts

• Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pusia jedzie jutro do domu!!
Fajna pani z Warszawy z sympatyczną rodziną. Pani jest na emeryturze, zawsze miała jamniki, ostatni zmarł na raka w wieku 13 lat (tez przygarnięty). Pani ma czas, mieszka blisko Wisły, lubi długie spacery z psem. Mają w rodzinie innego pieska z którym razem będą jeździć na działkę. Pani sama zapytała o sterylke, chce ją jak najszybciej przeprowadzić. Konkretnie się z nią rozmawia, nie kluczy, nie zastanawia się. Jej synowa sama napisała do Fizi że chciałaby utrzymywać kontakt, wysyłać zdjęcia, informowac co u Pusi słychać. Oczywiście będzie umowa adopcyjna itd.

Posted

Pusia pojechała!!:)
Przyjechała po nią pani z synem i synową. Tak sympatycznych ludzi to dawno nie spotkałam. Wszyscy widać, że kochają zwierzęta. Pani mi pokazywała zdjęcie swojej poprzedniej suni. No w ogóle się wszyscy się z miejsca zakochali w Pusi. Będzie miała super:)

Posted

Pierwsze wieści ze stolicy :)

Witam serdecznie,
zgodnie z umową przesyłam zdjęcia Pusi jeszcze z Częstochowy i już z Warszawy.
Droga minęła nam bardzo spokojnie. Oczywiście robiliśmy przerwy na siku i kupę i małe co nieco. Pusia jak anioł, grzecznie siedziała na kolanach. W Warszawie pierwsze kroki skierowaliśmy do sklepu, by kupić jej szelki, bo obróżka po poprzednim jamniku okazała się być za duża. Tak od uroku kupiliśmy jej czerwone. Maleństwo dzielnie zasuwało po ulicy, tym i owym śląc uśmiechy i merdania ogonkiem. W domu od razu zjadła i rozpoczęła obchód wszystkich kątów. Sunia jest bezproblemowa i zachowuje się tak jakby całe swe krótkie życie była stołecznym psem, a przy tym jest taka radosna.
Jesteśmy ogromnie wdzięczni i szczęsliwi, że to słodkie maleństwo trafiło właśnie do nas. WIELKIE DZIĘKI!!!!
pozdrawiam,
Irena

Posted

truskawa144 napisał(a):
Pusia pojechała!!:)
Przyjechała po nią pani z synem i synową. Tak sympatycznych ludzi to dawno nie spotkałam. Wszyscy widać, że kochają zwierzęta. Pani mi pokazywała zdjęcie swojej poprzedniej suni. No w ogóle się wszyscy się z miejsca zakochali w Pusi. Będzie miała super:)

Taka wspaniała wiadomość !!! Pusiu, kochana, niech ci się wiedzie jak najlepiej ! A swoją drogą jak dziwnie się losy układają nieraz : mieszkam pod Częstochową a sunię adoptowałam z Warszawy. Z kolei Pusia z Częstochowy, znalazła domek w Warszawie ! :)

Posted

Ludzikowie Kochani,
spieszę donieść, że Pusia ma się znakomicie. Jak przystało na aniołka ze świętego miasta Częstochowy, po dobranocce grzecznie poszła spać. Jutro idziemy z nią do weta - niech da coś na robale i ustali termin sterylki. Wszyscy skaczemy z radości, że to małe cudo trafiło do nas. Będę na bieżąco informować wszystkich zainteresowanych o dalszych poczynaniach już teraz stołecznej Pusi.
Ściskam cieplutko,
Irena

Posted

Imię zostaje, bo jak na tak małego pieska, to już dość przeszła zmian. Nie będziemy bieduli w głowie mieszać, choć zauważyliśmy, że jak tak śmiesznie pochyla główkę i zwiesza uszka, to wygląda zupełnie jak Odie z Garfielda. Jednak pomimo podobieństwa zostaje Pusią i basta!!!

Posted

Dziewczynce nie będzie źle, to pewne. Teściowa utuli, nakarmi, zadba, a męża i mój pies będzie Pusi nadwornym bodyguardem. Choć waży 65 kilo, to jest prawdziwym gentlemanem, a jamniki i jamnikowate uwielbia bez względu na płeć.

Posted

Oby więcej takich domów!! Proszę poczytać dogo, normalni ludzie są na wagę złota:) Tym bardziej się cieszę, że mojej Pusince się udało. Tak fajnego i bezproblemowego psa na tymczasie nie miałam od wieków.

Posted

A tu szczęściara :)

wraz z opisami :)

Już w domu :)

może dostanę coś do jedzenia

śledzę każdy twój ruch

wpatrzona w ciebie

na kolankach

waruję

Witamy serdecznie na dogomanii!!

I jeszcze raz wielkie, wielkie dzięki!!!

Posted

Wszystkim zainteresowanym donoszę, że Pusia już po wizycie u weta. Wszystko jest ok - trujemy robale. Ma tylko zapalenie uszu, ale po 10 dniach maści i kropli wszystko będzie w porządku. Zadomowiła się na tyle, że już próbuje wszystkimi rządzić i muszę przyznać, że po części jej się to udaje. :)