kaskaSz Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 te pudry są świetne, jak i reszta scrapowych wynalazków :) Może teściowej chodziło o czas na dziecko, bo często tak jest? Ja też mam w rodzinie taki 'problem'. Co do wieku to wyglądasz na 23 :) Quote
Cienka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 [quote name='kaskaSz']te pudry są świetne, jak i reszta scrapowych wynalazków :) Może teściowej chodziło o czas na dziecko, bo często tak jest? Ja też mam w rodzinie taki 'problem'. Co do wieku to wyglądasz na 23 :)[/QUOTE] Może w mniemaniu teściów to czas na dziecko ale wiedzą, że my nigdy wpływom nie ulegamy i zawsze robimy po swojemu i jak powiedzieliśmy, że na razie nie planujemy dziecka to nie planujemy i dyskusja jest bezcelowa. Już jesteśmy z tego znani, że potakujemy a potem i tak robimy swoje nie oglądając się na nikogo, bo to nam ma być dobrze. Jak byśmy słuchali teściów to dziś mielibyśmy mieszkanie 2 pokojowe w prawie takim wielkim kredycie jak nasz dom (kazali nam kupować lokum w tym najdroższym boomie, bo zaraz będzie jeszcze drożej i w życiu sobie nie kupimy własnego:evil_lol:). Tomek do dziś by był na etacie w Akademii Medycznej i użerał się o każdą fakturę która najczęściej była opłacana z 3-4 miesięcznym opóźnieniem jak to w służbie zdrowia. A ja była bym sfrustrowaną mamusią (bo na dzieci to czeka zawsze cała rodzina ale jak potrzeba by go czasem popilnować to nikt nie może i nie ma czasu itp.) Quote
zielona Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 [quote name='Cienka']Może w mniemaniu teściów to czas na dziecko ale wiedzą, że my nigdy wpływom nie ulegamy i zawsze robimy po swojemu i jak powiedzieliśmy, że na razie nie planujemy dziecka to nie planujemy i dyskusja jest bezcelowa. Już jesteśmy z tego znani, że potakujemy a potem i tak robimy swoje nie oglądając się na nikogo, bo to nam ma być dobrze. Jak byśmy słuchali teściów to dziś mielibyśmy mieszkanie 2 pokojowe w prawie takim wielkim kredycie jak nasz dom (kazali nam kupować lokum w tym najdroższym boomie, bo zaraz będzie jeszcze drożej i w życiu sobie nie kupimy własnego:evil_lol:). Tomek do dziś by był na etacie w Akademii Medycznej i użerał się o każdą fakturę która najczęściej była opłacana z 3-4 miesięcznym opóźnieniem jak to w służbie zdrowia. A ja była bym sfrustrowaną mamusią (bo na dzieci to czeka zawsze cała rodzina ale jak potrzeba by go czasem popilnować to nikt nie może i nie ma czasu itp.)[/QUOTE] Z doświadczenia powiem,że dzieci to najfajniej się "robi" - do syta i bez grzechu.... w końcu mam tych dzieci troje to "cóś" w tym temacie mogę podpowiedzieć. Obecne czasy nie sprzyjają "hodowli dzieci".Jest biednie i rozsądni rodzice nie zdecydują się na niepewną przyszłość swoich pociech.Tak naprawdę to niewiele rodzin stać dzisiaj na dziecko.Hodujemy basenji i to już jest wydatek na kolejnego członka rodziny.Dziecko to nie pies.Dziecku trzeba zapewnić godną egzystencję do ukończenia studiów (25 lat).To ogromny wysiłek dla młodych małżeństw.Naprawdę niewielu na to stać. Tak trzymaj KAROLINA.Na wszystko przyjdzie czas. Quote
Cienka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 [quote name='zielona']Z doświadczenia powiem,że dzieci to najfajniej się "robi" - do syta i bez grzechu.... w końcu mam tych dzieci troje to "cóś" w tym temacie mogę podpowiedzieć. Obecne czasy nie sprzyjają "hodowli dzieci".Jest biednie i rozsądni rodzice nie zdecydują się na niepewną przyszłość swoich pociech.Tak naprawdę to niewiele rodzin stać dzisiaj na dziecko.Hodujemy basenji i to już jest wydatek na kolejnego członka rodziny.Dziecko to nie pies.Dziecku trzeba zapewnić godną egzystencję do ukończenia studiów (25 lat).To ogromny wysiłek dla młodych małżeństw.Naprawdę niewielu na to stać. Tak trzymaj KAROLINA.Na wszystko przyjdzie czas.[/QUOTE] Monia święte słowa zgadzam się z tobą w 200%. Kiedyś teściowa jak jej mniej więcej podobnie wyklarowaliśmy to stwierdziła, że jesteśmy egoistami bo jej też było ciężko mając w latach 80 dziecko na diecie bezglutenowej i drugie z astmą. uczulone na wszystko z wyjątkiem psa i kota. A my teraz to tacy wygodni jesteśmy bo się che nam urlopów i lepszego życia i zatracamy to co jest najważniejsze. Zresztą sama robota nam się podoba, ale by od razu z tego dzieci były:evil_lol: Quote
Cienka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 A jak mowa o dzieciach to te często choć nie zawsze kojarzą się ze ślubem. Porwałam się ostatnio na szaleństwo i zrobiłam na zamówienie hand made zaproszenia. Czyli kupa roboty i malutki zarobek ale ,że ja jestem hadkorem to co mi tam znajomej mogłam zrobić:evil_lol: Co by było bardziej efektownie mamy takie pudełeczko (przyda się potem na kartki z życzeniami ze ślubu) [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/001.jpg[/IMG] A co się w domu naszukałam odpowiedniego pudełka nie wiem gdzie się podziały wszystkie pudełka po butach:eviltong: [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/002.jpg[/IMG] Zaglądamy do środka [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/003.jpg[/IMG] I jeszcze zbliżenie [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/004.jpg[/IMG] Quote
Cienka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 I samo zaproszenie kwadratowe, napisy wycięte ze złotej foli (ploter 40 napisów wycinał prawie 2 godziny:crazyeye:) [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/005.jpg[/IMG] Pliczek kopert [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/006.jpg[/IMG] Dodatkowe karteczki z drobnymi informacjami tudzież prośbami :cool3: [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/007.jpg[/IMG] I jeszcze popatrzmy sobie na całość :eviltong: [IMG]http://www.tomecki.serwery.pl/cienka/slubne/008.jpg[/IMG] Quote
kaskaSz Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 piękne zaproszenia, ale najbardziej podoba mi się pudełko :D Quote
Buszki Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Śliczny ten komplecik z zaproszeniami :loveu:. Quote
Cienka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 [quote name='ania90']piekne zaproszenia :) ile takie cos kosztuje?[/QUOTE] Można powiedzieć, że niewspółmiernie mało do ogromu pracy. Same materiały na jedno zaproszenie to ok 4zł. Biorę więc 5zł za sztukę. To może wydawać dużo, ale mnie zrobienie całego zestawu zajęło 2 dni po 12 godzin. Quote
Asiaczek Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Co ja się będę powtarzała; masz talent w łapkach i już:) Jakbys potrzebowała pudełka od/do butów - to wal do mnie jak w dym:evil_lol:... Pzdr. Quote
Cienka Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Wiecie co, aż takiego wielkiego talentu nie mam, po prostu mam dość dobrze wyćwiczoną technikę i tyle. Czasem mnie ten perfekcjonizm zabija bo wszystko musi być co do milimetra a często milimetr w tą czy w tą, nie wpływa na efekt końcowy a pochłania mnóstwo czasu. Quote
Doris&Grenio Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 A moge takie cudo u Ciebie zamówic?? :):) Quote
Cienka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='Doris&Grenio']A moge takie cudo u Ciebie zamówic?? :):)[/QUOTE] Generalnie staram się unikać takich zleceń (bo się zawsze stresuje czy będzie się podobać efekt końcowy). Ale jeśli bardzo ci zależy to nie ma problemy od razu zaznaczam nie jestem konkurencyjna z allego (czas realizacji od projektu do zaproszenia finalnego to, minimum tydzień). Przygotowuje ok 2-3 projektów indywidualnie dla konkretnej pary wedle ich wskazówek (co do koloru, kształtu zaproszenia itp) za to kasuje dodatkowo 20zł, oraz 50 groszy za kopertę. Quote
zielona Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Cienka']Generalnie staram się unikać takich zleceń (bo się zawsze stresuje czy będzie się podobać efekt końcowy). Ale jeśli bardzo ci zależy to nie ma problemy od razu zaznaczam nie jestem konkurencyjna z allego (czas realizacji od projektu do zaproszenia finalnego to, minimum tydzień). Przygotowuje ok 2-3 projektów indywidualnie dla konkretnej pary wedle ich wskazówek (co do koloru, kształtu zaproszenia itp) za to kasuje dodatkowo 20zł, oraz 50 groszy za kopertę.[/QUOTE] Cienka jesteś wielka i masz wielki dar.Twoje prace to rękodzieło a nie manufaktura. Doceniam to co robisz. Quote
Cienka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='zielona']Cienka jesteś wielka i masz wielki dar.Twoje prace to rękodzieło a nie manufaktura. Doceniam to co robisz.[/QUOTE] Dzięki [B]zielona[/B] bardzo jest to miłe co piszesz, ja za to kompletnie nie potrafię malować mimo skończenia liceum plastycznego. No może jakieś małe widoczki z 5 kresek;) A tak powstawały zaproszenia właściwie mała manufaktura jak by nie patrzeć:roll: i rudy kierownik zamieszania kontroluje jakość :evil_lol: [IMG]http://img9.imageshack.us/img9/2728/dsc3774z.jpg[/IMG] Quote
Doris&Grenio Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Cienka']Generalnie staram się unikać takich zleceń (bo się zawsze stresuje czy będzie się podobać efekt końcowy). Ale jeśli bardzo ci zależy to nie ma problemy od razu zaznaczam nie jestem konkurencyjna z allego (czas realizacji od projektu do zaproszenia finalnego to, minimum tydzień). Przygotowuje ok 2-3 projektów indywidualnie dla konkretnej pary wedle ich wskazówek (co do koloru, kształtu zaproszenia itp) za to kasuje dodatkowo 20zł, oraz 50 groszy za kopertę.[/QUOTE] Ślub mam za rok....ale chciałabym żeby nie był nudny i banalny...:) Wez mi napisz jaka cena wychodzi juz za zaproszenie z koperta i ze wszystkim...:) Quote
Cienka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 No przecież napisane jest 5zł zaproszenia +50 gr. koperta i do całości 20zł. za projekt (bez względu na ilość zaproszeń) a pudełko jest gratis. To są ceny na stan tego roku w przyszłym może być troszkę drożej jeśli materiały pójdą w górę jeśli nie to nie;). Quote
Doris&Grenio Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Cienka']No przecież napisane jest 5zł zaproszenia +50 gr. koperta i do całości 20zł. za projekt (bez względu na ilość zaproszeń) a pudełko jest gratis. To są ceny na stan tego roku w przyszłym może być troszkę drożej jeśli materiały pójdą w górę jeśli nie to nie;).[/QUOTE] No tak..głupek ze mnie...:D Quote
kaskaSz Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='Cienka']Można powiedzieć, że niewspółmiernie mało do ogromu pracy. Same materiały na jedno zaproszenie to ok 4zł. Biorę więc 5zł za sztukę. To może wydawać dużo, ale mnie zrobienie całego zestawu zajęło 2 dni po 12 godzin.[/QUOTE] ja jak popatrzyłam na ceny różnych rzeczy ręcznie robionych w tych galeria internetowych to masakra jakaś. Quote
Cienka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 [quote name='kaskaSz']ja jak popatrzyłam na ceny różnych rzeczy ręcznie robionych w tych galeria internetowych to masakra jakaś.[/QUOTE] Wiem ceny są bardzo wysokie ja wychodzę z założenia, że takie ceny nie są na kieszeń zwykłego Kowalskiego i by obniżyć koszty często w pracach wykorzystuje śmieci czyli to co wygrzebie w szufladach znajomych :evil_lol: Quote
Recommended Posts