Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kaskaSz']same dobre strony Buszki widzi :) a tak na serio to byłaś u lekarza?[/QUOTE]

No własnie, może tak do lekarza się udaj.....

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='Cienka']to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie.[/QUOTE]

Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka.

Posted

[quote name='M&S']Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka.[/QUOTE]

spoko jak jutro nie będzie poprawy to idę ;)

Posted

Mały off ale pomoc potrzebna!
[B]
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ZZVUO-qLrhw/TwI84o07m7I/AAAAAAAAPFY/WucxpAzdTY8/s640/390423_10150494599383501_335087058500_8725082_1120775166_n.jpg[/IMG]
[url]http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem[/url]

[COLOR="red"]Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT![/COLOR][/B]

Posted

[quote name='Iza.']Cienka nie wygłupiaj się i zdrowiej :razz:[/QUOTE]

A ty się tez nie wygłupiaj jakiś mail miał być do mnie wystosowany i co pstro :angryy:
A by Ci było łatwiej to nie pisz przez fejsa tylko na skrzynkę, jak nie przyjeżdżacie to nie zdrowieje
[email][email protected][/email]

[quote name='Buszki']I jak dzisiaj,lepiej ?[/QUOTE]

Troszku tak zaraz sprzątnę w kuchni i wracam do łóżka i do pracy juz wiem czemu małż kupił mi lapa by umierająca żona mogł pracować:cool3:
Nie no żarcik trzeba wracać do pracy :evil_lol:

Posted

[quote name='Cienka']to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie.[/QUOTE]
A skąd wiesz, że akurat ten lekarz jest fanem antybiotyków...?
dobra, niewazne. Jezeli czujesz się lepieji nie chcesz iśc do lekarza, to juz Twój wybór.

A to chore dziecko, to jak się czuje? Czy to rzeczywiście była szkarlatyna?
I przed sylwkiem nic nie gadało o złym samopoczuciu?

pzdr.

Posted

Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;)

Posted

[quote name='jamnicze']Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;)[/QUOTE]

Eee, tam....Cienka wie lepiej

Posted

[quote name='jamnicze']Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;)[/QUOTE]

Dziś się nie dostałam do lekarza połowa w mojej przychodni jest na zwolnieniu.

[quote name='M&S']Eee, tam....Cienka wie lepiej[/QUOTE]

No wiesz wysoce irytuje mnie podejście lekarza stwierdza to grypa szaleje wirus grypy przepisujemy antybiotyki:angryy:
No kurna na co są antybiotyki na wirusy?!
Stronie od antybiotyków jak tylko mogę bo mój brzuch ciężko znosi atybiotykoterapię i żadna osłonówka nie pomaga.
Nie twierdzę, że jestem najmądrzejsza i wiem lepiej niż lekarze nie ruszam się z łóżka od 3 dni a niestety dziś nie dostałam się do lekarza.

Posted

Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby.

Posted

[quote name='Cienka']Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby.[/QUOTE]

Wiem, ale najczęściej z wirusówki przechodzisz na bakterię i te antybiotyki są własnie na ew. rozwój choroby (tego nauczyła mnie super lekarka mojej Marysi, jak była dziecięciem...)

Posted

a po antybiotykach często przychodzi grzybica i tak w koło Macieja najlepiej to nie chorować. Zresztą aby w Polsce chorować to trzeba mieć końskie zdrowie :)
Ja jako dziecko prawie w ogóle nie chorowałam jak ja byłam chora to było święto lasu, a z takich poważniejszych dziecięcych chorób to tylko ospę przeszłam.

Posted

spoko dzisiaj byłam z minutę u lekarza sama sobie postawiłam diagnozę on tylko przytaknął.
A właściwie sorry zapytał co mi dolega to ja mu mówię że miałam w sylwestra kontakt z dzieckiem któremu w poniedziałek zdiagnozowano szkarlatynę i myślę, że mam anginę. Na co doktor spojrzał w gardło i powiedział ma pani racje :) Dał receptę i kazał mi się z mężem nie całować ;)