M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='kaskaSz']same dobre strony Buszki widzi :) a tak na serio to byłaś u lekarza?[/QUOTE] No własnie, może tak do lekarza się udaj..... Quote
Buszki Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='kaskaSz']same dobre strony Buszki widzi :) a tak na serio to byłaś u lekarza?[/QUOTE] No bo trzeba być optymistą :). Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 nie byłam jak mi się do jutra nie pogorszy to nie idę Quote
M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Cienka']nie byłam jak mi się do jutra nie pogorszy to nie idę[/QUOTE] Mądre to nie jest....... Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='M&S']Mądre to nie jest.......[/QUOTE] to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie. Quote
M&S Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 [quote name='Cienka']to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie.[/QUOTE] Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka. Quote
Cienka Posted January 2, 2012 Author Posted January 2, 2012 [quote name='M&S']Nie przesadzaj.......nie wiesz, co ci dolega, więc może jedna lepiej udać się do medyka.[/QUOTE] spoko jak jutro nie będzie poprawy to idę ;) Quote
Iza. Posted January 2, 2012 Posted January 2, 2012 Mały off ale pomoc potrzebna! [B] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-ZZVUO-qLrhw/TwI84o07m7I/AAAAAAAAPFY/WucxpAzdTY8/s640/390423_10150494599383501_335087058500_8725082_1120775166_n.jpg[/IMG] [url]http://www.dogomania.pl/threads/220069-koszmar-grzywaczy-pod-Wroc%C5%82awiem[/url] [COLOR="red"]Potrzebna pomoc w każdej postaci! Finansowej, materialnej czy też DT![/COLOR][/B] Quote
Cienka Posted January 3, 2012 Author Posted January 3, 2012 [quote name='Iza.']Cienka nie wygłupiaj się i zdrowiej :razz:[/QUOTE] A ty się tez nie wygłupiaj jakiś mail miał być do mnie wystosowany i co pstro :angryy: A by Ci było łatwiej to nie pisz przez fejsa tylko na skrzynkę, jak nie przyjeżdżacie to nie zdrowieje [email][email protected][/email] [quote name='Buszki']I jak dzisiaj,lepiej ?[/QUOTE] Troszku tak zaraz sprzątnę w kuchni i wracam do łóżka i do pracy juz wiem czemu małż kupił mi lapa by umierająca żona mogł pracować:cool3: Nie no żarcik trzeba wracać do pracy :evil_lol: Quote
Asiaczek Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 [quote name='Cienka']to, że lekarze jako panaceum na wszystko przepisują antybiotyki też nie.[/QUOTE] A skąd wiesz, że akurat ten lekarz jest fanem antybiotyków...? dobra, niewazne. Jezeli czujesz się lepieji nie chcesz iśc do lekarza, to juz Twój wybór. A to chore dziecko, to jak się czuje? Czy to rzeczywiście była szkarlatyna? I przed sylwkiem nic nie gadało o złym samopoczuciu? pzdr. Quote
jamnicze Posted January 3, 2012 Posted January 3, 2012 Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;) Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='jamnicze']Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;)[/QUOTE] Eee, tam....Cienka wie lepiej Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 [quote name='jamnicze']Lepiej idź do lekarza, ze szkarlatyna czy anginą nie ma żartów. Też miałam anginę w wakacje, na to tylko pomogą antybiotyki. A Ty masz 3 tygodnie aby wyzdrowieć i załapać się na mizianka małych sajdusiowych pulpetów ;)[/QUOTE] Dziś się nie dostałam do lekarza połowa w mojej przychodni jest na zwolnieniu. [quote name='M&S']Eee, tam....Cienka wie lepiej[/QUOTE] No wiesz wysoce irytuje mnie podejście lekarza stwierdza to grypa szaleje wirus grypy przepisujemy antybiotyki:angryy: No kurna na co są antybiotyki na wirusy?! Stronie od antybiotyków jak tylko mogę bo mój brzuch ciężko znosi atybiotykoterapię i żadna osłonówka nie pomaga. Nie twierdzę, że jestem najmądrzejsza i wiem lepiej niż lekarze nie ruszam się z łóżka od 3 dni a niestety dziś nie dostałam się do lekarza. Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby. Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 [quote name='Cienka']Ale to jest naprawdę straszne, że lekarze niby wykształceni a przepisują antybiotyki na wirusowe choroby. Antybiotyki jak sama nazwa wskazuje są na bioty czyli bakteryjne choroby.[/QUOTE] Wiem, ale najczęściej z wirusówki przechodzisz na bakterię i te antybiotyki są własnie na ew. rozwój choroby (tego nauczyła mnie super lekarka mojej Marysi, jak była dziecięciem...) Quote
Cienka Posted January 4, 2012 Author Posted January 4, 2012 a po antybiotykach często przychodzi grzybica i tak w koło Macieja najlepiej to nie chorować. Zresztą aby w Polsce chorować to trzeba mieć końskie zdrowie :) Ja jako dziecko prawie w ogóle nie chorowałam jak ja byłam chora to było święto lasu, a z takich poważniejszych dziecięcych chorób to tylko ospę przeszłam. Quote
M&S Posted January 4, 2012 Posted January 4, 2012 Zgadzam się. najlepiej być młodym, zdroym i bogatym.... Quote
Cienka Posted January 5, 2012 Author Posted January 5, 2012 spoko dzisiaj byłam z minutę u lekarza sama sobie postawiłam diagnozę on tylko przytaknął. A właściwie sorry zapytał co mi dolega to ja mu mówię że miałam w sylwestra kontakt z dzieckiem któremu w poniedziałek zdiagnozowano szkarlatynę i myślę, że mam anginę. Na co doktor spojrzał w gardło i powiedział ma pani racje :) Dał receptę i kazał mi się z mężem nie całować ;) Quote
Recommended Posts