Jump to content
Dogomania

Kolejna suka porzucona na mojej działce-owczarkowata-była bita-ZNALAZŁA DZIŚ DOM!!!!!

Recommended Posts

Posted

Kolejna suka porzucona na naszych działkach w okolicach Wyszkowa.
W tym roku jest jakaś plaga.:placz:
Suka przybłąkała się 30 sierpnia.Wychudzona,wystraszona.

Jest narazie w domu tymczasowym moich sąsiadów którzy powiedzieli że jakiś czas mogą się nią zająć ale nie długo.

Suka ma około półtora roku.Jest zmiksowanym owczarkiem.

Na pewno była bita bo jak cytuję mojego sąsiada:"Gdy chcesz ją pogłaskać, od razu się kładzie, podkula łapy i ogon i kładzie łeb na ziemi.".
Bella bo takie dostała imię potrzebuje bardzo ciepłego domu w którym już nikt ją nie skrzywdzi.

Suka ma wykonane szczepienia przeciwko wściekliźnie oraz została odrobaczona.

Suka nie jest agresywna ale dobrze pilnuje posesji.Aktualnie jest na placu pies i świetnie się z nim dogaduje.Nie wiem jaki jest stosunek do kotów oraz innych suk bo nie mamy takiej możliwości sprawdzić.

Bella dobrze reaguje na gwizd,ładnie chodzi na smyczy.

Posted

SZUKAMY DLA BELLI DOMU STAŁEGO!!!

suczka zasługuje na lepszy dom.była bita więc narazie ze strachem podchodzi do ludzi.Jest karmiona i co raz lepiej wygląda.

kontakt w sprawie adopcji psa pod numerem: 668 519 398 p.Teresa,aktualny opiekun psa.
dzwoniąc proszę powołać się na mnie czyli Justynę Gettel.

po psa należy przyjechać osobiście.z doświadczenia wiem że tak jest dla psa lepiej.mamy w okolicy las i łąki gdzie można z psem się przespacerować i oswoić ją z nowym opiekunem.

Bella czeka na swojego opiekuna.

Posted

Pocahontas warto by było sprawdzić, czy suka nie jest w ciąży.
Moja znajda np. okazała się "jajkiem z niespodzianką" i miała sterylkę aborcyjną.
Jeśli znaleziona 30 sierpnia to wizyta u weta za tydzień byłaby wskazana.

Posted

Pocahontas napisał(a):
mnie osobiście nie było przy badaniu suki ale była u weta bo została zaszczepiona przeciw wściekliźnie oraz odrobaczona.

Tylko pytanie czy ja badał pod katem ciąży?

Sterylke i tak trzeba zrobic przed wydaniem

Posted

ze sterylką mam mały problem-pani u której jest suka na tym czasie uważa że to zbędne i jest tego przeciwniczką i powiedziała że nie będzie zajmowała się suką po sterylce.i w ogóle to sukę można przypilnować więc po co ciachać.nie będę się z nimi kłócić bo po pierwsze biorą każdą sukę na tymczas a po drugie to moi sąsiedzi którzy pilnują mi chałupy,podlewają trawę i kwiatki i nie biorą nic za utrzymanie kolejnych psów.

Posted

W takim razie może umówić się z nowym właścicielem, że w konkretnym terminie sunię wysterylizuje i wyśle Ci zaświadczenie o zabiegu? Jeśli ta pani nie chce się zająć sunią po sterylizacji to chyba innego wyjścia nie ma.

Posted

Albo jak juz ktos bedzie zdecydowany zabrać sukę i włąsciciel odbierze ją z lecznicy.
No bo niby jak wyegzekwować żeby nowy włascicel wysterylizował sukę?
I skoro pani u której sunia jest , jest przeciwnw sterylce to napewno nowego własciciela do tego nie zobowiaże.
Jak sunia trafi do domu gdzie jest ju z pies i za jakis czas pojawi sie 10 cudnych szczeniaczkow?

Posted

jak szukałam domu dla Nory-czarnej suki-zgłosił się Pan i mówię mu że sterylka.a on do mnie czy to jest warunek.więc zaczęłam mu tłumaczyć co i jak a on że miał już dwie suki i je upilnował.
a z tego co wiem jeśli ktoś się zgłosi po nią oddadzą ją od razu-nawet ja nie mam na nich wpływu-tacy ludzie.dobrze że nie wiedzą że była jedna chętna ale jej podziękowałam bo zła sytuacja rodzinna była(tata pił i bała się że jak będzie sama to być może coś jej zrobi) dlatego wolałam nie ryzykować a szkoda bo bym miała sunię pod nosem.

Posted

niby mogę ale ona cały czas jest z nią i wie o niej więcej.a z tego co mi mówiła siostra oni wystawili ogłoszenia w tamtejszej gazecie oraz jest powiadomiona Pani z TOZu.umowa adopcyjna na pewno będzie podpisana.

Posted

Justyna, właśnie wpadł mi do głowy świetny pomysł ! Może Ci się spodoba. W niedzielę organizujemy piknik. Może zabierz Bellę? Możnaby było jej założyć chustkę z napisem "szukam domu" i wywiesić ogłoszenie koło sceny. Osobiście postaram się też wprowadzić Bellę na scenę i przedstawić publiczności, ale nie obiecuję. Co Ty na to?

Posted

Justynko Bella jest koło Wyszkowa a ja nie mam możliwości jej przywieźć:placz:
wielka szkoda bo to świetny pomysł.
ale na pikniku będę ze swoim Ziomkiem więc się zobaczymy.pozdrawiam i do niedzieli.

Posted

BELLA MA DOMEK!!!!!!!![SIZE=2]
:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
Sunia znalazła dziś domek.zgłosił się po nią znajomy sąsiada u którego była na tymczasie.Ma dom z ogródkiem.Będziemy ją mieć cały czas na oku bo jadąc do sklepu mijamy ich posesję:p
już jutro sąsiad jedzie zobaczyć jak się czuje w nowym domu.

Jestem mega szczęśliwa.Mam tylko nadzieje że już nam nikt nie podrzuci psa bo limit wyczerpany.
Dziękuję wszystkim za rozgłaszanie suni.