Mysia_ Posted February 19, 2011 Author Posted February 19, 2011 E-S napisał(a):Czyli DT by mu się przydało, żeby nabrał zaufania do ludzi, bo tak to faktycznie kiepskie ma szanse .... :( On nie jest jakiś wydziczały, itp. On poprostu nieufa obcym, mnie zna i nie mam z nim żadnych problemów, wychodzi ze mną na spacer, trzyma się się cały czas blisko, nie próbuje uciekać, przychodzi się pogłaskać... Przyszły właściciel musiał by mu poświęcić kilka chwilek - zabrać kilka razy na spacerki, poczęstowac jakimś samkołykiem, a w domu to na pewno proces nabrania do kogoś zaufania przebiegł by jeszcze szybciej :) Quote
E-S Posted February 19, 2011 Posted February 19, 2011 Mysia_ napisał(a):On nie jest jakiś wydziczały, itp. On poprostu nieufa obcym, mnie zna i nie mam z nim żadnych problemów, wychodzi ze mną na spacer, trzyma się się cały czas blisko, nie próbuje uciekać, przychodzi się pogłaskać... Przyszły właściciel musiał by mu poświęcić kilka chwilek - zabrać kilka razy na spacerki, poczęstowac jakimś samkołykiem, a w domu to na pewno proces nabrania do kogoś zaufania przebiegł by jeszcze szybciej :) A, no to inna sprawa:) A ta pani się zniechęciła ? nie chciała przyjść parę razy, żeby się z nią oswoił ? Quote
Mysia_ Posted February 27, 2011 Author Posted February 27, 2011 E-S napisał(a):A, no to inna sprawa:) A ta pani się zniechęciła ? nie chciała przyjść parę razy, żeby się z nią oswoił ? miała w domu jeszcze suczkę, bała się, że w razie jakby psiaki zaczeły się gryźć nie poradzi sobie skoro Liderek jest taki charakterny :-( obawiała sie tych początków... Quote
Bjuta Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Mamy też trochę nowych malizn... Ale Liderek najdłużej czeka... Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Strasznie mi go szkoda .... on jest ogłaszany, sam, albo w jakimś zbiorczym "pakiecie" ? Quote
Bjuta Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Ma zawsze odnawiane własne allego http://allegro.pl/5-cio-kilowy-piesek-pomoz-mu-wyjsc-zza-krat-i1492923304.html i w tej chwili jest na zbiorówce małych psów, gdzie jest ... 82 sztuk. http://allegro.pl/psie-malizny-w-schronisku-mikropies-suka-i1494775677.html Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 I nic, tak ? Ciężko jest z adopcją starszych psów niestety ... Quote
Mysia_ Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 w zeszły weekend Liderek był na spacerku z zupełnie obcymi osobami - to dla niego na pewno ważne, musi mieć kontakt też z innymi - nie tylko ze mną ;) Quote
E-S Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Fakt, masz rację. I nie wiesz jak było, nawarczał, czy nie na "obcych" ? Przyzwyczaił się do nich w trakcie spaceru ? Quote
Bjuta Posted March 12, 2011 Posted March 12, 2011 Może też go jutro wyciągnę na spacer? Tylko nie wiem czy się wyrobię. Mamy tyle psiaków bez zdjęć, a z fotografką będę, a akurat Liderek fajne fotki ma. Quote
Mysia_ Posted March 12, 2011 Author Posted March 12, 2011 [quote name='E-S']Fakt, masz rację. I nie wiesz jak było, nawarczał, czy nie na "obcych" ? Przyzwyczaił się do nich w trakcie spaceru ?[/QUOTE] miałam straszne zamieszane w zeszłą niedzielę, wiec nie rozmawiałam juz potem z tym Państwem, ale chyba zachowanie Liderka było raczej obojętne.... Quote
Bjuta Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 A wzięli go luzem czy na smyczy? Policzyłam ile psów nie ma żadnych fot i nogi mi się ugięły. Dobrze będzie jak jedną dziesiątą jutro obfocimy... Quote
Mysia_ Posted March 13, 2011 Author Posted March 13, 2011 na smyczy, bez smyczy to nie wiem czy by z kimś poszedł.... Quote
E-S Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 No, ale skoro reszta psiaków nie ma zdjęć, to trzeba ... Tylko o Liderku nie wolno zapomnieć ! :D Quote
Bjuta Posted March 13, 2011 Posted March 13, 2011 Oj tak. Dzisiaj zrobiłyśmy z Anią parę spacerków i nawet nie mam sił pozmniejszać fot... Quote
E-S Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Foty dziewczyny przycinają, spokojnie :D Jakoś mam słabość wielką do Liderka, wiecie ? Mimo, że się osobiście nie znamy ... i ani ja nie młoda, ani on :D Quote
Bjuta Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 Może to powinowactwo dusz? :) A z fot niestety nic. Nie dotarłyśmy do boksu Liderka, to był nierealny plan :shake: Quote
Mysia_ Posted March 14, 2011 Author Posted March 14, 2011 szkoda, no trudno :-( będą najwyżej następnym razem :cool3: Quote
E-S Posted March 14, 2011 Posted March 14, 2011 [quote name='Bjuta']Może to powinowactwo dusz? :) A z fot niestety nic. Nie dotarłyśmy do boksu Liderka, to był nierealny plan :shake:[/QUOTE] Nie mów mi ani słowa o powinowactwie dusz ! Toż już se na głowę ściągnęłam na wieczne jak się okazało BDT ponad rok temu tego wścika Bugiego od Malwi ! I dość ... psów z powinowatą mi duszą :D Ale czekaj Bjuta, jakieś foty tym niefotografowanym dotąd pieskom zdołałyście mam nadzieję zrobić ? Quote
Beatkaa Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='Mysia_']szkoda, no trudno :-( będą najwyżej następnym razem :cool3:[/QUOTE] Wybiorę się razem z dziewczynami i na pewno razem uda nam się wyprowadzić więcej psiaków ;) Quote
Bjuta Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 [quote name='E-S'] Ale czekaj Bjuta, jakieś foty tym niefotografowanym dotąd pieskom zdołałyście mam nadzieję zrobić ? No pewnie! Są na najpiękniejszej galerii Dogo - czyli schroniskowacach na spacerkach :) http://www.dogomania.pl/threads/19585-Schroniskowe-psiaki-na-spacerach-Serdecznie-zapraszamy Quote
Mysia_ Posted March 15, 2011 Author Posted March 15, 2011 Beatkaa napisał(a):Wybiorę się razem z dziewczynami i na pewno razem uda nam się wyprowadzić więcej psiaków ;) pewnie :) w razie jakbym miała jakiś wolny weekend to też służe pomocą ;) Quote
Bjuta Posted March 15, 2011 Posted March 15, 2011 Wow! Mam w zanadrzu jeszcze jedną panią fotograf. :) Możemy zrobić zmasowany atak!!! :) Ale jak tak patrzę na te ostatnie zdjęcia, to jednak trzeba zaczekać aż się zazieleni - bo to jedna szarobura masa... Quote
Recommended Posts