Ania102 Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 [FONT=Book Antiqua]Te maleństwa urodziły bezdomne suki na terenie rzeźni miejskiej w Starachowicach. Dowiedziałam się o nich od znajomej z pracy i następnego dnia zorganizowałyśmy akcję wyłapywania szczeniaków. [/FONT] [FONT=Book Antiqua]Psiaki były ukryte w betonowych płytach, w lesie, gdzie obok znajduje się głęboki kanał. Od pana strózującego dowiedziałam się, że wyniósł 2 ciałka szczeniaków w głąb lasu a jednego szczeniaczka wyłowił żywego i odniósł do płyt. Taka jest mentalność ludzi w tym mieście, że nie szukano dla psiaków pomocy.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Na miejscu było ich 8, 2 znalazły DT tu na miejsu (mało u nas dogomaniaków), 6 pojechało do hoteliku w Tłuszczu, gdzie znajdują się pod opieką Domu Tymianka.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Psiaki są w nienajlepszym stanie, okropnie pogryzione przez pchły, wszoły i inne paskudztwa, okropnie zarobaczone.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Pieski sa bezpieczne ale potrzebują wsparcia finansowego i stałych domków.[/FONT] [FONT=Book Antiqua]Jako że psiaki są strasznie dzikie akcja łapania trwała 3 dni![/FONT] Kontakt w sprawie adopcji: Renata- 784-865-822 Informacje na blogu: http://pelnialatawdomutymianka.blogspot.com/ Aktualizacja: Wszystkie psiaki dzięki pomocy wielu osób przede wszystkim TYMIANCE znalazły domki. Pobyt w hoteliku- bezpłatny. Za co dziękujemy serdecznie Małgosi. Ogromne podziękowania dla stolicy ode mnie- co ja bym zrobiła, gdyby nie Renata i Wy. Quote
Tymianka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Pieski są już po pierwszym odrobaczeniu, odpchlone, zbadane przez lekarza. Szybko się oswoiły, widać, jak różne mają charakterki;-) Są śliczne:))) Quote
Ania102 Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Jeszcze trochę zdjęc: Te zostały wydobyte 2-giego dnia, tytaj bezpieczne w bagażniku... Te wydobyte 3-dnia Quote
mrs.ka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Tymianka napisał(a):Pieski są już po pierwszym odrobaczeniu, odpchlone, zbadane przez lekarza. Szybko się oswoiły, widać, jak różne mają charakterki;-) Są śliczne:))) Witamy Panią Tymianka :multi: i przedewszystkim podziękowania za wielką pomoc dla tych malutkich psich "aniołów":loveu: Quote
mrs.ka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 Ania102 proszę Cię bardzo zmień w tytule, nie może być " z płyt betonowych" jeśli już to "spod betonowych płyt" ;) chyba widzisz różnicę ;) Quote
mrs.ka Posted September 6, 2010 Posted September 6, 2010 o ile się nie mylę to cztery pieski i dwie suczki ale które to :shake: nie pamiętam będą na pewno wkrótce zdjęcia każdego z osobna ,imiona i opisy szkoda Ania,że postów nie zarezerwowałas ale chyba można u moda zgłosić ,że potrzebujesz na początku wątku Quote
Ania102 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 1qaz napisał(a): a jaki podział płci ? Szczeniaków na miejscu było 8, 2 które są na tymczasie u mrs.ki to chłopaki i są z innego miotu niż te. Ta szóstka to 5 chłopaków i 1 dziewczynka- druga od lewej na zdjęciu. Jeśli chodzi o suczki to znalazł się pan który zafunduje sterylizację, jednak problem będzie ze złapaniem bo suki strasznie dzikie. Na tym terenie ciągle są jakieś psiaki. Tymianka wzięła te pod swoją opiekę bo tu mamy brak tymczasów i chętnych do pomocy. Quote
dodi Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Pieseczki są piękne, jak dobrze, że już bezpieczne! Mam nadzieję, że znajdą szybko domki. Quote
P78 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 I ciotka Paulina wlazła na wątek :) Ech, gdyby nie Renata... :) To Ci gromadka przybyła!!! Boże jedna jest taka cudna! To na bank sunia... Ta na drugiej fotce, taki pyszczek schowany pod płytą... Quote
P78 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 To to samo szczenię co jest samo na rękach??? No cuuudo! Jak moja Majka jak mała była!!! :) Zakochałam się :) zresztą wszystkie cuda są... Quote
Ania102 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Dziewczynka na czarna podpalana, 2-ga na pierwszej fotce. Mam nadzieję, że psiaki szybciutko znajdą domki. Ogłoszenia zamówione i czekamy. Ten jest cudak, taki wesoły, pierwszy odważył się wyjść z kryjówki pod stolikiem jak już były u mnie:) A ten taki ciekawski zawadiaka- bardzo mi przypadł do gustu. Quote
mrs.ka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Ania102 -zmień ten tytuł bo nie mogę tego czytać!!! Quote
Ania102 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Zadowolona??? Cudaczki do góry! Quote
Tymianka Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Aniu, co z bazarkiem? Za tydzien szczepienia szczeniaczków, bardzo by sie przydała pomoc! Quote
P78 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Sliczne kurdupelki ;)! One z Gloria siedza...? Quote
Ania102 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Zrobię dzisiaj wieczorem bazarek, tylko że jutro wyjeżdzam więc bardzo proszę o podnoszenie. Tymianka czy były jakieś telefony w sprawie piesków? Quote
P78 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Juz telefony ... ? Chyba nie bylo..., nie? :( Rozkreci sie... Musi :)! Quote
Ania102 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Cudaki pokazujemy się ciotkom:) Quote
Ania102 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 I zapraszam na bazarek cegiełkowy dla szczeniaczków, będzie na szczepienia... http://www.dogomania.pl/threads/192459-Kup-CEGIEŁKĘ-Na-szczepienia-dla-szczeniaków-do-25.09?p=15340032#post15340032 Mnie przez tydzień nie będzie- może któryś znajdzie domek. Maleństwa trzymajcie się cieplutko! Quote
mrs.ka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 w jakiej formie są i jaki jest stan ich skóry? bardzo jestem ciekawa bo dwa,które zostały u mnie mają poważny problem dermatologiczny. A przecież wszystkie były razem. Tutaj wet jeszcze nie zdiagnozował co to może być,zrobiliśmy posiew ,a ja narazie codziennie kąpie je w hexodermie. Quote
mrs.ka Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 no tak,jak Ania102 wyjechała to już nikt Wam nie pomoże i nie podniesie chćby:loveu: Quote
mrs.ka Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 z tego co się dowiedziałam to jakieś dokładniejsze wieści będą w niedzielę gdyż Tymianka wybiera się do hoteliku gdzie obecnie przebywają Quote
Recommended Posts