Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy ktoś słyszał o „fabryce śmierci” w USA. ostatnio koleżanka mi mówiła, że jest dokument o makabrycznych warunkach w jakich są hodowane świnie w Stanach. Są poddawane nieludzkim torturom ale prawo w stanach na to zezwala. to dopiero jest jakaś masakra. czy może ktoś słyszał o takim filmie albo wie co s o tym?

Posted

Też o tym słyszałam – było nawet jakieś śledztwo w tej sprawie. Wiem że te zwierzęta są hodowane na olbrzymich farmach i niehumanitarnie zabijane, a producenci miesa nic sobie z tego nie robią…liczy się biznes

Posted

nie mogę w to uweirzyć, przecież w stanach jest chyba najbardziej rozwinięty system ochrony zwierząt- ich staż dla zwierząt, która ma bardzo dużo środków do dyspozycji a oni zazwalają na coś takiego?

Posted

[quote name='fifka_30']nie mogę w to uweirzyć, przecież w stanach jest chyba najbardziej rozwinięty system ochrony zwierząt- ich staż dla zwierząt, która ma bardzo dużo środków do dyspozycji a oni zazwalają na coś takiego?[/QUOTE]

fifka_30, system ochrony zwierzat???? Wiesz ile psow w Stanach jest poddawanych eutanazji lub gazowanych w schroniskach? W skali rocznej sa to miliony.... O jakim systemie ochrony Ty mowisz? Chyba nie masz na mysli tych programow telewizyjnych o ratowaniu zwierzat robionych na pokaz i dla kasy?

Posted

myślicie że ta ich straż dla zwerząt to ściema?
kurde prawdę mówiąc nie potrafię tego prawdzić, ale myślałam, że oni naprawdę dobrze działają - wiem ,że te seriale o ratowaniu zwierząt są pewnie pokoloryzowane
aha i przekopałam net- ten film fabryka śmierci jest na hbo2 [url]http://hbo.pl/movie/fabryki-smierci_401294[/url] poczytajcie sobie bo ja na pewno go obejrzę

Posted

[quote name='fifka_30']myślicie że ta ich straż dla zwerząt to ściema?
kurde prawdę mówiąc nie potrafię tego prawdzić, ale myślałam, że oni naprawdę dobrze działają - wiem ,że te seriale o ratowaniu zwierząt są pewnie pokoloryzowane
aha i przekopałam net- ten film fabryka śmierci jest na hbo2 [URL]http://hbo.pl/movie/fabryki-smierci_401294[/URL] poczytajcie sobie bo ja na pewno go obejrzę[/QUOTE]

To nie jest sciema, ale taka straz funkcjonuje tylko w niektorych miastach i dociera tylko do niektorych miejsc. Mieszkam od 21 lat w Stanach. Jedno wiem napewno - Amerykanie opanowali do perfekcji autoreklame, te wszystkie programy, filmy, teledyski... Realia nie do konca sa takie jak pokazuja to w TV.

Posted

[quote name='Syllepsis']W Polsce jest nie inaczej.
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=lSUIwKWOcds[/URL]

Zacznijmy od siebie naprawę Świata.[/QUOTE]

Zgadza sie!

Ja zaczelam od siebie. Jestem wege od 13 lat.