Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeśli kogoś interesuje encyklopedia przedstawiona przeze mnie to może zamówić ją w empiku :cool3:[URL="http://www.empik.com/produkt?productId=368522&_name_=Rasy_psow_Kompendium"]Tutaj[/URL]
[COLOR=LightBlue]Bo może ktoś chce zakupić, a nie wie gdzie[/COLOR] :oops:

• Replies 89
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Martens']Ja niestety nie mam skanera, ale jak się uprę, to mogę dziś przepisać, bo cały dzień będę się kisić w domu ;) Ale szczerze mówiąc nie ma tego dużo i dla samego info o pudlach chyba nie warto kupować.[/quote]
:shake: no to dzięki, jesli coś o pudlach to tylko za granicą.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Ja polecam:
"Marley i ja" Johna Grogana- Książka tak wciągająca... Tylko trzeba uważać na stronę chyba 318, bo tam jest najgorsze... Książka jest bardzo ciekawa i można się z niej wiele nauczyć np. Co to jest miłość do psa?, jaki pies jest wierny?, Każy miłośnik psów powinien przeczytać, a zwłaszcza miłośnicy labradorków...
Dokładnie to ksiązka jest o "świeżo upieczonym" małżeństwie które chce mieć psa...

Drugą książką, którą warto przeczytać jest::loveu:
"Poradnik opiekuna"- Graham Meadows, Elsa Flint- W tej książce jest wiele porad np. Choroby, objawy, skutki, jak karmić swojego pupila? itp.

Wszystkie te ksiązki gorąco polecam...
Pozdrawiam: Ania :evil_lol:

Posted

[quote name='Dinka']
Drugą książką, którą warto przeczytać jest::loveu:
"Poradnik opiekuna"- Graham Meadows, Elsa Flint- W tej książce jest wiele porad np. Choroby, objawy, skutki, jak karmić swojego pupila? itp.
[/quote]
co prawda to ejst topic o encyklopediach ale licze na to iz nasze posty zostana przeniesione :p.
mam ta ksiazke i nie jestem zadowolona. owszem jest tam pare informacji ale dla mnie beznadziejna ksiazka, no moze dobra dla kogos kto psami interesuje sie tyle o ile ma jednego w domu i cos tam by chcial wiedzec. osobiscie najgorsza pozycja u mnie na polce. ale to moje zdanie

pozdrawiam :lol:

Posted

Nie zgadzam się z tobą.. W książke jest bardzo dużo informacji... O chorobach, mi ona pomogła w rozpoznaniu choroby... No, ale każdy ma swoje zdanie...
Pozdrawiam: Ania

Posted

[quote name='Agnisia =)']No właśnie, czy ktoś może mi jakąś polecić? Zależałoby mi głównie na opisie charakteru i wymagań danej rasy. Historii i pochodzenia nie musi być dużo. Przydałoby się też kilka zdjęć no i oczywiście duuużo ras. Wiem, że wymagania mam duże, ale może możecie mi pomóc? :cool3:[/quote]
Ja kupiłam sobie ,,Przygotuj psa na wystawę" Janice Gardner. Niby książka o wystawianiu, ale po kilku stronach wstepu przedstawione 100 ras, do każdej jedno-kilka (świetnych!) zdjęć, coś o charakterze i opis całego psa - od wagi i wzrostu, przez części ciała do sierści. Czasem podane jest też co dyskwalifikuje daną rasę z wystaw. Opisane jest to czym się szczególnie charakteryzuje, jak się porusza.
Na merlin.pl Kosztuje 19 zł, ja kupiłam na targach książki za 18.50zł. Podoba mi się :p
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_3022.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Karolajnaxx']Ja kupiłam sobie ,,Przygotuj psa na wystawę" Janice Gardner............
Na merlin.pl Kosztuje 19 zł, ja kupiłam na targach książki za 18.50zł. Podoba mi się :p
[IMG]http://www.karusek.com.pl/img_prod/n/n_3022.jpg[/IMG][/quote]
A czy mozesz nam zrobić ksero stronuy o pudelkach,
zobaczymy co piszą i jakie są tam pudle.
A teraz wracając do tematu,
gdzie i za ile możne teraz kupić Encyklopedie Psów?

Posted

Dinka; ja rowniez pozdrawiam :lol:

a co do Encyklopedii. to najlepiej sprawdzic ceny na skąpcu czy ceneo, zazwyczaj w sklepach/ ksiegarniach internetowych mimo kosztu dostawy wychodzi i tak taniej niz w ksiegarni :cool3:

pozdrawiam

Posted

[quote name='Ewaa']To ja sprawdze w empik'u a Wy mi znajdzcie strony internetowe :eviltong:
Plisssssss :p[/quote]

[U]empik.com
[/U] myślę, że tu znajdziesz więcej niż w miejscowym, ale zawsze można u nich zamówić jakąś książkę ;)
:cool3:

Posted

a ja mam taką encyklopedie ras psów:
[IMG]http://www.eksiegarnia.pl/f_okl_min.php?nazwa=./okladki/007391.jpg[/IMG]

i jestem z niej zadowolona ;) bo jest dużo ras, bardzo dużo i w dodatku są też te niezatwierdzone przez FCI oraz fajny słowniczek pojęć:)