Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Najlepiej wydaje mi się żeby ludziom mówić o tym co Marlena pisała,że potrafią kopać w kwiatkach, wszędzie włażą itd. Bo większości wydaje się, że to jak chomik czy inny gryzoń, że będzie siedzieć w klatce, da się jej jeść i będzie OK. Aaa i trzeba też wydaje mi się powiedzieć o zapachu, bo nie każdemu się on podoba

Najlepiej oczywiście jakby się zgłosił ktoś kto miał lub ma frecie, to była by sprawa prostsza.

Posted

[quote name='Soema']No byłaby. Ale damy radę ;)
Wy swoją zostawiacie sobie?
Co jeszcze dajesz swojej do jedzenia? To stworzonko mi niesamowicie humor poprawia :)[/QUOTE]
Tak nasza zostaje z nami raczej na pewno.

Strasznie dziwne to stworzonka, ale nie da się ich nie lubić :)
Nasza dostaje jeszcze tą paćkę z fermy, którą jej wzięłam(bo trochę za dużo się jej nam wzieło) wymieszaną z suchym. Mam zamiar ją przestawić na suche, bez tej paćki wstrętnej.

No i dostaje czasem mięsko, czy rybkę, smakowało jej też winogrono, ale to raczej tak doraźnie jako przysmak.

A Ty nie możesz małej zatrzymać?

Posted

Nie chcę, bo by za dużo musiała jeździć ze mną. A to nie zawsze jest wygodne.
Jajko małej dajesz? Czytam teraz w necie i tak się zastanawiam.
Kiedyś jak będę miała normalne życie ;), pewnie się fretek dorobię.
Widziałaś te cuda, boskie to
[url]http://www.freciszon.webpark.pl/klatki.htm[/url]

Posted

Daje jej, choć czytałam że nie powinno się żółtka podawać.

A te klatki to jak marzenie, tylko miejsca na takie zrobić hehe, bo normalnie to pół pokoju by zajęło.
My jeździmy tylko dwa razy do roku do domu z Lublina, więc myślę, że nie będzie aż tak źle z tymi podróżami.

One obie wydaje mi się, że nie mają nic przeciwko jeździe choćby samochodem, bo jak wiozłam je z fermy to siedziały cicho, zainteresowane co dzieje się wokół nich, a potem poszły spać :)

Posted

Hej Dziewczyny. Widzę że macie cudne maleństwo frecie :) Szkoda że tak daleko bo może bym ją wzięła do siebie. Mam dwie fretki i wiem co to za potwory:diabloti:
A tak czy innaczej chcę wam trochę pomóc, a tak konkretniej widzę że macie delikatny porblem z pokarmem dla niej. Więc powiem co skrócie co mała powinna jeść :)
Przedewszystkim przestawcie małą na surowe mięsko, bo fretka to w końcu drapieżnik i tym się powinna odżywiać ;) Mięska jakie powinno się podawac fretcę to Kurczak, kura, kaczka, królik, wołowina, podroby( w małej ileości podroby). Mięsko może być zmielone wraz kośćmi i skórką żeby mała nie jadł w pośtaci Light. Mielone mięsko łatwiej będzie się jej jadło. Jeśli chodzi o dodatki żywieniowe to sucha karma jak najbardziej, ale tak jak mówilam podstawą powinno być mięsko, a suche dodatkiem. Z suchych polecam Dr. john merlin, ponieważ jest dobra dla fretek i nie droga. Przedewszystkim kupcie jej malt pastę lub multiwitaminkę :) Jeśli chodzi o jajo to właśnie tylko żółtko powinna dostać, broń boże białko!! Z warzyw i owoców to :papryka świeża czerwona, banan, jabłko, ogórek świeży, winogrono.

Myślę że narazie to wszystko, w razie potrzeby proszę pytać, nie odmówię pomocy :D

• 3 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='agentka']Witajcie, moja koleżanka szuka fretusi do oddania, mieszka koło wrocławia, ale nie ma czym dojechać ...:-( a gdzie samisia obecnie przebywa?[/QUOTE]
Z chęcią bym Ci odpowiedziała, ale nie wiem jaka jest teraz sytuacja freci.

Zaglądnij na forum fretkowe, tam jest sporo ogonów do oddania :)