LadyBunnly Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Moja 4-miesięczna sunia maltańczyk oblizała buta, który przez przypadek wpadł w proszek do prania. To było jak ja spałam a jak się obudziłam to zbierało jej się na wymioty. :shake: Teraz już takich odruchów nie ma, ale co zrobić gdyby to się dzisiaj powtórzyło? Podawać jej wodę, żeby się wypłukała, czy jechać do weterynarza? Czy może coś innego? Quote
Saite Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Szczeniąt nie zostawia się samych na pastwę ich pomysłów. Na przyszłość przewiduj. Znikomą ilością detergentu sunia nie powinna się zatruć. Jednak jeśli pies ma niepokojące objawy zawsze warto skonsultować się z wetem. Dziwię się, że w pierwszym odruchu nie zadzwoniłaś do waszego weterynarza i nie zapytałaś, tylko wolałaś czekać na odpowiedź na forum. Quote
LadyBunnly Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Nie zostawiłąm jej na pastwę losu. Czy jak jest 4-ta rano to przypadkiem człowiek nie śpi? Nie zadzwoniłam do weta ponieważ moja sunia normalnie jadła, bawiła się, etc. Później jeszcze sobie przefiltrowała żołądek, więc wszystko jest ok :) Quote
Recommended Posts