Błyskotka Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Podczas cieczki najlepiej skrócic spacery do minimum. I to najlepiej od samego początku bo suki w różnych dniach są zdolne do zapłodnienia i bywa że z każdą następną cieczką te dni mogą się im zmieniać. Co do majtek to ja osobiście nie jestem za nimi a pies i tak sobie z nimi poradzi. Proponuje suczkę wysterylizować !!! Quote
ira.s Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Gonitwa napisał(a):...gruba smycz dla psa, jeszcze grubsza smycz w ręku do odganiania intruzów, dobre mocne buty i na spacer... W takim rynsztunku jeszcze mnie zwerbują do Młodzieży Wszechpolskiej ;) Quote
ira.s Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Błyskotka napisał(a):...z każdą następną cieczką te dni mogą się im zmieniać. Znaczy się ten okres od 8 do 15 dnia jest ruchomy (czyt. może równie dobrze przypaść w ostatnim trzecim tygodniu cieczki, a nawet później?)?! Błyskotka napisał(a):Co do majtek (...) pies i tak sobie z nimi poradzi. Hehehe... mocna konkluzja :p Jednym słowem obrzydzać zapachem, a niżeli inwestować w fortyfikacje :razz: Błyskotka napisał(a): Proponuje suczkę wysterylizować !!! Na razie jej tego oszczędzę, póki nie skończy 18 miesiąca życia (czyt. nie wydorośleje na tyle, aż jej wewnętrzne narządy nie osiągną swojej pełnej dojrzałości). Quote
Gonitwa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Nie musi być to między 8 a 15 dniem,może być znacznie później.. Quote
Recommended Posts