Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam! Jestem ze Szczecina, mam parkę shihtzu. Jakieś 3 tygodnie temu pies wpadł na suczkę i uszkodził jej oko. Weterynarz na redzie powiedział, że to uszkodzenie rogówki i , że w ok. miesiąc się zagoi. Jeździłem regularnie na kontrole i jakieś zastrzyki+ 3 rodzaje kropli/maści. Po 3 tygodniach powiedział, że jest mała poprawa i, że bardzo możliwe jest, że psu będzie trzeba amputować oczko. Strasznie się zdenerwowałem i pojechałem do bardzo chwalonego lekarza(cichocicki?) na chopina. Oglądał oko z 5 minut i powiedział, że : przebiła się rogówka-->ułamany kawałek tęczówki zatamował wyciek płynu z oka--> (płyn teraz krąży cały czas w oku i jest możliwość, że jakiś kawałek tęczówki zatka''wylotową dziure'' i oczo po prostu się wyleje--> doszło do zwichnięcia soczewki. Powiedział, że nie ma co liczyć na to, że będzie widziała na chore oko. Dał jakieś dodatkowe krople(pokazałem mu stare) na obniżenie ciśnienia.

Orientuje się ktoś czy jest szansa na uratowanie tego oczka?

I EWENTUALNIE czy jak by amputowali jej oczko to będzie można wstawić implant?(nie chodzi i pieniądze) ale czy będzie jakaś duża róznica?

• 5 weeks later...
Posted

[quote name='Aleksandra.']Tak dr. Garncarz koniecznie. To wspaniały lekarz i jeśli oczko ma ktoś uratować to wyłącznie ten Pan.[/QUOTE]
Zgadzam sie !!!!!jechac do Dr Garncarza KONIECZNIE !!!!