Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agatka to średniej wielkości, 3 letnia suńka, wysterylizowana, o przecudownie mieciutkiej sierści.

Podbiła serca zarówno wolontariuszy i pracowników a moje szczególnie. Jest niesamowicie grzeczna, usłuchana a w dodatku bardzo lubi się bawic, biega za frisbee- ładnie wyskakuje i chwyta w powietrzu- jestem nią osobiście zachwycona :)) Agatka jest bardzo pojętna, idealnie współpracuje i szybko uczy się nowych komend. Potrafi podawać łapkę, co prezentuje na zdjęciu, siada na komendę, wraca na zawołanie.
Bardzo dobrze chodzi na smyczy jak i bez.
Agatka jest bardzo sympatyczna sunią, bardzo lubi głaski i drapanie po brzuszku, niesamowicie lgnie do człowieka i rozdaje całusy.
Ma wymowne spojrzenie niczym Egipcjanka, króciutki ogonek i wiecznie uśmiechniętą mordkę.
Jest radosna i pełna energii. Nie jest za duża, średnia- taka do kolan.

Agatka jest w naszym schronisku już dośc długo i jak dotąd nikt nie zachwycił się nią aż tak by dac jej dom.
A przecież to pies idealny! Gdybym tylko miała warunki na piątego psa to wzięłabym ja bez zastanowienia i nikomu nigdy w życiu, za żadne skarby świata nie oddała! Trenowałybyśmy sobie dog frisbee i za rok pojechały na zawody.. Szkoda, że takiego planu nie mogę zrealizowac..

A może właśnie TY szukasz psa sportowego?
Agatka sprawdzi się z pewnością w agility a najbardziej w dog frisbee- latanie za dyskami i łapanie ich sprawia jej ogromną frajdę!
To taki nieoszlifowany diamencik :)

Do adopcji Agatki dorzucam gratis dysk frisbee. :))

Agatkę można opisywać w samych superlatywach, ja u niej nie dostrzegam żadnej wady. Niunia jest łagodna i nadaje się do domu z dziećmi. Akceptuje inne psy bez problemu a kiedy zobaczy dysk to nie zwraca na inne czterołapy już w ogóle uwagi ;)

FILMIK:
http://www.youtube.com/watch?v=_snz2oCkG4g

ZASTRZEGAM SOBIE PRAWO DO WIZYTY PRZEADOPCYJNEJ I WIZYT PO ADOPCJI.
WARUNKIEM ADOPCJI JEST PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ ZE SCHRONISKIEM.

Kontakt:
500 504 752
[email protected]

Ogłoszona na:
adopcje.org
lento.pl
kupiepsa.pl
kupsprzedaj.pl
tcz.pl
szerlok.pl

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Podniosę CIę Agatko a co tam.

Maamoo jak ja ją uwielbiam! Żeby tak jej sie jakiś sportowy domek trafił to bym była wniebowzięta (i Agatka też) ! ;) Dzisiaj jak mnie zobaczyła z dyskami frisbee to oszalała ze szczęścia. A na spacerze to już w ogóle radosc ogromna. :loveu: Coraz fajniej wychodzi jej łapanie długich rzutów, jest boska. Ah, zeby tak jakiś zapaleniec dog frisbee ją dostrzegł- marzenie! A potem w kojcu taaak sie tuliła, wywaliła na plecki i dawała brzuszek do drapania, wycałowała mnie, wpakowała sie na kolana, no cudeńko!

Do adopcji Agatki gratis dorzucam dysk frisbee :diabloti:

• 3 weeks later...
Posted

A no okazja, okazja- superpies + model standardowy dysku frisbee CS (troszkę zjechany ze tak powiem no ale cóż, Agatce nie przeszkadza absolutnie ;) )

Dysków z reguły nie przynosi bo bawimy się dwoma wiec jak już jeden złapie i widzi ze mam kolejny to ten pierwszy wypluwa i się szykuje do łapania następego. Szarpanie i przeciąganie- dopiero od ostatniego razu zaczęła się już przeciągać i szarpać, naprawdę się nieźle nakręciła. Biega już nawet za rollerkami choc wcześniej się buntowała. Skacze przez nogę, ostatnio nawet raz się ode mnie odbiła- no cud bo Agata z reguły na człowieka nie wlazi kiedy sie bawimy frisbee i nie możemy sobie pocwiczyc voltów. Od ostatniego razu wykonuje coś w rodzaju flipa. Muszę też zaznaczyc, ze bardzo ładnie ląduje i wysoko skacze (jak na swój wzrost).
Ogólnie rzecz biorąc- Agata daje sobie świetnie radę, gorzej z moja techniką wykonywania rzutów ;)

Mam kilka zdjęc chociaż niezbyt dobrej jakosci (coś z ustawieniami aparatu było nie tak...), potem wstawię jak się photobucket zlituje.

W piatek albo w sobote jak będzie ładna pogoda pójdziemy się polansowac z Agatką po Tczewie, niedaleko dworca są fajne alejki spacerowe, dużo ludzi się tam przewija- zabiorę dyski, Agatce założę chustkę "szukam domu" i pokażemy co potrafimy (a raczej co Agatka potrafi) :diabloti:

Posted

Czekaj, czekaj, ja tu coraz bardziej zainteresowana jestem :D Może by tak ją wziąć, szczególnie, że 2 psy już obserwowałam, ale znalazły dom, gdy mama się zgodziła :(

• 2 weeks later...
Posted

Domek się już nie odezwał, no i dobrze bo my nie szukamy takiego domku, któremu się po kilku chwilach nudzi piesek i już się nie podoba :evil_lol:

Chwile uchwycone w kadrze :diabloti:

CDN

• 2 weeks later...
  • 4 months later...