Pinesk@ Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Agatka to średniej wielkości, 3 letnia suńka, wysterylizowana, o przecudownie mieciutkiej sierści. Podbiła serca zarówno wolontariuszy i pracowników a moje szczególnie. Jest niesamowicie grzeczna, usłuchana a w dodatku bardzo lubi się bawic, biega za frisbee- ładnie wyskakuje i chwyta w powietrzu- jestem nią osobiście zachwycona :)) Agatka jest bardzo pojętna, idealnie współpracuje i szybko uczy się nowych komend. Potrafi podawać łapkę, co prezentuje na zdjęciu, siada na komendę, wraca na zawołanie. Bardzo dobrze chodzi na smyczy jak i bez. Agatka jest bardzo sympatyczna sunią, bardzo lubi głaski i drapanie po brzuszku, niesamowicie lgnie do człowieka i rozdaje całusy. Ma wymowne spojrzenie niczym Egipcjanka, króciutki ogonek i wiecznie uśmiechniętą mordkę. Jest radosna i pełna energii. Nie jest za duża, średnia- taka do kolan. Agatka jest w naszym schronisku już dośc długo i jak dotąd nikt nie zachwycił się nią aż tak by dac jej dom. A przecież to pies idealny! Gdybym tylko miała warunki na piątego psa to wzięłabym ja bez zastanowienia i nikomu nigdy w życiu, za żadne skarby świata nie oddała! Trenowałybyśmy sobie dog frisbee i za rok pojechały na zawody.. Szkoda, że takiego planu nie mogę zrealizowac.. A może właśnie TY szukasz psa sportowego? Agatka sprawdzi się z pewnością w agility a najbardziej w dog frisbee- latanie za dyskami i łapanie ich sprawia jej ogromną frajdę! To taki nieoszlifowany diamencik :) Do adopcji Agatki dorzucam gratis dysk frisbee. :)) Agatkę można opisywać w samych superlatywach, ja u niej nie dostrzegam żadnej wady. Niunia jest łagodna i nadaje się do domu z dziećmi. Akceptuje inne psy bez problemu a kiedy zobaczy dysk to nie zwraca na inne czterołapy już w ogóle uwagi ;) FILMIK: http://www.youtube.com/watch?v=_snz2oCkG4g ZASTRZEGAM SOBIE PRAWO DO WIZYTY PRZEADOPCYJNEJ I WIZYT PO ADOPCJI. WARUNKIEM ADOPCJI JEST PODPISANIE UMOWY ADOPCYJNEJ ZE SCHRONISKIEM. Kontakt: 500 504 752 [email protected] Ogłoszona na: adopcje.org lento.pl kupiepsa.pl kupsprzedaj.pl tcz.pl szerlok.pl Quote
kagome19 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 To ta mala slicznosc. Wspanialy piesek^^ Quote
plina Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Powyżej Agatka i siad w jej mniemaniu :evil_lol: Quote
kagome19 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Jak czlowiek ^^ siad na pupcie. A raczki (Przednie lapki) w gorze Quote
Pinesk@ Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 Ojej ale świetne :loveu: Moja kochana niunia, dziękuję pięknie za zdjęcie, wstawię do ogłoszeń! :loveu: Quote
Pinesk@ Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Podniosę CIę Agatko a co tam. Maamoo jak ja ją uwielbiam! Żeby tak jej sie jakiś sportowy domek trafił to bym była wniebowzięta (i Agatka też) ! ;) Dzisiaj jak mnie zobaczyła z dyskami frisbee to oszalała ze szczęścia. A na spacerze to już w ogóle radosc ogromna. :loveu: Coraz fajniej wychodzi jej łapanie długich rzutów, jest boska. Ah, zeby tak jakiś zapaleniec dog frisbee ją dostrzegł- marzenie! A potem w kojcu taaak sie tuliła, wywaliła na plecki i dawała brzuszek do drapania, wycałowała mnie, wpakowała sie na kolana, no cudeńko! Do adopcji Agatki gratis dorzucam dysk frisbee :diabloti: Quote
LadyK Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Jej! Genialny pies i frisbee gratis! Cóż za okazja! :D A przynosi dyski? Lubi się przeciągać, szarpać? Quote
Pinesk@ Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 A no okazja, okazja- superpies + model standardowy dysku frisbee CS (troszkę zjechany ze tak powiem no ale cóż, Agatce nie przeszkadza absolutnie ;) ) Dysków z reguły nie przynosi bo bawimy się dwoma wiec jak już jeden złapie i widzi ze mam kolejny to ten pierwszy wypluwa i się szykuje do łapania następego. Szarpanie i przeciąganie- dopiero od ostatniego razu zaczęła się już przeciągać i szarpać, naprawdę się nieźle nakręciła. Biega już nawet za rollerkami choc wcześniej się buntowała. Skacze przez nogę, ostatnio nawet raz się ode mnie odbiła- no cud bo Agata z reguły na człowieka nie wlazi kiedy sie bawimy frisbee i nie możemy sobie pocwiczyc voltów. Od ostatniego razu wykonuje coś w rodzaju flipa. Muszę też zaznaczyc, ze bardzo ładnie ląduje i wysoko skacze (jak na swój wzrost). Ogólnie rzecz biorąc- Agata daje sobie świetnie radę, gorzej z moja techniką wykonywania rzutów ;) Mam kilka zdjęc chociaż niezbyt dobrej jakosci (coś z ustawieniami aparatu było nie tak...), potem wstawię jak się photobucket zlituje. W piatek albo w sobote jak będzie ładna pogoda pójdziemy się polansowac z Agatką po Tczewie, niedaleko dworca są fajne alejki spacerowe, dużo ludzi się tam przewija- zabiorę dyski, Agatce założę chustkę "szukam domu" i pokażemy co potrafimy (a raczej co Agatka potrafi) :diabloti: Quote
LadyK Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Czekaj, czekaj, ja tu coraz bardziej zainteresowana jestem :D Może by tak ją wziąć, szczególnie, że 2 psy już obserwowałam, ale znalazły dom, gdy mama się zgodziła :( Quote
Pinesk@ Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 Obiecane zdjęcia, niestety jakośc 'poszła sobie daleko' że tak powiem. podstawy obiegania ;) Latający pies :D Quote
Pinesk@ Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 łapiemy Agata, łapiemy! i latamy :D złapane :loveu: 'mam go!' :lol: lec Agata, leeec! :lol: zaraz kolejna seria Quote
LadyK Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Super jest! Mega śmieszna! Ten ogonek jest genialny! Na żywo na pewno jest o niebo lepsza <3 :* Quote
Pinesk@ Posted September 20, 2010 Author Posted September 20, 2010 Nowy filmik :) http://www.youtube.com/watch?v=ZPWDuh7ExdA Quote
kagome19 Posted September 20, 2010 Posted September 20, 2010 Super latający pies :) Wrzucam filmik na nk^^ Quote
Pinesk@ Posted September 27, 2010 Author Posted September 27, 2010 Zabawa piłką z wczoraj albo przedwczoraj ;) http://www.youtube.com/watch?v=Xhei0I4xWfI Quote
Pinesk@ Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Nie zapeszajac miałam dzis telefon w sprawie Agatowej, poczekamy zobaczymy a wiadomo ze do byle jakiego domku jej nie dam :diabloti: Quote
Pinesk@ Posted October 12, 2010 Author Posted October 12, 2010 Domek się już nie odezwał, no i dobrze bo my nie szukamy takiego domku, któremu się po kilku chwilach nudzi piesek i już się nie podoba :evil_lol: Chwile uchwycone w kadrze :diabloti: CDN Quote
plina Posted October 24, 2010 Posted October 24, 2010 Widzę, że banerek już pobrany!:-D Rzucę go jeszcze, może ktoś będzie chciał. Quote
Pinesk@ Posted October 25, 2010 Author Posted October 25, 2010 Taaak już sobie podebrałam, dziękuję pięknie! :) Quote
Recommended Posts