zaba14 Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Tak jak w temacie, jaka szczotka dla psa tej rasy?? czy furminator się sprawdzi? Suczka niestety strasznie mi się sypie :/ Quote
tequilla26 Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Trochę stary wątek, ale napiszę, iż furminator sprawdza sie u psow krotkowlosych. Sama posiadam rottki i poki co jestem zadowolona. Quote
zaba14 Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 rottek ma inną sierść niż stafiki ... ;) Quote
tequilla26 Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Mimo wszystko obie rasy są krótkowłose. Czyż nie? Quote
anorektyczna.nerka Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Na beaglu furminator się dobrze sprawuje.. te psy chyba mają ten sam typ sierści co staffiki. Quote
zaba14 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 [quote name='tequilla26']Mimo wszystko obie rasy są krótkowłose. Czyż nie?[/QUOTE] jak dla mnie rottek może i ma krótką sierść, ale jednocześnie o wiele dłuższą od stafika i bardziej twardą.. stafika porównałabym bardziej do jamniczej sierści ;) lub dobka.. ;) dla mnie to całkiem inna struktura włosa :) ale jeśli furminator zdaje egzamin u beagle to może na wiosne zakupie :) Quote
kasia_1982 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 ale z tego co mi wiadomo furminator jest do usuwania podszerstka, a staffik takowego nie posiada. Rottek czy beagle tak - wiec na nich mozna go uzywac. Wydaje mi sie ze na staffiku czy amstaffie furminator raczej nie sprawdzi sie za dobrze... Quote
zaba14 Posted January 29, 2011 Author Posted January 29, 2011 KAsiu a Ty masz jakąś szczotkę dla suni? Quote
kasia_1982 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 ja mam zwykla z zoologa (polecil nam sprzedawca, ale mloda jakosc strasznie siersci nie gubi) dokladnie taka [url]http://www.petsathome.com/shop/nylon-bristle-brush-by-mikki-26728[/url] Quote
eria Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 moim zdaniem furminator nie sprawdzi się na stafiku . Próbowałam na jamniku krótkowłosym kumpeli - nic z tego . A myślę tak jak Ty,że staffikowi bliżej do jamnika niż rottka i beagla. Na dwóch ostatnich ma szansę się sprawdzić,ale na tak krótkich igiełkach jak u staffika - nie sądzę. Pomyśl o takim gumowym zgrzebełku/rękawicy [url]http://zoo-mik.pl/sklep/images/2333.jpg[/url] Quote
akira Posted January 31, 2011 Posted January 31, 2011 Moim zdaniem furminator również się nie sprawdzi. Próbowałam moją furminatorem wyczesać i bardzo mało kłaczków zeszło. Teraz mojej ręką pod włos i z włosem przejeżdżam i wychodzi naprawde bardzo dużo Quote
Recommended Posts